Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази фуражка които я избраха за президент да си носят отговорност!
23
11
 
8
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
22
11
 
12
 
! Отговори
Груз-200 преди 1 година
ЗА РУСКИТЕ"ОСВОБОДИТЕЛИ"....!!!!
21
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е на 200 км от България ,ако Русия спечели ще имаме военни руски бази на границата ни !!!Радев е заплаха за националната сигурност
20
1
 
16
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
Аз лично съм крайно изненадан, че въоръжението ни има резерви.
19
7
 
15
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
*България над НАТО ,ЕС И ФАЩ ЗАВИНАГИ !
18
13
 
6
 
! Отговори
рашистите вън преди 1 година
Митрофанова още ли е тука или вече я изгониха?
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-важното е десните проевропейски партии да започнат да работят заедно, защото ... 16% одобрение за Капитан Копейкин е тревожен сигнал, сигнал, че за 16% от българите демокрацията не работи и единственото спасение e путин да дойде и да превърне България в донбас. Ако това искате - гласувайте за възраждане." ........................в България евроатлантическите гейове сте една шепа, няма стане като в Покрайна, споко
16
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре военната коалиция да ги спечели,отколкото хартиената.
15
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото русофил да се мобилизира и да се изпрати в окопите в Донбас. Стига са висели в държава от НАТО, нали не им харесва тука?
14
9
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ако руснаците влязат в българия ще ориготвя пита и сол ,ето това ще правим българите и ще ги посрещнем ,като освободители то се е видяло вече ,за вас краварите не знам ще се криете и бягате на запад :)
13
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, милион пъти е прав! И такива, дето уж разбират от военно дело го правят, ама знаят защо.
12
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и без да вземат властта на избори, пак ще ни набутат във войната. Стига САЩ да решат така. Въобще, чудя се защо си играем на избори и "правителства". Херо да казва там кой ще е генерал-губернатор и готово. Или и на нея вече не й се занимава с нашите лизльовци?
11
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е десните проевропейски партии да започнат да работят заедно, защото ... 16% одобрение за Капитан Копейкин е тревожен сигнал, сигнал, че за 16% от българите демокрацията не работи и единственото спасение e путин да дойде и да превърне България в донбас. Ако това искате - гласувайте за възраждане.
10
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
суверенна държава - Киевска Рус
9
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чорап скъсан, хвърлихме те в кошчето още щом доведе козяците Киро и Кокора!
8
4
 
20
 
! Отговори
логика преди 1 година
Военната коалиция, ако спечели изборите, ние ще го духаме, пардон-понасяме последствиата.
7
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам каква коалиция ще се заформи в бъдещият парламент,ама ЗНАМ че първата работа на новите народни избранници трябва да е разкарването от власта на тоя наведен ушат индивид който унищожи и малкото държавност която имахме!
6
16
 
35
 
! Отговори
сина преди 1 година
призовавам всички драскачи в подкрепа на войната и в разоръжаването/подаряването на нашите оръжия да бягат към украйнините да се бият с руснаците !!!! А не да драскате за центове от хера тука!
5
14
 
58
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ето това е достойна позоция ,на който нем му изнася ,да се изнася на фронта от българският народ имате по един шут отзад !