Разследванията на строителството водят до "трафик" към Дубай

Гласове се купуват с пари, лихварска дейност или социална услуга
11 мар 2023 10:44, Йоана Цонева
90
Разследванията на строителството водят до "трафик" към Дубай
Снимка: БГНЕС

В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той не е ползван по предназначение. Не е изключено в следващите дни да има „реализации в различни направления”. Това заяви в интервю за NOVA главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Непрекъснато работим и в сферата на строителството. Има преписки и сигнали, които активно проверяваме. Събираме необходимата информация за извършени злоупотреби в строителни обекти”, каза главен комисар Тодоров.

Разследването за АМ „Хемус”

„По случая вече има образувани две досъдебни производства, като само по едното са привлечени девет лица. Т.е. вече се касае не само за социално слабото лице или това, което физически е взело парите, а за хора в йерархията на тази група, които са установени. Разследването е в Софийската градска прокуратура. Другото производство е за пране на пари и също е в напреднала фаза. Предстоят повдигане на обвинения и по него. Не искам да изпадам в подробности, защото натоварването в посока Дубай ще се увеличи още повече. Честа практика е лица със значителни материални възможности да потеглят в тази посока. За да не се засилват тези тенденции, няма да разкривам подробности”, каза главният секретар на МВР.

Той допълни, че органите на реда разполагат с информация за злоупотреби със средства за строителство на язовири, пътища, жп инфраструктура.

Още по темата
„Има хора с икономически възможности, които стоят в основата на тези фирми”, допълни гл. ком. Тодоров.

За задържането на Велико Желев

Задържането на бизнесмена Велико Желев в началото на седмицата е било по сигнал на негов бивш служител. Разследването е за нанесена на мъжа лека телесна повреда и принуда.

„Материалите, които са събрани по досъдебното производство, няма да ги коментирам. Към този момент нямам информация Желев да е подавал жалби срещу неговия ексслужител”, каза още главният секретар на МВР.

За изборите и купения вот

„Очакванията ни са, че връщането на хартиената бюлетина ще даде допълнителни възможности на занимаващите се с изборни манипулации да се възползват от това. Ето защо ние сме подготвени. Хвърляме усилия и сме създали организация за борба с купения вот – имаме имейл и открита телефонна линия”, подчерта гл. ком. Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Инч Хай преди 1 година
От близо 15-20 години се точат милиарди в неизвестни посоки,и народа спи.И когато това е констатирано на 100 процента,вместо да се сложи край на тези течове и пробойни,се започва да се търсят посоките към където се губят парите!Но на никой не му идва на ума да спре течовете и запуши пробойните в БГ хазната.Там на всяка сделка са сложени корумпирани служители-мафиоти.Първо от там се започва,а не от Швейцария,Дубай и Аруба!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре де, хубаво, наслушахме се на празни предизборни приказки, айде излезте с доказателства, дайте ги на прокуратурата, осъдете някой, иначе тия от... една приятелка на баби ми в трамвая чула.., са ясни, за три години избори, хиляди интерпретации, смешни сте вече!!!
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66 Няколко съда в три евпопейски държави изявиха, че няма къща в Барселона, няма кюлчета и пачки. Повторяте едно и също, като шарлатаните от ПП.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Дубай е главният спонсор на жълто паветниците черепа, Спецов, спеца по укриване на данъци, любимецът на Мустафа, заедно с тръпката Асен скъсаните чорапи.
65
0
 
2
 
! Отговори
Божков преди 1 година
Айде колегиии, да сме повече тука, че иначе скука !
64
0
 
16
 
! Отговори
ами да преди 1 година
Колкото и пъти да имаше избори последните две години тази дъвка започва да се разтягане до изборите и след това нищо
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пътят на Копринката не с е разследва. Защо Копринков е съветник на Радев ли?
62
7
 
8
 
! Отговори
Парапет airnub преди 1 година
До барселонско чедоКирил Петков пак вкара любовницата си в Политиката. В предното правителство к даваше по 15 000 лв заплата, сега ще е 20 000 май.
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е нерегламентирано участие в предизборна кампания от ръководството на МВР. Само да попитам какво стана с едни чували с пари преди две години където Бойко Рашков ги беше хванал. Раздуха се преди изборите и всичко след това се забрави.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А разследвания за НЕКСО и Джемкорп няма ли да има, защо е тази избирателност на служебното правителство?
59
2
 
18
 
! Отговори
НАДЯВАЙТЕ СЕ преди 1 година
Към Дубай , а след това към Москва ! На края нищо няма да стане. Виж България да бъде осъдена за грешките на полиция прокуратура и съд - таова да ! Така че бюджета да се стяга - едни хора ще искат да ни осъдят да им плащаме . Това е най-сигурния начин да се получават пари . Имаме изгнило цяло ябълково дърво ! За да разберете за какво беше дошел Юри Чайка !
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поразително напомня на аферата Митал.
57
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боци е голям манипулатор. За да не влезе в списъка Магнитски ще ни вкара във война.
56
9
 
6
 
! Отговори
Кученцето преди 1 година
...на путин - бойко. Добър агент, но се издъни вече.
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама много време ви трябва на вас да започнете да разследвате ? Защо така ? То вече вие сте за разследване. Каква е тази мудност, леност, непукизъм и балканска ориенталщина ?
54
8
 
6
 
! Отговори
Ми5 преди 1 година
Герб да се освободи от Манипулатора и двоен агент на Путин - бойко борисов. Не става вече!!!
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза преди време Рашков "велик и жилав" строител, майстор на тънкия асфалт изнесъл по някое време 20 милиона евра в Дубай. Сега се оказа, че имал 10 апартамента там. Не ще да са само 20 милиона, повече са.
52
5
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Борисов е Минало. Член на БКП от 18 годишен.
51
9
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Единственият към грях към българите е, че ви научих да карате по магистралите без пари, каза Борисов.Е това е наглост - тия магистрали ни излизаха от джобовете хиляди пьти златни да бяха нямаше да са толкова скьпи
50
7
 
17
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Баце и той е взел участие в "изграждането" на магистралите с 40% участие .