България може да предостави един танков батальон на Украйна

Тагарев подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад
21 яну 2023 13:50, Йоана Цонева
341
България може да предостави един танков батальон на Украйна
Снимка: БГНЕС

България може спокойно да предостави танкове поне за един танков батальон на Украйна, вместо да ги държи по складовете и след 2-3 до 5 години и да ги дава за скрап. Това заяви пред БНР бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

По думите му България може да даде много неща на Украйна. Според него страната ни може да даде 30-40 танка и това няма да се отрази негативно. Той подчерта и че имаме голямо количество оръжие на склад.

Човек трябва да мисли стратегически. Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността, поясни той.

Още по темата
Тагарев посочи, че за украинско контранастъпление е нужна и авиация. Не толкова публично, но сигурно продължават разговорите за предоставяне на авиация на Украйна. Излезе непотвърдена информация, че Нидерландия обмисля да предостави Ф-16 на Украйна, но много по-лесно би било България да предостави своите МиГ-29. Ясно е категорично, че ние не можем да поддържаме МиГ-29 в перспектива. България може да има принос и с МиГ-29, и с част от самолетите Су-25, каза още бившия министър.

Би било твърде нелицеприятно за демократичния свят, ако не може да осигури техническата помощ на Украйна и остави Русия да направи ново настъпление. Времето е кратко, каза още той.

Според Тагарев Русия няма никакви шансове да изтощи Запада икономически. Той изтъкна, че стратегическата цел на Русия е да всее раздор и да разбие единството на Запада, с което до момента не успява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
22
 
! Отговори
Марш на фронта преди 1 година
АБЕ ЩО ТАНКОВЕ УРОДЕ ПО ДОБРЕ ИЗПРАЩАЙ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНОЛЮБЦИ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ РУСИЯ!! ИМА ДОСТА КОЙТО ИСКАТ ДА ПОКАЖАТ КОЛКО Е СИЛЕН БЪЛГАРСКИЯ НАТОВЕЦ ЕТО ИМАТ ШАНС ДА ТРЕПЯТ РУСНАЦИ ДА ХОДЯТ ДА РАЗВЯВАТ ПАРЦАЛИ ТЕ НА ФРОНТА А НЕ САМО ДА ЛАЯТ ТУКА
190
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е империята на злото. Аз се сещам за една такава. Тагаревата работодателка.
189
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че благодарение на Украйна все още не сме под турско, че сега щяхме да сме като кюрдите. А между другото западът тогава е бил твърдо против свободна и силна България на балканите.
188
3
 
16
 
! Отговори
До 200 Богомил преди 1 година
Доста си зле ! Ходил ли си скоро на лекар и ако не си веднага ***. Сороската пропаганда се лепи на такива като тебе с плитък ум ако изобщо има такъв
187
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев, отивай да се биеш за Украйна! Какво дремеш в България. Тук си не си полезен за никой и нищо!
186
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да де но кой го избра тъгарев. За кого гласуваш ти Българино. За убийци и предатели. Кой покани тъгарев в студиото и то за кой пореден път. Искам да знам поименно кой кани тъгаревци по медиите кой им плаща да манипулират народа. Например днес кой покани тъгарев и защо. Кой дава заплата да се дава ефир на тъгарев .
185
26
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
Така ли чужденецо? Войната не била наша? Напротив, тя е цялата цивилизация против дивата, варварска империя на злото. Не била наша, а умнико? Искате Русия да ни атакува една по една. Разделяй и владей, а московецо,(македонеца или сърбино)Да се раздели остатъчна България, благодарение на Русия, на Македония, Тракия, Мизия, Шопска и добруджанска република, както и Родопска. Така мечтаеше Сталин? Не си познал този път Русия ще бъде бита заслужено.
184
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, как намираш за министри само антибългарскиОтрепки и всякаква проНатовскаСволоч ? Толкова ли няма истински българи за тези служебни постове ? Падаш тотално в очите на тези които те избраха.
183
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойна позиция има и Унгария. Може би Турция. Но България много се изложи дори пред Запада защото е в ролята на предател но никой не обича предателите !!!
182
2
 
18
 
! Отговори
Debo преди 1 година
Аз предлагам с наред с танковете и Тагарев да бъде изпратен директно на фронта и без това претендира,че е голям дървен философ,така че не виждам проблем това да не се случи.Стига само акъли по студията, тарикат мъж не писка
181
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ти Българино си седиш спокойно на компютъра и чуваш звука на самолетите които носят смърт за твоите два най близки народа. Срам и позор за теб българино продажен.
180
3
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
кво значи да дадем? на мене никой нищо не ми дава!
179
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна толкова ли нямат разумни мъже, които да изметат отрепките от властта?
178
3
 
6
 
! Отговори
zombay преди 1 година
МАТР'ЯЛА И ТОЙ ДА СЕ ГОТВИ!! САТАНАТО НЕ ПАЗИ БЕЗ ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЯ!!! ПЪРВОРОДНИТЕ БЪЛГАРСКИ СИНОВЕ ДА ХВЪРЛЯТ СЕМЕЙСТВО И РОДИНА И ДА ХОДЯТ НА ФРОНТА!!!!!!!
177
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно точен анализ.
176
8
 
7
 
! Отговори
До РАТМ преди 1 година
Стига лъга! Никой не е забранил руския! Даже съветниците на Зеленски, руски говорят!
175
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев кой го е избрал. Бил е министър. Партиец. Да де ама партиите ги избира народа пък после тъгарев виновен. За кого гласуваш българино. Ами че ти ти си избра Тагарев и неговата партия не знам коя но знам че е била управляваща. Българино погледни се за кого гласуваш ти за предатели !
174
4
 
30
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Нищо не може да помогне на Украйна и е живо доказателство как с човекомразие и ненавист към ближния само вредиш на себе си и всички около теб. Не можеш в държава, която близо 40% от населението говори руски да го забраниш. В Белгия немския е официален език и само 1% са немци. Не можеш да стреляш 8 г по жилищни сгради и да убиваш цивилни и да твърдиш, че си демократ.
173
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
колко пъти писахме да заминаваш за украина заедно с танковете направете си единбаталъон от такива като тебе военнолюбци аз искам преговори и мир с оръжие не ерешен нито един световен проблем а нов световен ред без русия китаи и индия няма
172
4
 
17
 
! Отговори
Брокер имоти преди 1 година
Тагарев, я кажи какви ще бъдат цените на имотите в София след падането на първата руска ракета? Ще фалират ли банките и какво ще стане с икономиката на България?