Скопие си самоналожи вето: Политиците ни с остри думи към РСМ

Тома Биков: Няма перспективи скоро да започнат преговори с ЕС
122

Задържаните вчера на границата със Северна Македония трима българи имат забрана за влизане за 3 години. Ангел Георгиев от "Възраждане", който беше сред арестуваните, разказа, че са били бити от македонските власти.

Днес политическите сили у нас остро осъдиха случилото се, а от македонското външно министерство заявиха в позиция, че са предотвратили достъп на радикално настроени лица и упрекнаха София, че не е положила достатъчно усилия да ги спре.

Още по темата
Съдът в Крива паланка постанови и тримата задържани българи да платят по 300 евро глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствие. Един от задържаните – депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев, заяви, че парите са платени кеш и в евро, без да е издаден документ. Той се оплака и от нанесен побой в ареста.

"Биха ни, удряха ни с юмруци и ритници отвън до бариерата, след което ни вкараха вътре в самия пункт, пак ни удряха. Вътре в стаите пак ни биха. Бяхме държани в "Деве баир" няколко часа, арестувани с белезници, след което бяхме закарани в Крива паланка, където имаше един изключително фарсов процес. Това е агресия и нарушаване на човешките права от страна на властите в Северна Македония", разказа Ангел Георгиев.

Пред БНР Тома Биков от ГЕРБ коментира, че с действията си Северна Македония си е самоналожила вето за влизане в Европейския съюз: "Това, което се случи вчера и не само вчера, не дава много сериозни перспективи пред РСМ скоро да започне преговори с Европейския съюз", каза Биков.

Недопустимо е езикът на омразата да завладява международните отношения, коментираха и от "Продължаваме промяната". "Сега имаме целия европейски механизъм да работим, така че езикът на омразата да спре и този тип поведения да бъдат недопустими – ако иска Македония да се движи напред към Европа", обясни бившият премиер Кирил Петков.

Докато Северна Македония не промени конституцията си – реални преговори за членство не може да има, заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" – Христо Иванов. "България продължава да държи пръста си върху спусъка на въпроса дали Македония ще преговаря, или не", изтъкна Христо Иванов.

В позиция от БСП категорично осъдиха случилото се вчера и отново припомниха позицията си, че България е прибързала с вдигането на ветото над преговорния процес на Северна Македония.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в София има цял квартал с име Гоце Делчев. Навремето при социализма нямаше, казваше се Емил Марков - партизанин. Москва не даваше много-много да се възхваляват българо-македонски герои. Но откакто се чу, че и македонците искат в ЕС, в Москва смениха плочата и изведнъж много взехме да държим на Гоцето.
39
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих отишъл да целуна Джокович в Сърбия, но тоя папагалец Гоце Делчев бих даже го заплюл в лицето ако беше жив. Макето скааапано!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре сега кажете че Стефан Димитров го знаете като такъв , а не като Станке Димитров, прошляци!
37
6
 
17
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Браво другари, задачата от москва е изпълнена. Македония няма да бъде приета в ЕС. Митрофанова обеща премии.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44...Рошльо...цял град имаме на неговото име...гр.Гоце Делчев...
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Георги Николов Делчев...Пинокио....
34
7
 
14
 
! Отговори
Тури деде бибето преди 1 година
Усещате ли съграждани как ни врътнаха, как ни прецакаха западняците. Нали Макрона щеше да гарантира? Къде са му гаранциите или се занимава с покрайна. Гаранция Франция?
33
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Райна и тя е българка , нали? Бербатов??? Боклуциии с боклуциии
32
5
 
1
 
! Отговори
Делчев преди 1 година
Е българин, колкото,, биячите"
31
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
от 44
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ...Явно нещо си объркан...Делчев е Българин...набий си го в атакиската глава...
29
3
 
5
 
! Отговори
Киро ментата преди 1 година
Истината Кирчо, истината, тя ще те освободи не си ли го чел някъде. Сега имаме един механизъм по-малко!!! И това го сътвори ТИ лично!!!
28
2
 
10
 
! Отговори
Барселона преди 1 година
Трябва да се каже твърдо...БАСТА.....Докато не се вкарат българите в тяхната Конституция...никакви общи действия. Прочетох че са открили паметник на убити сърби от българи...Тези промитите....нямат оправяне...Голямата тояга и това е....с добро явно не става...
27
11
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Аз само не мога да разбера какво леля си правят българи там? Гоце Делчев? Какъв българин е този? И че ще му поднасям цветя? На това маке ли бе? Всичко що е македонско е за презрение. Всичко!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето за ЕС ще направи само услуга на РСМ. Заслужават да ги подкрепи изцяло за това членство. После ще гледаме сеира и на РСМ и на ЕС, докато ги има де:)))
25
5
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
Тролеите на Посолството нямат право на собствена мисъл и мнение. Като им кажат, че Русия е накарала САЩ да изтрепе индианците си, те ще го напишат. Малко като проституцията - като са на пиацата, пишат каквото им наредят. В някакъв друг материал видях да обясняват, че Левски и Ботев са предатели. Това е положението с тези хора, но пък без тях из сайтовете ще има единомислие и ще е скучно.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Македония" и "македонската нация" са измислици на коминтерна, КПСС и БКП. Разбира се с активното участие на югославските (сръбски) комунисти. Под тази статия не може да се обвинява САЩ и ЕС за нещо, което е дело на комунистите.
23
4
 
11
 
! Отговори
българина преди 1 година
какво вето бе? лисицата в кокошарника вето...... искам в национален референдум да блокираме макединия за 100 г, влизане само ако стане част от България
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да се чака Брюксел и ЕС за неща, които зависят изцяло от българската страна. Тези изявления на политиците в България са от ден до пладне и не казват нищо. Това не е активна политика. Това е политика "каквото дойде". Това ако беше в друга държава, РСМ щеше да е поне с 20 г. назад по отношение на влизането в ЕС. Защото българските граждани са най-голямата ценност с която България разполага. Но за комунистите политици в България гражданите никога не са били ценност. Трябва измитане на БКП
21
16
 
11
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
Попитали радио Ереван. - Каква е приликата между северомакедонското ВМРО и българското Възраждане. Радиото отговорило: - и на двете организации им плащат от Москва.