Гюров не изключи Лена отново да е кандидат за депутат

Още няма име за коалицията между ПП и ДБ
1 фев 2023 09:28, Нели Христова
58
Гюров не изключи Лена отново да е кандидат за депутат
Снимка: БГНЕС

Това, което се случи, беше "много искахме, но нямахме желание". Така шефът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров коментира пред bTV  механизма за контрол на главния прокурор, който не беше приет от депутатите. Той напомни, че промените са част от пакета по Плана за възстановяване и устойчивост.

Гюров обясни, че има парламентарна техника, която позволявала законът да мине за 36 часа. НА ГЕРБ, БСП и ДПС им се приспа, когато залезе Слънцето, но приеха промените в Изборния кодекс на заседание през нощта, посочи още шефът на депутатите на "Продължаваме промяната".

Служебният кабинет трябвало да получи ниска оценка. Задачата му била да подготви честни избори. Вместо това правели внушения за решенията на редовния кабинет на Кирил Петков. Връщали и назад мерки. Така например не внесли 70 лева такса и така върнали частната фирма на т. нар. "Златен гьол". Според Гюров в новия служебен кабинет енергийният министър Росен Христов трябвало да бъде сменен.

Той посочи, че още няма име за бъдещата коалиция между ПП и "Демократична България". Не говорили за места в листи, а за каузи. Той не изключи и възможността Лена Бориславова отново да е кандидат за депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.