Костадинов за новите избори: Без БХ в парламента, БСП са на ръба

Откакто сме в ЕС, зависимостта ни от внос е огромна
12 яну 2023 10:25, Анисия Иванова
143

Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския съвет да преговаря за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост. В ябълка на раздора се превърнаха въглищните централи.

"Нашата държава е подписала това, което на нея са ѝ казали. Кирил Петков каза, че няма да се затварят мощности. Оказа се, че ние казваме истината, а той излъга. Това, което на нас ни предлага ПВУ като компенсации за затваряне на 40% от мощностите на въглищните централи, е горе-долу съизмеримо с печалбите им за една година. Маришкият басейн има срок поне до 2100 г. ЕС ще ни подари 1,4 млрд., за да се откажем ние от между 17 и 20 млрд. лв. Това е национално предателство", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той добави, че грижа за природата трябва да има винаги, но най-вече трябва да има грижа за хората. И алармира, че социалният ефект ще е опустошителен за цялата страна.

"Това са стотици хиляди безработни. България ще бъде унищожена с един удар", убеден е Костадинов.

Президентът Румен Радев все още не е обявил на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство.

"Още преди да започне да работи това НС, казахме, че то няма да произведе редовно правителство. Ако всяка партия си спази заявките, няма как да се случи това. Всичко се превърна в пошъл политически спектакъл. Сега това е подигравка към президента. Процедурата се забави изключително много, това никога не се е случвало. Очевидно е, че отиваме на предсрочни избори, излишна е интригата на кого ще даде мандата", заяви Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

"Статистиката показва, че oткакто влязохме в ЕС, зависимостта на нашата държава от внос става огромна. Над 80% от храните в България са внос от ЕС. Tова е пладнешки грабеж", настоя още той.

Костадинов е категоричен, че абсолютно всичко ще бъде различно след евентуални нови избори и няма да има такава конфигурация в парламента. Според него "Български възход" няма да влезе в следващото НС, а БСП ще бъде на ръба. Гостът очаква избирателната активност да се вдигне заради хартиената бюлетина и купения вот.

"С решенията, които прие за няколко месеца, това Народно събрание изхарчи милиарди", отбеляза лидерът на "Възраждане". Менторите на другите партии имат интерес в България да има слабост и хаос. Тук не се изработва силна държава, създаде се буферна територия, която само се изсмуква, посочи още Костадинов.

Той определи ДБ като "маргинална софийска партийка". Според него не трябва да ѝ се обръща толкова голямо внимание. Костадинов е на мнение, че хората на Христо Иванов нямат управленски капацитет. И е сигурен, че дори ДБ да получи третия мандат, пак няма да имаме редовно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Аз съм Костадин и руски фес желая
108
8
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Шшш пффф кво не ти харесва у Варна бря??Костя да не е варната???Духало било, на Витоша не духа ли бря?? Аймана))))
107
27
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Напротив БСП ще се върне на второ място.Вие сте вън.
106
32
 
5
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Коста ,ако не мразеше толкова Софиянци и аз щях да гласувам за него! Варненци ,винаги са ми били странни - говорят с ужасен диалект ,пък едно самочувствие....какво като са на морето - страшен студ е във Варна!
105
3
 
28
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Прав е Костадинов, както и много други ютубъри, които са в черния списък на главните ни национални телевизии. Нищо неистинно не е казал, напротив. Само че много хора си затварят очите за някои истини в политиката ни.Вярно е, че Костадинов не е типа човек, който се харесва на хората, но по-добре горчива истина, отколкото безкрайни лъжи и обещания.
104
78
 
22
 
! Отговори
Ало, преди 1 година
Копейкин ....когато НС осъмне без Тикви и Копейковци, тогава ще тръгнем напред.
103
8
 
61
 
! Отговори
ЦВЕТАН преди 1 година
ЕВРОПА ВЕЧЕ УМИРА , ОНАЗИ ЕВРОПА КОЯТО ИМАШЕ ЦЕННОСТИ Я НЯМА , ИМА НЯКАКЪВ ПРИЗРАК ! ЖАЛКО ! ЖАЛКО , ЖАЛКО ! ЗА КЪДЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ СТЕ СЕ ЗАСИЛИЛИ ? КАКВО СИ НЯМАТЕ , ЧЕ ДА ТЪРСИТЕ ЩАСТИЕТО СИ В ЧУЖБИНА ? А , НЯМАТЕ КУРАЖ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ НА ЕДНИ ГЛАДНИ И ПРОСТИ УПРАВЛЯВАЩИ , КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА " СИЛА " ! НЯМАТЕ КУРАЖА ДА ВЗЕМЕТЕ ЖИВОТА СИ В РЪЦЕ , А БОТЕВ , ЛЕВСКИ , БЕНКОВСКИ И ХИЛЯДИТЕ НАШИ ГЕРОИ ДАЛИ НЕ СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБОВЕТЕ СИ ? ДАЛИ НЕ СЕ СРАМУВАТ ОТ НАС ?
102
1
 
