"Възраждане" събрали близо 350 хил. подписа за референдума

Костадинов вярва, че до 10 април ще събере нужните 400 000 подписа
2 мар 2023 20:21, Йоана Цонева
159
"Възраждане" събрали близо 350 хил. подписа за референдума
Снимка: БГНЕС

Инициативният комитет на "Възраждане" е събрал близо 350 000 подписа а в подкрепа на референдума за запазване на българския лев като официална валута до 2043 година. Това написа във Facebook лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той посочи, че тази седмица са събрани 44 000 подписа. Така общият брой на събраните подписи до момента възлиза на 344 хиляди. Костадинов подчерта, че от стартирането на подписката за изминали седем седмици.

Още по темата
Костадинов е оптимист, че се ще в оставащите 5 седмици до 10 април, когато изтича крайният срок, Възраждане ще е събрало нужните поне 400 000 валидни подписа, за да бъде референдумът задължителен.

Референдум ще има, и ще го спечелим, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
8
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Левът е обвързан с еврото от 20 години, личи си всички коментиращи на какво ниво сте :D
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мили пишещи български възрожденци и други бг левът е вече обвързан с курсът на еврото или по точно - 1,95583, това се случва краят на 1999 след трагичния край на марката, ясно е че не сте икономисти но поне придобийте обща култура та да не лъжат и да ви правят на ***, левът ни е толкова независим, колкото едно куче от стопанина си
99
4
 
3
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 година
И днес се вадят зъби и днес се раждат хора. Има си частно има си държавно.Демокрацията е неравномерно разпределение на благата, комунизма е равномерно разпределение на нищетата.
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно как така се обвързва българският независим лев с Русия и кому е изгодно това. Левът е българска независима валута и няма нищо общо с Русия, Германия, еврозона и който и да е, освен с България!
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той спекулира с думата "национална валута " сякаш че ако България приеме еврото, ще се лиши от национален суверенитет. Абсолютна манипулация! Отдавна еврото е разплащателна валута в много страни в Европа и никого не е лишило от нац. идентичност. Ако приемем еврото като страна членка на ЕС, това само ще затвърди позицията на БГ в Еврозоната. Но ако Копейкин така неистово иска да запазим лева, значи е в интерес на Русия!
96
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До До ПроСоТо...хм!...Приел си буквално споменаването на цените...За да се ориентираш какво имах предвид,*** си извади един зъб!..*** си оперирай апендикса!...Прати жена ти да ражда !..Запиши детето си във Вуз !..Да продължа ли?....Не можеш да пресечеш "Зебрата",ако немаш пачка "кеш"../това е "фигуративно казано",не се хващай !/.....ТУК ни информираха,че населението ДЪЛЖИ над 4 или 40 МИЛИАРДА беше като кредити от банките!!..Е ?!..Голема "свобода",нали?..И "просперитет"..
95
1
 
6
 
! Отговори
хахахах преди 1 година
гледам мноо дЪБъ и пЪПъ кауни се развихрили тука , раздават правосъдие , арестуват... Нал сте радетели за демокраси , европейски ценности , *** поведението ви малце по-така , кат все едно дрът костовист ви води . Недейте тъй , тез фашистки подходи са далеко от уж демократичните ви идеи
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 90-Същото си го мисля и аз, по същия начин. Народът не се усеща, че чрез Радев и Възраждане , Кремъл ни бута към гражданска война:( Ще стане като в Молдова.
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това "същество" ако не бъде озаптено, е способно да събори държавата точно в най-неподходящ момент.Докато се подсмихваме...
92
6
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
И хипер инфлацията ли е суверенитет?
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Възраждане се отиде до Решетников, та и Радев и Нинова стига глупости и интриги. Референдумът е за българския лев, да го има или не, да е независима България или да влезе в еврозоната /с всички последици от това/ и да не може да излезе, ако се наложи. Българинът си иска 150 год. лев, /една от най старите валути в света/, символ на свобода и суверенитет. Всеки български гражданин може да прецени минусите от новата валута за себе си. Хората не са просто стадо, а мислещи същества!
90
1
 
5
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 година
Правена е съпоставка вече и е доказано, че със сещагните пари можеш да си купиш много повече килограми сирене от парите с които си можел едно време да си купиш сирене, тъй че ако сиренето и тунджата са единствените които те интересуват, да сега си по-богат от ония времена
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
последно когато лева беше български бяхме всички милионери падне ли борда без да сме приели еврото жална ни е майка.
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Референдум ще има, и ще го спечелим, категоричен е той."------------- Това с Митрофанова ли е планирано, щом е сигурно, че ще спечелите?!
87
5
 
4
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Благодарение на копейкин се взимат много лесно решения от гражданите в полза на демокрацията, просто въгледите ако са ви обратно на тези на копейкин, значи сте в правилна посока!!! Щом копейката неще евро, разбирай ние трябва да приемем еврото!
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой ,ако не знае : ПЛАНА " Решетников ' -участват РАДЕВ ,Нинова и КОПЕЙКИН !!! РАДЕВ провали Шенген и Еврозоната , умишлено ,по заръка на Кремъл, със служебните правителства КОПЕЙКИН иска референдум ,да не ходим при богатите държави ..Нинова - партенка по Решетников ,плаши българите с Истанбулската конвенция ...Преставяте ли си ,каква зловеща история ни подготвят тези Кремълски маши ...Люпете семки и блейте...
85
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Малко са - вервайте !
84
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недопустимо е ,че този из.род КОПЕЙКИН , е все още на свобода .Той дори не се крие и върши ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА пред очите на власта и Прокуратурата !!!!! България има Договори с НАТО И ЕС ,а този недодяланик ,тръгнал да я вади от тях ...УТРЕ ДА ГО АРЕСТУВАТ Е КЪСНО Станахме за резил ,пред Европа ...
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щат и 1 милион подписа да съберат референдум няма да има защото не е допустим по такава тема. Друг е въпросът, че и да имаше, то на него би трябвало да гласуват само хора с икономическо образование. А аз един ден като гледах какво *** се подписваха... Много се съмнявам че разбират от финанси.
82
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До От 1988 година...240 лв?...Та зцаплатата на един "млад специалист" тогава беше толкова бре!...А сиренето беше 2.40..Тунджата-стотинки,тока-почти без пари,здравеопазването-безплатно,образованието-без пари....Така че не виждам как може да се прави "паралел" м/у сега и ония години,без да се нагазва в блатото на гнъсната провокативна истерия..