ПП недоволни, че Радев бързал да им връчи мандата

Партията няма готов състав на кабинет
5 яну 2023 09:55, Нели Христова
54
ПП недоволни, че Радев бързал да им връчи мандата
Снимка: БГНЕС

От "Промяната" недоволни от Радев, че бързал да им връчи мандата. Пред БНР Венеция Ангова отправи критика към държавния глава - според нея връчването на проучвателния мандат в първия ден след Нова година е грешка. Това можело да бъде отложено, за да се приемат повече законопроекти по Плана за възстановяване, защото там закъсняваме, заяви депутатът от ПП.

"Докато не ги приемем, не можем да усвоим плащанията", обясни тя. По думите й това е първа предпоставка за грешно времево разпределение.

Венеция Ангова заяви още, че партията няма готов състав на кабинет, но могли да го съставят много бързо.

"Не е редно да мислим за личности, когато все още не знаем дали ще има подкрепа за важните теми. Това не е математика или шахмат. Когато постигнем някакъв прогрес, тогава ще определим кой", обясни тя в интервю за предаването "Преди всички".

Всеки опит да мислим за трети мандат, означава да се откажем от втория, подчерта депутатът и добави категорично, че от партията не се отказват.

В момента се намираме в такава политическа ситуация, в която отговорното политическо поведение трябва да е водещо, смята Венеция Нецова-Ангова. Според нея опитът за съставяне на правителство е смел политически ход. Това означава, че голяма част от политиките биха зависили от плаващи мнозинства, отбеляза тя.

По думите й големият проблем е защо политическите партии не застават зад тези национални цели, описани в проектодекларацията на ПП.

Ако успеем да получим подкрепа за декларацията, ще очакваме и подкрепа за правителство на малцинството, каза тя. По думите й се виждат "червени сигнали" във връзка с проектодекларацията. Това, че декларацията е сложена като точка 24 в програмата на парламента за петък, показва, че приоритетът й не е особено висок, обясни тя.

"Това, което зависи от нас, е да предложим декларацията и да представим възможно най-добре съдържанието. Това са националните цели за бъдещето на държавата".

Ние приемаме много сериозно възможността за съставяне на кабинет, декларира Венеция Ангова и подчерта, че акад. Денков е един от най-разпознаваемите учени. Отговорността ни е голяма, категорична бе тя.

От партията подкрепят позицията, че политическите лидери трябва да участват и да носят отговорност за съставянето на кабинет, но там, където имат силна експертиза. Ние не заставаме да има задкулисни договорки, заяви тя и добави, че всичко, което правят, е в публичното око.

Венеция Ангова отбеляза още, че според социологическите агенции Кирил Петков е в топ 3, а партията е запазила позициите си. Тя е убедена, че са взимали най-правилните решения за страната. ПП може дългосрочно да доведе до развитието на България, изказа мнението си депутатът.

За подкрепата към ПП Венеция Ангова каза, че естественият им партньор е ДБ. С БСП сме показали, че можем да преодоляваме различията, а "Български възход" са диалогични и успяваме да намерим общ език, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно мандалката е по количеството не по качеството
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, президентина им е виновен, че те в НС не работят, а само водят предизборна пропаганда.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тя заплатката вървииии що да бързат
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Венеция е просто заслепена от чара на тези измамници /господа за един ден/ и ги брани по женски самоотвержено, но като разбере мащаба на престъпленията ще се изхлузи някъде в чужбина и дано и нея не я захапят щото изглежда невинен профаан.
39
4
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Така е децата понякога са недоволни от бащите си.А понякога и бащите не са доволни от осиновените си деца.Се ла Ви в бързината си Фигуранта да се оттърве от ГЕРБ дори и не се замисли какви некадърници приютява под крилото си
38
16
 
4
 
! Отговори
СТОЙНЕ преди 1 година
Тези от ПП намалиха дълговете на България. За разлика от куките, бюджетниците и милиционерите от Герб. Честита да ви е Новата 2023 г. на пишещите коментари в Днес.бг. Такива ги разправяше другарят им на тези от Герб и БСП Тодор Живков от Правец.
37
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев работи за Путин заедно със смешниците от ГЕРБ-ДПС-БСП-Възраждане . Много ясно че ще връчи мандат за да не могат да се приемат важни закони по плана за въстановяване. Можеше да изчака няколко дена. На хората си от ГЕРБ-ДПС връчи мандата след месеци.
36
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези смешки от ПП излязоха шмекери и половина! Щяха да свалят модела "Борисов", сякаш той е Наоми Кембъл.А напълниха властта със стари муцуни като Рашков и Еленко Божков. Да не забравим къде е Деница Златева,заместничката на Нинова.Шеф в Булгаргаз! Ето такава Промяна изтърпяхме, време е да се омитат некадърниците. Винету се оказа къде по-отговорен от харвардските калитковци, които щяха да строят,държавна детска болница, дунавски мостове и старопланински тунели..Ама друг път.
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези за нищо не става. Сега ли разбират, че трябва да имат състав за кабинет, не беше ли ясно още след изборите, че с първия мандат няма да може да се направи правителство и мандата ще дойде при тях? МНОГО СА ЗЛЕЕЕЕЕ
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тя заплатата и стажът в НС си вървят. За къде да бързат?!
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като нямат да си ходят, кой от където е дошъл
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пет години да им дадат, все тая. Некадърници с голямо самочувствие. Да връщат мандатите и да се отива на нови избори. С тия умно-красивите няма да стане, тя се видя.
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво са недоволни - изборите бяха началото на Октомври. Я си помислете ако вие сте с такава производителност дали още ще сте на работа ( говоря за хората които не са на държавна служба , за тях това си е норма)
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев: 'Крим е руски. Какъв да е?'
29
3
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Венеция още я държи от Нова Година и е забравила,че изборите се проведоха на 02.10.2022.Повече от 2 мес. са предостатъчно време за съставяне на правителство.Ако ПП не могат,значи не са за тази работа.
28
2
 
21
 
! Отговори
Радев преди 1 година
трябваше да ги изчакаш да пораснат тия недорасляци.
27
2
 
26
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Венеция да не ти припомням"На ... какво му пречи"! Не стига че за нищо не съавате и доведохте страната до фалит , а и сега излизат и аферите ви във всяка една област , която сте направили срещу страната , ами искате пак да управлявате! Ско съм като вас и отговорен , ще си зарив като щраусите главата в пясъка и ще мълча , след като съм направил толкова вреди! За нищо не ставате Харвардски мошеници и шарлатани!
26
2
 
26
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
И какво да чака г-н Радев: "Мара да се побара" ли ?
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази не е про100а, а куха. Да ви чака, докато всичко го обвиняват, че нарушава конституцията
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са за следствието и затвора, какъв мандат, кви 5 лв?