В НС: Кой краде с чували, кой шикалкави и кой е по-корумпиран?

Депутатите приеха доклада за Gemcorp
58
В НС: Кой краде с чували, кой шикалкави и кой е по-корумпиран?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не от мухата слон, а от микроба слон. Това се случи днес, отсече Искрен Митев от ПП, след като парламентът прие доклада на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков.

Митев отсече, че меморандумът е необвързващ и няма никакво значение.

По време на дебата депутати от ПП и ГЕРБ си отправиха взаимни обвинения.

"ПП решиха, че като дадат малко социални придобивки – малко пенсии, могат да грабят милиарди от държавата това е и проблемът на този меморандум", скочи Александър Ненков от ГЕРБ.

"Заради това вие сте в тази изолация, никой не иска да се асоциира с тези далавери, които правихте през управлението си заради това сега и партньорите ви във властта мълчат гузно", обърна се той към ПП.

"Корупция е равно на ГЕРБ", заяви пък Нестимир Ананиев от ПП.

Още по темата
Десислава Атанасова от ГЕРБ му отговори, че за времето на своето управление предишните управляващи не са успели да докажат, че е имало пари в чували, че се краде от магистрали, нито че е имало корупция при управлението на ГЕРБ.

"Неслучайно не спечелихте изборите, няма да можете да направите правителство, връщайте мандата и не губете времето на България. Сбогом, аматьори!", обърна се Атанасова към ПП.

Бившият премиер Кирил Петков отсече, че докладът на Времената комисия е базиран на грешни интерпретации и се опитва да заблуждава хората.

"Първата дума на този меморандум е необвързващ , целият меморандум е 9 страници, а докладът на комисията е 174 страници и е похабило огромен обществен ресурс. В момента, в който имаме внесена декларация за националните приоритети, ние похабихме един ден на парламента в един абсолютно ненужен дебат", отсече той.

Радомир Чолаков от ГЕРБ се обърна към Кирил Петков и Асен Василев с думите: „Жалко за образованието ви“.

"В едно отношение сте прав, на нас ни липсват познания за корупция и не можем да мислим по този начин. Нито една стотинка не е открадната от нито един от ПП и ще продължим да работим за хората, защото те плащат", отговори му Кирил Петков.

Заключението на доклада на комисията е, че подписването на Меморандума между България, представлявана от Министерството на енергетиката, и фирмите Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation, без да е информирана ДАНС и без да е изискана проверка относно собствеността, статуса и капиталите на тези фирми, излага на риск енергийната, респективно националната сигурност на страната, особено предвид новите данни, изнесени от ДАНС на закрито заседание на 29 ноември 2022 г.

В доклада се посочва още, че клауза в меморандума дава възможност на някоя от фирмите да предяви претенция към България в следващите две години, независимо че са предприети действия за неговото прекратяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: парламентGemcorp
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Мехурчо са се запътили скоропрестижно към бай Ставри и ромчетата от централния софийски затвор
45
0
 
2
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Кирчо сигурно е чул отнякъде какво казваше Лупи( комунист и шеф на ЦСКА):) Една стотинка не съм откраднал от футболния клуб,тя така и наш Кико
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са маскари!Дори и да има свестни хора там те са изгубени в общата маса. Тези партии са в непримерим конфликт и по добре да им бъде забранено -особено на лидерите им / да участват в избори за следващ парламент ,защото ще се повтори същия неприятен и безполезен цирк!
43
0
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Всички сте крадци и ако бяхте обикновени хора отдавна щяхте да сте в затвора. Един *** да открадне кокошка, за да нахрани огромното си семейство и веднага присъда. А тие не се шегуват, наедро ни скубят, че и подаръци за украйна има-коледни, новогодишни и целогодишни. А гледам по нашите села половината къщи недостроени и неизмазани, без вода и наводнени, с течащи покриви. В такива къщи живяли ли сте депутати, слуги народни?
42
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Декларацията на ПП е европейска и е насочена за овладяване на кризата и основно грижата за българския народ. Но мутрите,ДПС, БСП, възхода и т.н няма да я подкрепят, защото са антинародни партии.
41
4
 
15
 
! Отговори
Варан преди 1 година
За 12г.мутрите окрадоха повече от всички правителства ,взети заедно от началото на прехода до първия мандат на бека от Банкя.Той е и световен рекордьор по фалшифициране на избори.
40
4
 
