Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никога повече герб и дпс
148
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Опитва се да каже нещо, но само се чува болезнено стъргане на гласни струни !
147
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да си дойдем на дума Свиленски каза една световна дивотия и само едноклетъни се уловиха. Заслужавате си го. Тошковци ви управляваха и пак ще ви управляват, гащници такива.
146
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му червени очите на тоя Киро ... и джуките ...
145
5
 
14
 
! Отговори
СТОП НА ПРОМЯНАТА.. преди 1 година
СТОП НА ПАНДЕМИЯТА ПРО100СТОТИИ.....
144
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът не става. Дори и комунистите вече не са виновни. Нашият народ все си търси онбашията по феодалному. Все иска някой да го наглежда и да му дърпа ушите, когато не слуша. Готови сме си за един нашенски Путин отвсякъде.А това е тотално различно от обществата с просперитет. Насила хубост не става и затова ще си сърбаме гербаджийско-депесарската попара.
143
3
 
15
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Не знам за ПП и ДБ ама аз като усетя, че ще ме бият в дискотеката гледам да се изнижа а не да се разправям допълнително. ;)
142
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕПа оно 12 години регрес с ГерБ , кво иска Киро за 2 месеца да стане?
141
1
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
То кое правителство кога е имало прогрес. Само за избори, пари и фондове се мисли. Теглят се заеми денонощно, няма лошо даже е прекрасно. Нека те да ги платят с техни пари. Тогава друга песен ще пеят.
140
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В страната се оформят две Българии. Едната е в София, където заплатите са от 2000 нагоре, и втората в провинцията, където има заплати по 5-600 лева. В първата, наесен ще управлява ДБ и ПП, а във втората - ГЕРБ и ДПС. Да виждате някаква връзка? Хората излъчват управлението си и винаги си го заслужават.
139
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказа се, че ГЕРБ и ПП са двете страни на една и съща монета. А между тях по ръба прозира ДБ. Ние се намираме в задънена улица, параграф 22 или както там ви изнася да го наречете. Единствения изход е да хващаме пак сопите и тоягите и право пред парламента да счупим дузина глави. Но не наши, а депутатски!
138
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на Петков беше на прав път. Но народът е лсно манипулируем и затова си пати. По-добре ли е сега, когато изпуснахме питомното?
137
4
 
19
 
! Отговори
Бандерас преди 1 година
Скочи ли избирателната активност на 60-70% Киро и Христо са аут от парламента или най-много с една шепа депутати. Затова е целият вой срещу хартиената бюлетина.
136
13
 
7
 
! Отговори
Без конфликти преди 1 година
Бойко не е турчин, нито българин, нито руснак, нито американец. Те нямат национална и държавна принадлежност. Тяхната единствена природа и принадлежност са парите. За мое съжаление, че имаше време в, което повярхвах на Радев, който също е в този клуб. И най-нагло е манипулирал хората за да подготви почвата за завръяането на задкулисието. Рдев раздава тайно ордени Стара Планина на мултаци. Ти не си човек Радев. Вярвах, че си готов да застанеш на страната на своята държава и своя народ.
135
3
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
""СРЕЩУ ПРОМЯНАТА САМО НАРКОМАНИТЕ И ПИЯНИЦИТЕ""" ---- Я, бе, дребно алитератче, я, да дефинираш на цялата форумна аудитория - Какво разбираш лично ти под "Промяна"? Щото "драги ми С.мехурко", Хаоса също може да се класифицира като форма на промяна!
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 139 ти си болен мозък
133
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КОЛКО ПАРИ ДАВАТ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ОТ ГЕРБ ЗА Т;Р;О;Л;О;В;Е --- ВСИЧКО ИЛИ НИЩО
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присмял се хърбел на щърбел. Добре, че в САЩ осъзнаха колко прoсти са белите атлантици та сложиха квота за азиатци в Харвард да остане някое свободно място за дърва като Мацонакис, Кокорчо и Петков.
131
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРЕЩУ ГЕБ СА САМО НАРКОМАНИТЕ И ПИЯНИЦИТЕ
130
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ си купиха последните избори въпреки машините, но много скъпичко. Сега си искат хартийката, че по-евтинко. Ако може и с вестник да минат, ехеее, безплатно и тънко.