Томов: Избирателите ще гласуват както са свикнали

Представителите на СИК ще бъдат заплатени достойно
8 фев 2023 21:38, Росен Стойчев
14
Томов: Избирателите ще гласуват както са свикнали
Снимка: БГНЕС

Малко над 80 млн. е план-сметката за предсрочните избори. Избирателите ще имат възможност да гласуват, както са свикнали. Дали протоколът, който излиза от машината, да се използва при отчитане на гласовете все още се обсъжда в ЦИК. Аз съм "за" това да се случи. До края на седмицата ще стане ясно. Това каза в ефира на Нова Нюз заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов.

Комисията започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Още по темата
Крайният срок е до 17 ч. на 15 февруари. "В момента най-важно е да бъдат назначени членовете на РИК. Само на 7 от 24 места има споразумение. Трябва да очакваме хаос на изборите и да имаме превенция. Има риск, дано да успеем да се справим. На местни избори действа една ОИК за цяла София, а за парламентарните те са три", обясни още Томов. И допълни, че 90% от неточностите при попълване на протоколите се хващат от ЦИК.

Според него при промените в изборното законодателство има една безспорно положителна страна. Визита това, че за пръв път заплащането на труда на членовете на СИК ще бъде достойно и мотивиращо.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.