29
 
! Отговори
ЧОВЕК ОТ НАРОДА преди 1 година
СПЕШНО ТЪРСЕТЕ СИЛА КОЯТО МОМЕНТАЛНО ДА ИЗМЕТЕ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ! НА МИГА !
101
44
 
16
 
! Отговори
бивщ атакист преди 1 година
Копейкин и ти като всички в парламента скачате от партия в партия и си сменяте цврта.
100
36
 
9
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
Няма да те бъхтат (БХ) в парламента, а извън него.
99
33
 
73
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не мога да повярвам колко е прав! На 100% съм съгласен с него по всички теми. Май намерих за кого да гласувам на изборите.
98
27
 
56
 
! Отговори
Селим Селим преди 1 година
Единственият отговорен политик в българия това е костадинов
97
40
 
16
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Вината за високите цени на всички стоки и услуги. За високата инфлация и липсата на инвестиции е на президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип и назначаваните от него служебни правителства които управляват държавата ни вече две години. Министрите на Радев освен, че са некадърни и некомпетентни бесепари са и с рубладжийски манталитет, а залпа на Аврора яко е заседнал в главите им. Изненадани няма.
96
53
 
16
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Има две партии които са основна пречка за развитието на България и българите и това са най старата кагабейска партия Бсп, Дс и партията на копейкаджийте Възраждане на манипулатора и професионалния лъжец Костадин Костадинов Копейкин, които още много ще пазарува освен къщата, апартамента и колата си с държавната субсидия докато има баламурници да гласуват за него и менте партията му. А телевизията по която се е изказал е на *** варненска групировка която работи с руснаци като партньори.
95
9
 
60
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Много странно защо повечето коментатори се занимават с Костадинов, а не с тези, които са подписали да затварят ТЕЦове и обричат сънародниците си на глад, че може и на студ. Същите като онези, дето излязоха да протестират срещу връщане на хартиени бюлетини, а не срещу летящите цени на продукти от първа необходимост. Затова сме с по-високи цени на млякото, олиото, хляба и т.н. от цените в Италия и затова 1 кафе в София е по-скъпо отколкото в Рим. Защото спим и се примирявамее. И злобеем също..
94
17
 
54
 
! Отговори
Разбира се преди 1 година
Законите на българите се пишат в чужди държави. Тук на място се опитваме като пожарникари да решаваме непрекъснати кризи създадени в Брюксел или Берлин. Това не може да продължава много дълго и то се вижда, че нещата вече са оставени на самотек и от време на време аварийни намеси, ако им разрешат началниците. Разбира се че да подписали каквото да им наредили. И ГЕРБ и ПП и всички останали са така ... практически служители на наднационалната корпорация ЕС, която се проваля на всеки завой
93
59
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не дава Господ Копейкин да ни командва.Тогава вече ще станем 16-та республика саветам.
92
26
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са като че ли единствената политическа сила, която не принадлежи към евроатлантическия буламач, с който ни облъчват от ранни зори до късни доби. Такава евтина пропаганда, на такива едри порции и комитата не си позволяваха по време на соца. Накъртващо чак.... И някак си гнусно се пропагандира политическата комуналка ЕС. Само заради това ще подкрепя Възраждане на следващите избори. Писна ми да ме възпитават в правилното мислене...
91
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ли да е фоб или Фил,за да е добре България?Политиката е интересът на държавата, народ,икономика,селско стопанство, енергетика,всичко в екип да работи за напредък! България трябва да поддържа добри икономически и политически отношения с всички държави, особено ако са в полза на страната!Бай Тошо мнозина го смятаха за глупав,но той разви България във всички направления,постигна икономически отношения с цял свят,въпреки СССРзлатният век за България!Ограничено пътуване на запад бе грешката му
90
8
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Планът беше внесен в ЕК на 15 октомври 2021 от второто служебно правителство на Стефан Янев. Изработен беше първоначално от ГЕРБ, които трябваше да го внесат в ЕК, но не го направиха явно осъзнавайки, че плана им за нищо не става и предпочетоха други да вадят кестените от огъня вместо тях е условията на недостиг навреме, а те да седят отстрани и да потриват доволно ръце, че България се проваля.