България може да предостави един танков батальон на Украйна

Тагарев подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад
21 яну 2023 13:50, Йоана Цонева
341
България може да предостави един танков батальон на Украйна
Снимка: БГНЕС

България може спокойно да предостави танкове поне за един танков батальон на Украйна, вместо да ги държи по складовете и след 2-3 до 5 години и да ги дава за скрап. Това заяви пред БНР бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

По думите му България може да даде много неща на Украйна. Според него страната ни може да даде 30-40 танка и това няма да се отрази негативно. Той подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад.

Човек трябва да мисли стратегически. Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността, поясни той.

Още по темата
Тагарев посочи, че за украинско контранастъпление е нужна и авиация. Не толкова публично, но сигурно продължават разговорите за предоставяне на авиация на Украйна. Излезе непотвърдена информация, че Нидерландия обмисля да предостави Ф-16 на Украйна, но много по-лесно би било България да предостави своите МиГ-29. Ясно е категорично, че ние не можем да поддържаме МиГ-29 в перспектива. България може да има принос и с МиГ-29, и с част от самолетите Су-25, каза още бившия министър.

Би било твърде нелицеприятно за демократичния свят, ако не може да осигури техническата помощ на Украйна и остави Русия да направи ново настъпление. Времето е кратко, каза още той.

Според Тагарев Русия няма никакви шансове да изтощи Запада икономически. Той изтъкна, че стратегическата цел на Русия е да всее раздор и да разбие единството на Запада, с което до момента не успява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "много противно теле" не не е теле хитър вол е , но все пак вол е и ще умре.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да направим референдум за оръжието. А за Тагарев нека да ходи в Карлуково.
29
1
 
29
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
А полка ни от 240 дупетата КОГА потегля за Украина ?
28
1
 
24
 
! Отговори
Da преди 1 година
Още един мозъчен донор
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дaйтe ga gageм gpyrapи, gaйтe ga gageм..."
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После ти ли ще извадиш от джоба си няколко милиарда за превъоръжаване?
25
1
 
24
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Който кръв разлее, кръвта му ще бъде разлята.
24
2
 
43
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Държавата може да даде много на Украйна ... а после да изтегли заем от МВФ и да купи за няколко милиарда долара"нови" танкове от САЩ във формата на касови бележки ...... и да ги добави към касовите бележки за втората партида самолети които се съхраняват до касовите бележки за първата партида самолети ... Като дойде някой да ни напада ще му покажем фактурите и така ще го уплашим че да побегне назад .... Уууумен министър.....
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Защо никой не пита народа за тези стратегически въпроси, а политици предатели ни ги налагат силово и задължително. Искаме мир, неутралитет военен и икономически." - питат другарю, ама миталите избори само 30% от народа гласува и само 5-10% от тях за неутралитет. ;) Останалите 70% спят и позволяват на шоуто да продължава.
22
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашингтонската марионетка пак тръгна да "раздава" въоръжението ни сякаш е семки и бонбонки. Невероятно е, че човек за когото стойността на въоръжените ни сили е равна на нула, е бил военен министър.
21
1
 
41
 
! Отговори
Уууубряя преди 1 година
Абе тоз навития що не отива на фронта и да брани Украйна?Тез танкове и оръжия да не ги е купувал с пари от джоба си?и защо да са за скраб като не са палени и са си нови?
20
2
 
45
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Сега разбрахте ли защо на 22 юни 1941 г. ОФ взе решение за партизанска борба! Ето, заради такива обезумели фашаги! Сетне защо имало Народен съд!?
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек дайте да дадете не е лошо и такива като тоя да ги доставим без пари директно в окопите па да воюват като са толкова ербап.
18
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължително! България трябва да се включи активно в борбата срещу руския фашизъм, не само да продаваме патрони на черно!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги дадем,но да ни компенсират и САЩ да ни дадат нови на тяхно място.
16
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите воюват срещу Русия с украйнска жива сила и европейско финансиране. Тарикати
15
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спри се бе мрръсен убиец и всички които давате ефир на убиеца сте убийци ,и всички които давате оръ жия сте убийци и ще горите вв ада мрръсни убийци.
14
4
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя защо просто не се запише доброволец и не иде в Окраината да стреля срещу рашъните?...Лично аз ще адмирирам решението му...Но да ми ОБЯСНЯВА какво "требало да подарим" на една от страните в конфликта,е НЕДОПУСТИМО !!!...Но,изглежда ние-българите,сме мазохисти...Харесва ни да се гаврят с нас ,да ни подмятат и да ни се подиграват разниотрепки..
13
1
 
18
 
! Отговори
пак на далавера преди 1 година
мирише преди изборите когато бръмбари ще излетят прогонени от други
12
4
 
15
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Срещу голяма сила са тръгнали псевдомасоните ви, за да крепите с танкоф батальон:)))