10
 
! Отговори
АЛО ИЗМАМНИЦИ! преди 1 година
ВСЕКИ ИСКА ВЛАСТТА ЗА ДА КРАДЕ. ГЕРБ СА ДЕТСКА ГРАДИНА СПРЯМО БСП И ИМПЕКСОВА, А ТЯ Е АМАТЬОР СПРЯМО КИРЕТО И АСЕН ОТ ПП! ХВАНА Я МНОГО ЯД СЛЕД КАТО РАЗБРА, ЧЕ СА Я МАМИЛИ С МАДРУВКИТЕ И С ДАЛАВЕРИТЕ ЗА МИЛИАРДИ. ДОБРЕ, ЧЕ БЕШЕ ВОЙНАТА ТА И КАКА *** ДА НАМАЖЕ ОТ ПАТРОНИТЕ. А НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ОТКРАДНАТОТО В МАГАЗИНА, ЗА ТОПЛОТО, ЗА ГОРИВО...
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се оказа? Лидерът на пп, кирчо, непрекъснато декларираше, че е борец против корупцията, а се оказа рецидивист в нарушаване на законите и Конституцията. Веднъж като прегазиш конституцията, за да станеш министър, след това е много лесно да нарушаваш законодателството.
38
1
 
11
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Бившето бкп е и днес в всяка партия в парламента или техни деца внуци хора за които се говори , че имат връзки с сенчестите средиНе стъпих на протест след оня гаф - дето го гледахме по телевизията - маджо е на телефона Това ли е бьлгария какви надежди да имам
37
0
 
13
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Реално никога не сьм предполагал , че именно бившите групировки ще управляват страната толкова много години - все си мислех , че ще отшуми нещата ще си дойдат на мястото и кадьрни и умни хора ще са в парламента уви живота ме опроверга , разочарован сьм като много бьлгари от моето поколение но такава е действителността
36
5
 
3
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Е бил сьм младеж незнам кой е бил - главен на мвр , кристал , сезам и бара на хемус бяха свьрталище на борчетата там бяха и най хубавите жени , маджо и останалите многобройни лица бяха все бивши спортисти говорил сьм си с иво карамански той беше гребец дори ни почерпи в хемус плати сметкатаДумите му бяха - живейте докато сте млади , покани ни в бар грета басейн спартак да испием по едно с това сьм го запомнил като симпатяга
35
8
 
2
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Благода за разбирането на мненията ми от младите българи и отне толкова младите журналисти от Днес. ДЕМОКРАЦИЯ Е, А НЕ ДИКТАТУРА И Чл. 1 от някогашната конституция. Тези от Герб са от миналото на България. Г-жа БОТЕВА да пее, за да има мир, щастие и успехи през 2023 г. ЩЕ ГО ПОВЕДА ХОРОТО, въпреки че сигурно има и по-млади хора от мен, които ги играят хората по-добре. СТОЙНЕ. Когато г-жа БОТЕВА СЕ РАЗПЕЕ аз просто ще я слушам.
34
5
 
3
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Ще им подскажа на младите българи. С надеждата, че ще ме разберат правилно. Никой не ги ебаваше нито генералите, нито пък партийците от БКП. Сега пък никой не ги *** тези от НС. ДА ИМ Е ЧЕСТИТА НОМАТА 2023 г. на коментиращите в сайта. И без обиди. За възраст, разбирания и интереси. Моите са в бизнеса. И най-важното, и без завист. СТОЙНЕ.
33
3
 
8
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Младите, които си мислят, че от генерала Гоцев е зависело нещо през изминалите години, не са прави. Страховете в обикновените българи бяха големи. От БКП-то, от неговите ДС и специални служби. Просто те няма ка да знаят какви времена бяха през миналия век. НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ПРОТИВ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ. Ще си позволя едно откровение. С надеждата да ме разберат. ТЕ СА БЪДЕЩЕТО НА ТАЗИ СТРАНА. Ако тя изобщо има бъдеще. Аз съм вече на 58 г. СТОЙНЕ
32
2
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
КАКВО БОЖЕ СТАВА У НАС !!! Ендите викак на другите МАФИЯ,те тък вие сте КРАДЦИТЕ и излиза,че ВСИЧКИ В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ СА МАФИОТИ!!!
31
2
 
9
 
! Отговори
до Помня преди 1 година
Тези събития се случиха по времето когато вътрешен министър беше Румен Петков. И пропускаш и срещите с братя Галеви.
30
6
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Няма бе ще гласувам за вьзраждане другите са се бивши партиици или около тях нали те си направиха демокрацията да им работим за без пари
29
3
 
6
 
! Отговори
споко преди 1 година
НАРОДА ПАК ЩЕ ПЛАЩА! ГЛАСУВАЙТЕ ОТНОВО ЗА ШАРЛАТАНИТЕ!!!! !
28
5
 
3
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Помня бях млад и слушал за подвизите на групировките за сик , герои тогава бяха от близкото минало - поли пантев , братя маргини , маджо Приятели викаха трябва да гласуваме за борците искаме да сме като тях , недосегаеми така се подведох да дам глас за герб в пьрвият им мандат знаете борисов бе главен секретар и ги бе сьбрал на сьвещание след стрелба по шефа на спартак
27
1
 
13
 
! Отговори
1 ян. 2023г. преди 1 година
Всички политици бъркат в меда. Радев също. Прескача до Виена с дъщеря си да гледа концерт с държ. пари. Опомнете се най-после.