България е доставяла оръжие на Украйна и преди решението на НС

Армията не изнася новопроизведено въоръжение, уточни Димитър Стоянов
13 яну 2023 07:00, Нели Христова
92
България е доставяла оръжие на Украйна и преди решението на НС
Снимка: БГНЕС

България няма възможност да предоставя на Украйна тежко въоръжение от рода на зенитно-ракетни комплекси и самолети, докато не се намерят заместващи платформи, а към този момент такива няма. Това заяви пред БНТ министърът на отбраната Димитър Стоянов.

"България предоставя въоръжение на Украйна без решение на НС доста отдавна – това е самата истина. Това, че боеприпасите не стигат директно до Украйна, е ясно на всички. Предишното правителство могат да го отричат колкото искат", заяви той.

Уточни обаче, че българската армия не изнася новопроизведено въоръжение, а само това, което Народното събрание е решило и утвърдило като списък. Стоянов коментира и визитата си в Украйна от края на миналата година: "Няма нищо тайно в това, че посетих Украйна. Още в началото на декември беше планирано работно посещение на министър Резенков в България, тъй като бях отправил покана към него. Поканата беше свързана с взетото решение на НС от 3 ноември за намиране на т.нар. заместващи платформи при предаване на въоръжение на украинската страна. По съвсем обективна причина – войната, Резенков не успя да посети България и съответно отправи покана към мен. Най-вероятно тайнствеността, която се получи около посещението ми в Украйна на 19 декември, е поради мерките за сигурност, които бяха предприети от украинската страна".

Стоянов посочи, че основните теми по време на разговорите са били от какво въоръжение се нуждае Украйна, какво може да предостави България и откъде може да получат заместващи платформи.

"От Украйна поискаха това, което се знае от цялата българска общественост, а именно ракетни комплекси, боеприпаси и т.н.", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Ко преди 1 година
На прайте на прости.
72
2
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Пращайте,Пращайте-той Вовката още малко ще ви потърпи и като ви думне някоя сериозна пиратка,да не се чудите после и да му правите интервюта!!!!!!!
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бати министъра некое девическо училище обвито в тайнственост
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без народно събрание лично
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОй бе КОЙ бе Арсенал или вмз сопот ми пратете им да си сринат блоковете зеленски
68
1
 
8
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Да срещу заплащане, а след решението на НС ги дава безплатно!!!
67
3
 
12
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Ще дойде видов ден !!
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голема новина! Това и децата в детските градини го знаят отдавна.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските генерали не стават и за нощна охрана на строеж, пълни мухльовци!
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей бумъри хващайте вокзала и бегайте в тъпата си Русия, да ви плаща Путин пенсиите, мен вече ме е гнус че издържам такава ***!
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В българската политика е пълно с руски пидори. Кауна напълни министерски съвет с такива!!!
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3- те *** - тоя радев и янев доказват с поведението си,че всички шапкари с а проззди, руски калъфи! Което си го знаем- изненада няма
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разбирам му разо1чарованието, но не го подкрепям! Като не иска да работи за НАТО, да върви в Русия! Тук е така!
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАХХА КАКВА МУКА! ТОЯ РУБЛЯК Е ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ СРЕЩУ РУСИЯ ХАХАХ ТРАГЕДИЯ!
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Няма нищо тайно в това, че посетих Украйна." ==== Така ли , тогава защо научихме за визитата от профила в Туитър на украинския министър / или какъвто беше там/ .Ами ако не се бе похвалил
58
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До ЦЕЛТА НЕ ЕНие СМЕ напълно голи пред Турция и в момента. Тя е на 2-ро място в НАТО по брой основни бойни танкове - около 3000. Разполагат и с около 250 Ф-16. Ние с нашите 2 ескадрили стари МиГ-ове не представляваме абсолютно никаква заплаха за тях.
57
4
 
14
 
! Отговори
НЕПОБЕДИМО ОРЪЖИЕ преди 1 година
Оръжията никога не са осигурявали МИР. След голямо натрупване на оръжия винаги сме свидетели на голямото им използване. Който иска оръжия, получава ВОЙНА. Заплахите в 21-ви век са геополитически. Ако трябва да се изправим срещу Русия или пък с/у някой от съседите ни, резултата ще е следния - колкото повече оръжия имаме, толкова повече щети ще претърпим. Никой не казва, че ДУХОВНОСТТА, ВЯРАТА, ЧИСТОТО СЛОВО... ЕДИНЕНИЕТО са НЕПОБЕДИМИТЕ ОРЪЖИЯ! Там винаги е била и е нашата СИЛА като народ!
56
19
 
19
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
отявлвен червенотиквеник - не е престъпление да помагаш на нападнатия и по-слабия, напротив . Както Царска Русия е помогнала да се отървем от османската империя. Повтарям Царска Русия, не болшевикшката дето разстреля освободителя ни и семейството му. После приложи геноцид у дома и го изнесе и у нас 44та, и изби всичко де що става за нещо. Сега същото правят в украйна, за тва на Украйна ще помага целия свят, щото злото трябва да се унищожи. Престъпника е в Кремъл, не в ЕС
55
7
 
3
 
! Отговори
64 преди 1 година
ние трябва да сме въоръжени не със стара руска техника ами със извънземна за да бием най-голямата армия в нато. Та как точно кат се отървем от ръждавата железария направена в русия ставаме по-слаби?
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЦЕЛТА НЕ Е - Какви са тези фантасмагории дет ти бушуват в тъпата кратуна ?