Плевнелиев: Дайте да хванем последния влак на тази промяна

По думите му днес България е на никъде - без план и без посока
Обновена: 26 фев 2023 19:53 | 26 фев 2023 19:53, Йоана Цонева
113
Плевнелиев: Дайте да хванем последния влак на тази промяна
Снимка: БГНЕС

Днес България е на никъде. Без план, без посока. Всичко това е гарнирано с политическа криза.

Това заяви пред бТВ президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен Плевнелиев.

От една страна "Магнитски" е геополитика, защото и САЩ, и Обединеното кралство са в пълното си право да накажат всички, които правят бизнес с режима на новия Хитлер. Посланието към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на един Делян Пеевски, например. Така той коментира списъка “Магнитски”.

“Идват нови избори. Дайте да хванем последния влак на тази промяна, която и българските граждани очакват. Нека се направят специални екипи по списъка “Магнитски”. Нека европейските прокурори у нас да се задействат. Нека те да работят с американските и британски партньори. Нека се види истината, да се раздаде справедливост”, призова Плевнелиев.

Бобоков за списъците “Магнитски”: Не е далече времето, когато ще видим и Борисов в тях

Той коментира исканията за импийчмънт на президента Румен Радев, като заяви, че няма основание и че “не е сега моментът”. “Неправилно е това, защото политическите тези на Радев са едно, съвсем друго е способността на проевропейските сили в България да направят нещо заедно, отвъд ясното русофилство на Радев”, каза Плевнелиев.

Той коментира още думите на президента, че ще наложи вето за руско ядрено гориво, ако се наложи. “Радев е новият Орбан. Двамата говорят по един и същи начин. Допирните има точки са еднакви. За съжаление това са и опорните точки на Кремъл”, каза още президентът.

Митов: Единствените, които могат да осигурят на страната стабилно управление, са ГЕРБ-СДС

И отправи апел към “Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и ГЕРБ: “Имаме последен шанс, водете позитивна кампания, дайте решение, спрете с братоубийствената война и търсете възможности на тези избори да се направи правителство”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Поправка Ако има лустрация пръв трябва да попадне Резидентът като пряк член на БКП.
85
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 1 година
Като те видя Росьо и се сещам - промяна няма. Беше си партиец - тръгнал от комсомолски секретар, баща от ЦК на БКП, целуваше Г на изток, сека пак целуваш Г, на запад. Промяна няма. Лустрация трябва на продажниците. Те са смърт за БГ народа и винаги се поддържат изкуствено от вън.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОЙ КЛЪВНЬО, ОЙ ДРЪВНЬО ПАК ЛИ ЗАКУДКУДЯКА !!...
83
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хаиде идете в украина да се биете свършете нещо полезно стига с вашите празниприказки безполезни сте
82
1
 
5
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Плевю *** хващай го този влак от кога те чакам . Ще ти купя и билет за първа класа във вагона при прасетата взимай всички с теб ПП ДБ ГЕРБ целия избирателен списък и да ви няма
81
1
 
3
 
! Отговори
А бе,Плювню! преди 1 година
Изми ли чиниите,изхвърли ли ***,изпра ли гащите на жена си? А попита ли я дали ще ти разреши да се появяваш по ми$$ир тв?!? Бай дъ уей ти и останалите ***-царистки изрезки отдавна сте изпаднали от влака,а в твоя случай ти си се приземил върху физиомозията си...
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛОВИ ПОСЛЕДНАТА ТРОТИНЕТКА И ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ
79
1
 
4
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Странното в случая е защо Плевнелиев си затваря очите за Владислав Горанов, който е от ГЕРБ и също е в срлписъка Магнитски?! Защо ГЕРБ не се чисти от опетнените от корупция хора?
78
2
 
7
 
! Отговори
Фен на жена му преди 1 година
Дано фанеш влака за Свети Петър мис-сирке подла!
77
9
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
пропагандата на гьобелс и САЩ убиха хитлер и върнаха Свободата на Народите,сега пропагандата на путин и Украйна ще го направят и ще спрат убиеца на жени и деца путин!!!Бог ни е дал животите като Свободни...роби на путин и си...няма начин...мъртви по-добре!!!
76
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименраша и *** нямат право да ни заповядат да ги "обичаме и да им служим"...или сармат...добрата новина е ,че не е могла да излети...барута им се намокрил!!!спрете тази лудост,Света ни и хората имат правото да живеят Свободни и Щастливи!
75
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
всеки подал ръка на агент буда,на агент сава...става съучастник и легитимира престъпленията който извършиха последните 30 г.,срещу българите и Свободният Свят!!!...толерантното на САЩ го приемате като ...слабост едва ли не...кардинална грешка!ще ви завлекат в съдилища на САЩ...наглоста ви няма граници...ни и възможностите ни също!!!...Война е!!!
74
9
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
бизнес се прави с почтенни хора,не с пунлеровци,не спазващи договори,като путин!бизнес не се прави с убийци на жени и деца като путин,или сте им съучастници!борисов финансира тези убийства и е съучастник през руски поток и финансрането на бизнеси на олигарси работещи за путин,пропагандиращи убийствата му,и САЩ го знаят!хора без ценностна ни вменяват,че сме "матрял",имаме си 10-те Божии за разлика от тях...Не убивай!....
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"правят бизнес с режима на новия Хитлер" -- това сигурно е някакъв виц. Кой е определил че бизнес трябва да се прави само с американци? Да не би да сме в концлагер? Светът решително отхвърля подобни претенции.
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът на България е много ясен и *** -- вкарване в затвора на националните предатели, които саботираха развитието на икономиката в последните 34 години. Ти си един от тях. Имаш сметки в офшорни компании, чрез които един път не плащаш данъци, втори път цру те контролира чрез тях и ти дърпа конците.
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ нямат право да се месят във вътрешните ни работи. Този "закон" магнитски е оръжие за намеса със заблуждаващо наименование. Те не правят никакво разследване, нито пък някакъв съд решава нещо -- просто обявяват някакви имена и ги заклеймяват, че не работят за американски интереси, последното не го казват направо, а е маскирано с голи обвинения в корупция.
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Плевнелиев, дори Плевнелиев не би гласувал.
69
4
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
До 70: Ти съвсем изтрещя! Що пишеш такива глупости. Плювню не е под чехъла на Баце. Той отдавна е самостоятелен, а и не знаех, че Ми6 са против САЩ.
68
2
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Страхотна идея! Хващай влака и за където ти видят очите! Вън от България. Вземи със себе си и хомо промяната, ти нали си фен на ласките в задния двор?!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да направят министерство на наркомана.