Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави

Някои западни държави проявяват лицемерие
94
Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави
Снимка: БГНЕС

Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията, каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава - Северна Македония, извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка, и очевидно не става дума за технически критерии. Няма солидарност. И няма да има. Това е разбирането за европейски ценности. Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са "бели" държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия. След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политици, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме", допълни той.

По думите му Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС.

"За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин", допълни Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: шенгенАнгел Джамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
sd преди 1 година
опорки на руската мафия. нито един осъден от по-едрите риби, прокурор-престъпник, бай гань0 прави избори с чували хартиени бюлетини, мигрантите ги пускаме безпрепятствено на запад и отчитаме нулева миграция. жалко за убитите полицаи, но смъртта им също показва че нещо в системата много нее наред. освен това този шенген не е важен за обикновените граждани. просто българия няма да може да издава шенгенски визи на руските мафиоти и шпиони.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно го е казал. И то държавите които са известни с легализираната си педофилия, примерно като холандия. Имат си официална педофилска партия. И тези подчовешки сатани ще ни дават наклон как да живеем и какво да правим?
71
0
 
0
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Доживях да се съглася напълно с мис жамбаска
70
0
 
0
 
! Отговори
Новак преди 1 година
Малко ни е, утре нашите политици пак да им се на дупят за какви ли не прещевки. АЕЦ, Южен поток, РСМ, Тецовете, Шенген, а сега ако искат и Лукоил ни спрете, и накрая и на бахура чарвото им олижете.
69
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 1 година
За съжаление Джамбазки както винаги е прав..
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се бутаме към "европейска интеграция", където изобщо не ни е мястото!
67
0
 
0
 
! Отговори
Горския преди 1 година
Най-после някой го каза в прав текст : За да сме в това жалко и унизително състояние, като народ и държава трябва да сме благодарни на "приятелска" Германия. Бяхме и ни оставят, като буфер (некъв филтър), който да обира по-гнусната мръсотия. И ще има некви партии, които са им удобни. То бива, бива, ама толкова......
66
0
 
0
 
! Отговори
Жио преди 1 година
Кога ще завърши право пияндето Джамбазки? Само ако извади маркуча, ще види Европа кой къде е!
65
0
 
0
 
! Отговори
Руските Тролове преди 1 година
Добре бе Джамбазки а Румъния и Хърватска защо друго? Ние една реформа направихме ли? Някой да беше осъден за нещо? Ама други са ни виновни за всичко! Виктимизацията
64
0
 
0
 
! Отговори
За Незазависимост! преди 1 година
Още когато ни прелъгваха да влезем в Европа, те си решиха въпроса с работната ръка и ни превърнаха в пазар.Как стана това?1.Унищожиха ни промишлеността и работните места2.Унищожиха ТКЗС-създадено преди 9 септемвриИ сега се гаврят с нас.Време е да им покажем среден пръст на тия ***!
63
0
 
0
 
! Отговори
Сенатор Маврос преди 1 година
Вуггарлар --- никога в ШЕНГЕН.....ВЪН ОТ Е.С...ВЪН ОТ НАТО ....ВЕДНАГА .
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДобрУтро! Нашите нови политици загряват като албански реотан. Целият ви ЕС са отявлени извращеняци и гадняррри.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре почнаха *** изказвания. Какво е виновна РСМ че Рюте не ни ще в Шенген! Няма никаква връзка между двете неща. И който български политик я прави, е пълен ***! Това не е търговия и е ужасно лицемерно.
60
0
 
0
 
! Отговори
Главанаци преди 1 година
ЕС не е социални помощи. На ЕС не им пука как живее населението в периферията, стига в централната част на ЕС населението да не се бунтува... Това е европейската империя която трябва да подсигури сладък живот на малцината "избрани" като Урсула и целата котерия там... Хората на ЕС са без значение, ще ги сменят с каквито намерят ... Е това сега пак врескайте ЕС ЕС...
59
0
 
0
 
! Отговори
тумба лумба преди 1 година
Наистина нашите политици и управници няма със какво да се оправдаят освен със обвинение на отсрешната страна
58
0
 
0
 
! Отговори
Стою преди 1 година
В кой кръг държави биха търпяли Таки-Маки да е ректор на университет?
57
0
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Общото между България и Румъния е изобилието на тъмните шведи. Никой не ги иска. по-пакостливи са и от мигрантите.Просто си кажете истината.
56
0
 
0
 
! Отговори
Втора ръка хора? преди 1 година
Новите членки на ЕС, ак наистнина не ни вземат за сме втора ръка хора, защо не ни приемат в Шенген, по въздух? Ние източно европейците си знаем че не сме втора ръка, но въпроса сега е отсреща за какви ни имат? Като ни нямат доверие, то поне по въздух да ни приемат? Те го казват - отговаряме на всички критерии. В Украйна за тази перспектива ли се бият?
55
0
 
0
 
! Отговори
Какъв шенген преди 1 година
Хартиената коалиция си избра Мултак, който да го бутат като магаре, едно от много на Бойко Борисов. И Румен Радев тайно раздава ордени Стара планина на мултаците. На бандитите от прехода. На мутрите от групировките, които отново са се развилняли. Ченгета, масони, олигарси, журналисти, политици, административни служители, всичко е впрегнато като магарета да се бори на живот и змърт срещу промяната за да запазят парите и властта си. Как не ви е срам диваци! Колко хора прогонихте от държавата?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ НАБУТАНА В ШЕНГЕН,СЛЕД КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В БУФЕРНА ЗОНА ЗА МИГРАНТИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА,КОЕОТ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ТУК ДА ДЪРЖИМ АЗИАТЦИТЕ И АФРИКАНЦИТЕ,КОИТО ЗАЛИВАТ СТАРИЯ КОНТИНЕНТ.