Ще бъде ли изграден завод за компоненти за е-коли у нас?

Очаква се инвестициите да надхвърлят 40 млн. евро
Обновена: 21 яну 2023 11:35 | 21 яну 2023 11:34, Йоана Цонева
39
Ще бъде ли изграден завод за компоненти за е-коли у нас?
Снимка: БГНЕС

Проучват се възможностите за изграждане на завод за производство и сглобяване на автомобилни компоненти за електрически превозни средства в България.

Очаква се инвестициите да надхвърлят 40 млн. евро, а броят на създадените нови работни места да достигне 800.

Проектът беше представен на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов от представители на ръководството на чуждестранна компания. На този етап вече са проведени срещи за проучване на възможните места за изграждане на завода, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Българският автомобилен сектор е един от най-бързо развиващите се и компаниите планират нови разширения - всичко това е доказателство за конкурентоспособността на икономиката и опциите, които можем да предоставим", каза министър Стоянов.

Той добави, че фирмите в областта на електрониката, електротехниката, информационните технологии, химическата промишленост и др. отчитат добри резултати.

"България може да предложи висококвалифицирани кадри, но ние се интересуваме от привличането на инвеститори, които са готови да заплатят адекватно техния труд", продължава Никола Стоянов.  

Никола Стоянов представи индустриалните зони на България като сфера за инвестиции и плановете на Министерството на икономиката и индустрията за тяхното развитие. Той подчерта силните страни на България като място за инвестиции и обеща пълна административна подкрепа за решението за стартиране на новия проект в нашата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не можете да изградите! Само псртенки в медиите.
33
0
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Инвестиция от 40 млн за е-коли?! Аллоо,едно по голямо цехче за компоти в днешно време струва повече а вие-коли ще произвеждате!И колко роботи ще има вьтре в този завод-един,два?Не си правете труда и не си харчете парите! Турците в най скоро време ще ви напьлнят пазара с качествени и евтини ТОГГ'ове!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми не, ще е в Румъния. Никой не е толкова луд да прави бизнес в България.
31
1
 
6
 
! Отговори
Не преди 1 година
Не няма, направо да ви оговоря , скоро ще отскочи в Румъния, като ни вижда какви калпазани сме с корупцията. Това ще го напишите сле месец .
30
5
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Вечер си пусна онези игри с Ники Кънчев и после с Орлин Горанов!,90% от участниците все ай ти та и всякакъв тюрлюгювеч компютърджии,на елементарни въпроси от обща култура,не могат да отговорят и отпадат от раз!Та Калеко първо,ако беше някакъв ай ти фактор,едва ли щеше всеки ден да се хвалиш анонимно,на други анонимни потребители,колко си мангизлия
29
2
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Пич хайде да спреш с твоя ай ти сектор,колко сте ларж!? Май страдаш от биполярно разстройство,затова ги драскаш нон стоп едни и същи глупостите тука!За 50 години се нагледах на лаладжии!Вземи вдигни самолета и го набутай на Таня,та найстина да създадеш някакъв продукт!
28
1
 
19
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Киро нали вече изгради завод за елекро автомобили в Ловеч колко милиона заминаха там
27
1
 
14
 
! Отговори
изграждач преди 1 година
как бе , нали киро построи завод за ел. автомобили , или не съм разбрал правилно ?!
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. Българинът е функционално неграмотен и кадри за целта няма. Ей го ИТ секторът- заплатите надминават 20к и внасяме кадри от чужбина. Бaньoвцитe умеят да берат малини, да карат баничарка и да редят кашони в склада. Друго- не. А квалифицираните отдавна сме с топ заплати във всички сектори, без държавния.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
даже в зеленчуковия динята я няма
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""България може да предложи висококвалифицирани кадри" - такива излизаха от образователната ни система преди 20 години и назад. До сега колко отях мислите са останали в България или активни в специалността си, че да си мислите, че са на разположение? Ах, гугутки....
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завод. Над него облаци от дим дим дим дин дин динята я няма
22
5
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Такива Заводи има вече в България - Хасково и Пловдив - Собственост са на Плевнелиев .Там средната Заплата е 500 лева и кутия храна .
21
1
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България произвежда толкова мед и олово, че трябваше да е световен производител на кабели, електрически машини и боеприпаси.
20
1
 
5
 
! Отговори
Бре преди 1 година
Министърът търси възможности за развитие, а повечето от коментиращите са забравили че предишните търсиха само как да разпродат народни активи!
19
1
 
5
 
! Отговори
Криптофараон преди 1 година
Още утре фолксваген идва и отварят завод с името дизелгейт. Продавам акции в коини.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От завод за коли вече се говори за компоненти. Утре ще се окаже, че не са за коли, а за каруци.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От последните 2 години в България не е стъпвал чужд инвеститор и тези които бяха отпреди, голяма част от тях си заминаха.
16
1
 
15
 
! Отговори
.... преди 1 година
Колкото изградиха завода за измислените китайски електрически купчини желязо ли??
15
3
 
10
 
! Отговори
Еrror 404 404 404 40 преди 1 година
80% от населението в работоспособна възраст е неграмотно ромовско!Но ромовите не обичат да работят!