Димитър Манолов: Твърде често сменяме лошото с по-лошо

Той не е оптимист, че ще има редовен кабинет след следващите избори
31 яну 2023 22:15, Нели Христова
19
Димитър Манолов: Твърде често сменяме лошото с по-лошо
Снимка: БГНЕС

Ще настояваме за увеличаване на доходите, но ми е трудно да кажа как ще стигнем до тази равновесна точка. Ако погледнем паритета на покупателната способност, а не единствено доходите си, нещата не изглеждат толкова трагични. Ще получим възможността да настояваме за по-висока минимална работна заплата при разглеждането на следващия бюджет. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в ефира на предаването "Денят ON AIR".

По думите му служебният кабинет "прави политика покрай правилата", решавайки да подготви нов бюджет, макар до преди месеци да е повтарял, че това не е възможно.

"Не съм оптимист, че ще има редовен кабинет. Да кажем, че за няколко месеца ще профункционира Народно събрание, което да приеме бюджет. Той е върховната еманация на правенето на политика - в него е вложено всичко, тъй като всичко се прави с пари", подчерта Манолов.

Във връзка с темата за доходите у нас - той обяви, че  за следващия понеделник е планиран протест в подкрепа на работещите в сферата на градския транспорт, чиито заплати са твърде ниски.

"Изтече едно 3-годишно споразумение, подписано в мирни времена, в което имаше цялостна схема за увеличаване на доходите в градския транспорт. Не можем да сключим ново такова, защото през есента ще има нови избори", поясни президентът на КТ "Подкрепа".

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира, че депутатите си "играят на шикалки и учат демокрация на принципа проба-грешка".

"Твърде често сменяме лошото с по-лошо. Ясно е, че там добри няма, затова избираме по-малко лошото, заради което се въртим като хамстери във въртележка", категоричен бе той.

Според Манолов "Европа е едно голямо европейско семейство, в което всичко се обичат, но едни повече, а България - по-малко".

"Общата селскостопанска политика на ЕС не е еднаква за всички  - толерира едни и е безжалостна към други. Когато се питаме защо храните ни стават по-скъпи, това е едно най-важните обяснения", изрази позиция гостът.

Президентът на КТ "Подкрепа" обобщи, че предлаганите от Европа пари за затваряне на въглищните централи са кървави.

"Абсурдно е да ти платят една порция чорба от собствената ти кокошка, снасяща златни яйца, която е снасяла златни яйца", заключи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Манолов - избираме по-малко лошото, а най-лошото ГЕРБ са в изолация, но още не можем да се отървем от тях заради хората, които не гласуват.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугата на Тиквата пак се изказва. Как е джипа Q7, който Банкянския похотливец ти подари за Рождения ден. Джитка ли, джитка ли ?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то има ли вече нещо добро след тоя лъжлив преход.Болшевиките станаха капиталисти и демократи.То има ли по- голяма лъжа и извращение.
10
0
 
6
 
! Отговори
Спешно преди 1 година
Съкращение на синдикатите и ще се оправят заплатите. Вече няма да има, кой да ги намалява.
9
2
 
6
 
! Отговори
християнин преди 1 година
Този е ясен.Ако има как герберастите да са на власт,за него ще бъде най-добре.Затовя не членувам в викакъв синдикат.Сега реве,защото банкянката разбайническа организация не са власт от 1 г.8 мес.,и никой не го пита за нищо.Много иска да се чувства значим.
8
0
 
7
 
! Отговори
Е, айде де преди 1 година
Разкарайте се! От лошото, ще тръгне към по добро. Не съм чувал за синдикат по света, който да защитава интересите на работодателите. Щели да фалират, нямало да има работни места. А те заплатите едни!!! И държава, която подпомага фирмите, вместо да даде парите на по слабите, пък те да избират за какво да ги харчат!
7
0
 
7
 
! Отговори
Омбре преди 1 година
Вярно бе! Това което правят днес французите вие го направихте няколко години преди тях. Друг е въпроса , кога ще ги накараме да ми догонват отново?
6
7
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
До 3. Ти се моли да не се върнат Пълният Провал. Тогава ще видиш как ще ни дооправят. А иначе е прав, че сменихме лошите ГЕРБ с още по-лоши. Ама такова ни е племето - мазохисти.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в България доста златни кокошцици бяха заклани и даже чорбичка не дадоха, изедниците - политици.сега се гаврят с будната част от народа, но няма да е за дълго.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикатите в България са гола вода, те са на страната на работодателя, а не на хората. В Енергетиката в момента се тъпче все с ръководен кадър, тия не ги ли виждат тези неща, измислят се някакви длъжности за да получават големи заплати новите. Пълна пародия е всичко.
3
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Абсурдно е да ти платят една порция чорба от собствената ти кокошка, снасяща златни яйца, която е снасяла златни яйца", заключи той.ТОЧНО ТОВА Е ИСТИНАТА
2
0
 
18
 
! Отговори
Емиграция преди 1 година
Манолов не мисли за себе си, а за българския работник. За 20 години му е осигурил увеличение на покупателната способност, за да си купи бутилка ракия и пликче лукчета повече месечно. Манолов кара джип.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но няма да позволим повече на ГЕРБ,да ни " дооправи"!!!