Биков: Без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет

При нови избори през март политическата криза ще се задълбочи
Обновена: 10 дек 2022 20:07 | 10 дек 2022 19:55, Анисия Иванова
47
Биков: Без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет
Снимка: БГНЕС

Хора като проф. Габровски могат да изчистят сътвореното от политическия елит през последните 2-3 години. Ние го предлагаме, за да дадем решение на кризата с доверието, която предизвика политическата криза. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНТ.

Биков определи проф. Габровски като един от малкото останали авторитети. За нас е чест, че той прие поканата да приеме първия мандат, каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет в рамките на този парламент, а и в рамките на следващия, ако изборите са след 2-3 месеца.

Критикува ПП, че поставят условия, за да бъдат подкрепени, което по думите издава неадекватност и некомпетентност.

"За нас "Продължаваме Промяната" не е формация, на която по принцип може да се разчита за нещо. Ние сме предложили решение на политическата криза, който го отхвърля - има ангажимента да предложи по-добро решение от нашето. Ако не го направи - означава, че е действал безотговорно", заяви Тома Биков.

По думите му, ако има нови избори през март, политическата криза ще се задълбочи и ще бъде по-трудно да се сформира управление.

Определи като проблем, че от 2 години например не е приет нито един важен закон в областта на културата.

Тома Биков каза още, че са предложили възможно най-доброто решение в лицето на проф. Габровски. Ако има нещо по-добро от нашето предложение, да заповядам, не виждам как ще го направят. Ако третият мандат излъчи проф. Габровски за кандидат-премиер, съвсем логично е да го подкрепим, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 година
На следващите избори за ГЕРБ ще гласуват 1,000,000,000 човека, защото хората искат нормалност . ПП (шарлатани) оттичат в канала.
36
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Важно е на едни в парламента , които според президента и мнозинството хора са олицетворение на шарлатания, никога да не им се дава власт.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успехите на ГЕРБ са най-пропадналата нация в ЕС с 1 милион по-малко българи. Няма работеща съдебна система, няма здравеопазване, няма образование, няма бъдеще. Щом искате края на България, пак си ги изберете. На ПП не им дадоха да работят с два троянски коня в правителството + срещу парите на мафията, само народа може да им даде власт да ги видим какво ще направят.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори ГЕРБ ще потънат като ИТН, народа вече не иска мафията да го управлява, освен ако не фалшифицират изборите.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербаджии скоро ще дойде денят в който ще ви видим в затвора.Просто народа трябва да се събуди най-накрая.Аки излезнат поне още 1 милион на избори вие ще имате поф 10% .А ПП и ДБ след това ще направят така ,че Гешев да не може да спира разследвания и дела срещу вас и вашите мафиоти.Надявам се да се занимават и с по-стария период в койот БСП правеше същото ,което вие правите от ГЕРБ все още по общините.
32
0
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Узря! И ти ще узрееш! При някой индивиди процеса на поумняване изисква повече време. Хубавото е, че като цяло българите се справяме бързо. Така, че не си пожелавам избори, да не останеш изненадан.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ГРАБИМ,ЕВЕМЕ,РЕКЕТИРАМЕ,БИЕМ
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 ПП са дечица на комунисти и ченгета, настоящи. Некадърници, които съсипаха държавата. Лъжци, които служат на корпоративни интереси и на чужди такива. Шарлатани.
29
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау имали чест?да си обслужващ персонал дпс,защото гроб сте,заради това,че пеевски ви държи с плащанията,пари осигурени с грабежи над Народа ни,с рекет и заплахи...Света не е същият,ПП са различни...нямат дар слово за манипулаций,но Народа ни видя в тях...Апостола...борци за Свобода и Справедливост!!!битката Бог и дявола ще е вечна...аз тленният избирам Бог...Свободата и Справедливостта,за разлика от биков избрал лакейство на пеевски и борисов...за рубли...гроб са ен.ча.ите на дпс!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
ИбезБКПнеможеше45год преди 1 година
Партия ГЕРБ съставена от бивши членове на БКП, начело с лидера й - бившия комунист другарят/гоподин Бойко Методиев Борисов я очаква съдбата на бившия мастодонт БСП, без която по думите на лидерите й също неможеше да не е във власта - тя столетницата. А да не би Б.Б. да се се кани да векува или на гербаджийте им се иска да са вечно под шлифера му на топло и само да пълнят шкембаците !?Да чакаме още 45-12=33 години ли !?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕМИСЛЯЙТЕ ПО КОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР ЗАСЛУЖАВАТА,КРАДЦИ ДОЛНИ,ГНУСНИ
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква подкрепа бре? Разбирате ли вече колко сте слаби и сами??? Предпочитаме пак избори пред вас!!!
25
5
 
5
 
! Отговори
ГулюГулю преди 1 година
Как герберският труолъ тук сам си слага по 11 плюса??? ГРОБ сте мръснъ партиика трябва да изчегъртат всичките ви калинки на държавни длъжности. Няма оправия цялата ви демокрация ни води към пълен срив. Затвор за всички евроатлантици, звучи ли ви като шега !? Колелото се върти.
24
3
 
8
 
! Отговори
новият политик преди 1 година
Моля някой да ме просвети, този индивид в момента лъжец и манипулатор, как от голям критик на Боко Тиквата, буквално за дни се превърна в негов защитник и едно от лицата на ГЕРБ. Същият въпрос и за Деница Сачева... и за Антон Тодоров.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои сте вие от протестите, каква част сте от българския народ, та вие да определяте посоката на развитие. Мнозинството има думата, ама вие искате улицата да диктува всичко. Това е анархия, а тя никога не е довеждала до добри неща, а до-голяма анархия.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече две години има правителствно без подкрепата на ГЕРБ... и нещата си вървят нормално, повишиха дори заплатите
21
2
 
11
 
! Отговори
ОКСИМОРОН преди 1 година
Проф. ГЕРБовски да изчисти/изреже от плътта на България ТУМОРА ГЕРБ !?!? ????
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, Биков!! Герб въобще не трябва да мисли, че някой ще го подкрепи. ТрябвА да мисли да пидкрепи втория.мандат.
19
3
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Да ,ще се задълбочи,и вашата престъпна организация ще изчезне.
18
4
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
А ТИ КАКВО ДОВЕРИЕ ИМАШ НА ШАРЛАТАНИЯТА,А? А АВТОРИТЕТИТЕ САМИ СА СЕ СЪГЛАСИЛИ ПРИ УСЛОВИЕ САМИ ДА ИЗБИРАТ КАБИНЕТА СИ!!! ТИ ТЯХ НЕ ГИ МИСЛИ!