Адвокат коментира делото на Лена срещу Слави

Важното е личното пространство
6 яну 2023 22:30, Росен Стойчев
137
Адвокат коментира делото на Лена срещу Слави
Снимка: БГНЕС

Чисто юридически каква е формата на едно слово е без значение дали за него може да се носи отговорност или не. Европейската конвенция за правата на човека говори не само за слово, но и за свободно изразяване във всяка друга форма.

Още по темата
Това каза адвокат Александър Кашъмов в ефира на Нова Нюз.

„Свободата на словото и защитата на доброто име и на личното пространство са две от най-сериозните, основни човешки права. Балансът между тяхната защита е единствената гаранция, че обществото остава демократично, за да има и свободен дебат и да бъде защитена и личността“, поясни адвокатът.

Няма пречка една песен да бъде и сатира и допустимо слово, но въпросът е дали е допустимо слово или навлиза в такава степен в личното пространство, че това не може да бъде допускано в правовия ред, поясни той. В демократично общество това се преценява от съда, допълни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загубена кауза. Жените се правят на хитри и сами падат в капана защото не им достига мозък
8
4
 
32
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 1 година
Що , бе, Веселине толкова се палиш? Ленчета много, как пък точно тая взе та се припозна? И, верно не помня толкова тръшкания за обидите към Лили Иванова, Десислава Атанасова, Цецка Цачева, но те имат достоинство, не тръгнаха да реват по медиите. Игнор му е майката на простотията, не да се ежиш насреща и. Няма да осъди Слави, просто няма да стане. На нея има да се присмиват и да я разнасят по сайтове и форуми, кръчми и дискотеки. Ама, толкова си може момичето, и в политиката беше същата.
7
3
 
39
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
НАПЪЛНО ГРЕШИШ. ЛЕНА И КИРО БЯХА ИЗЛОВЕНИ СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ, КОГАТО САМО ТИЯ ДВАМЦАТА ВДИГНАХА ФАЛКОНА И ВЕЧЕРЯХА В РЕСТОРАНТА НА 5 ЗВЕЗДНИЯ ХОТЕЛ, В КОЙТО ИМАХА И НОЩУВКИ, ДОКАТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СА НА СРЕЩА НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ В СОЛУН. НА СНИМКАТА ОТ СВЕТОВНАТА СРЕЩА СЕ ВИЖДАХА И ДВАТА ПРАЗНИ СТОЛА, НА КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕДЯТ КИРО И ЛЕНА.
6
5
 
4
 
! Отговори
Лошо преди 1 година
Става,като се забъркаш с мафията.
5
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, толкова ли падна нивото в тази страна. Някакъв чалгар решил да излее неговите болни виждания и сега голями дебати. Ами погледнете самия Слави на какво прилича и дали не е жалък с всичките си действия. Да пусне една и за Мата Хари
4
5
 
39
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Вярно, че в песента никъде не се споменава цяло име, а само малкото - Лена. Това че точно тя се припознава - си е неин проблем! Да не мислите, че Слави и сценаристите му не са се консултирали ПРЕНВАРИТЕЛНО с адвокатИ?!?
3
32
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Прочетох какво бил казал тоя адвокат и пожелах да му прекърша врата и го подаря на бездомните кучета,които за разлика от него са личности. Ще му помогна да вдене на тоя некадърник! Лена бе СЪЗНАТЕЛНО,СИСТЕМАТИЧНО И ПУБЛИЧНО ПОДЛОЖЕНА НА ЕМОЦИОНАЛЕН,СОЦИАЛЕН,ПОЛИТИЧЕСКИ И МАЧИСТКИ ТИП МАЛТРЕТИРАНЕ. ЛЕНА БЕ УНИЖЕНА БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В К.У.Р.ТИЗАНЩИНА,КРАЖБИ,ПРОСТАЩИНА.ТРИФОНОВОТО ДЕЯНИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ.СВИДЕТЕЛИ ЗА ДЕЛОТО СА МИЛИОНИ ХОРА.СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ЗА ЗАТВОРА!
2
3
 
37
 
! Отговори
Еййй преди 1 година
Сега ли се сетихте?! А когато Славчо се гавреше с Лили Иванова - хубаво ви беше, нали??? И то беше допустимо, а сега - към ленчето - не било??? Пл.юя на такава " демокрация" и свобода на словото без Морал!!!
1
8
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
Да осъди Киро за сексуален тормоз по взаимно съгласие???