Кой е комунист и детска градина ли е НС? Люти спорове в парламента

Депутатите продължават обсъждането на промените НПК
92
Кой е комунист и детска градина ли е НС? Люти спорове в парламента
Снимка: архив, БГНЕС

Люти спорове, обиди, цинизми в парламента по време на обсъждането на промените в НПК. Проектите за поправки са общо пет и депутатите от вчера ги разискват на първо четене. Два от тях са внесени от Министерския съвет, а останалите от ДБ, "Възраждане" и ПП.

С единия законопроект на служебния кабинет се създава механизъм за разследване на главния прокурор.

По време на дебата Бойко Рашков от ПП обясни, че става въпрос за разпореди от 1997 година, които трябва да се променят и призова депутатите да не се връщат към миналото от преди 1989 г., когато правят изказванията си.

Рашков направи експертен анализ на предложенията, а след него думата взе Георг Георгиев от ГЕРБ и отсече: „ Вие се обиждате, че ви наричат милиционер, защото сте ченгеджия“.
 
Радостин Василев от ПП призова Рашков да не прави толкова задълбочени и експерти изказвания, защото „ предизвика тежки психически разстройства в колегите от ГЕРБ конкретно в Георг Георгиев.

"И Ви моля, въздържайте се от толкова тежки професионални изказвания, защото те водят до сериозни ментални изкривявания", отсече Василев и остави на трибуната два макета на ръце.

"Тези две ръце съм ги донесъл за г-н Георгиев, защото той има афинитет към ръцете, той целува ръце и ще му ги подаря", обясни Василев.

Председателят на НС Вежди Рашидов скастри депутатите и в частност Василев.

"Не носете повече такива неща, че друг ще донесе други детски играчки, уважавайте парламента. Ако сте дошли да се забавлявате, има други детски градини", скочи той.

Бойко Рашков коментира, че като че ли е патент на депутатите от ГЕРБ да говорят цинизми пред цялото общество.

"Що се касае до комунистическото минало, обърнете към лидера на своята партия, той е бил член на БКП, вие сте застанали под неговото знаме", обърна се той към народните представители от ГЕРБ.

Думата взе лидерът на БСП Корнелия Нинова, която предупреди депутатите, че от целия този спор в НС печели престъпността.

Тя поиска почивка от името на ПГ на БСП, за да се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
....КЪДЕТО И ПРИ КОГОТО И ДА ОТИДЕТЕ ----ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ "СОЦ-ЕКСКРЕМЕНТИ"...СПОСОБНИ ЕДИНСТВЕНО НА , КРАЖБИ , ЛЪЖИ И ПРАЗНОСЛОВИЯ /..КАТО ПП, ЧАЛГАРО, ДИБ И ПРОБИТАТА КОПЕЙКА./..ха,ха,хааааааааа
40
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България излиза от ЕС и НАТО. Точка! Неграмотните и мързелеви некадърници, гласуващи ЕС да им ДАДЕ "европейска МРЗ", надават ужасени вой. Факт...Излизаш ти от землянката след обгазяване с Циклон, това чака всеки оцелял Янко Шумкар!:)))))))
39
3
 
8
 
! Отговори
АЙДЕ ПАК ПРОСТОТИИ преди 1 година
...ХА,ХАХАААААААА----нали бехте по "Живково време"----"ЕДИН НАРОД--ЕДНА ПАРТИЯ" ,бе......а, СЕГА И ДВЕТЕ СЕ ОКАЗАХА "СОЦ-ЕКСКРЕМЕНТИ "...!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що не го пита за апртаментите баси даже и да се обръсне не може тоо толку в ***
37
12
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
България излиза от ЕС и НАТО. Точка! Неграмотните и мързелеви некадърници, гласуващи ЕС да им ДАДЕ "европейска МРЗ", надават ужасени вой. Факт.
36
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да ти кажа кои са майката и бащата на Боце или майката и бащата на Плевнелиев?.. Придворни на Янко Шумкаря!
34
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Атлантиците Соломон Паси и Александър Йорданов спасиха БКП и ДС от лустрация. Толкоз за комунистите у нас.
33
7
 
8
 
! Отговори
РАЗБЕРЕТЕ ГО: преди 1 година
НЯМАТЕ ШАНС ВЕЧЕ С РУСИЯ ---България е в НАТО и ЕС и отваря границите си към Турция , а Русия се бие за оцеляването си, с Украйна и целия Свят и изобщо не иска и да знае за страхливите руски ибрици у България! ЗАБРАВЕТЕ!!!!
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия русофили от ГРОБ-ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ-БСП ще унищожат страната ни.Всичките са с корен БКП, за радост Путин излезе от прикритието на демократ и след като го найобът ще почнат чистка и в целия бивш соц лагер. Янко Шумкарите го усещат и си мечтаят за съветска победа но уви това няма как да стане!
31
6
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
да ти кажа кои са майката и бащата на Боце или майката и бащата на Плевнелиев?
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26 А червените отрочета от ПП и ДБ ще я позлатят,така ли!?
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков поне бръкна о...ад на депесарската върхушка и поспря купуването на гласове. Трябва да се забрани етническата партия ДПС! Трябва да се спре гласуването от Турция! Те не знаят три думи на кръст, а ще ми избират нахалник като този Карадаиъ.Да се гласуват на Ердоан!
28
3
 
1
 
! Отговори
няма да пискате преди 1 година
Всичкия мирен преход е събран в парламента!Така че кротувайте!
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отде пари за 22 имота бе Рашков,мръсни коммуняги ддолни..На времето шумкарите конфискуваха имуществото на невъзвращенците или тези които са избягали от Янко Шумкарския рай и са получили политическо убежище някъде на запад. Имуществото им се конфискуваше уж за държавата! Та още от там търси или се поинтересувай кой е бил таткото о майкатаааа на Рашков, ще ти стане ясно веднага!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За днешното заседание,като първа точка беше предвидено второто гласуване на законопроекта за изменение на кодекса на труда и в частност минималната работна заплата да е минимум 50% от средната,интересно как тая точка от първа се озова под номер девет?
25
3
 
5
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Тоя ли просто не го познавате и нищо не знаете. лешояд
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е така си "заработват" заплатките нЕкои. И то не мини(малните.
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия русофили от ГРОБ-ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ-БСП ще унищожат страната ни.
22
5
 
11
 
! Отговори
Градинар преди 1 година
Рашков е получил няколко милиона чрез градинаря в имението си