Нинова: Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен

Тя призова институциите да го опровергаят
96
Нинова: Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение той получи от БНБ - стабилна институция, която разполага с цялата финансово- икономическа информация и с професионален екип, коментира в социалната мрежа Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
Тя посочи, че международните валутни резерви на БНБ са на най-високото си ниво за последните 30 години.

"Фискалният резерв е 16 млрд. лв. по данни на самото МФ. Освен това, министър Велкова (тогава заместник-министър на Асен Василев), подготви бюджета на редовното правителство за 2022 г. и три годишната прогнозна рамка за 2023, 2024, 2025 г. към него. И там няма и дума за риск за финансовата стабилност при заложените параметри за разходи през 2022 г. и за тяхното отражение в следващите три години", отбелязва Нинова.  

"Съвсем логично следва въпросът: “Защо точно сега МФ се обръща на 180 градуса?“. Може би искат да прикрият собствената си некадърност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с неверни твърдения и всяване на паника? Призоваваме всички отговорни институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната“, настоява лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: финансиНиновадоклад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
10
 
! Отговори
ХаааХа преди 1 година
Нинова е толкова комунистка, колкото вие мозък имате в кратуните си ! Празни пачи невежи. Приватизатор и комунист са два различни полюса бе тъпирии
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни, дай пример, продай всичко и го обърни в лева тъй като валутата ни е най-стабилна във вселената
35
2
 
7
 
! Отговори
Марин преди 1 година
Отиваме към фалит. Не се научите, че червените партии трябва да се държат далеч от властта БсП ПП и другите им производни. Това трябва да се повтаря във всички часове от 1 до 12ти клас
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо да фалира, стига гглупсоти! Имам борд с еврото, то е подкрепено от долара ... айде ся! Комуистката нинова, пак икса да взривява цъкрви, май май ..
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак ни докараха до просешка тояга
32
2
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Корнелия не може да даваш оценка нс нещо , за което не си експерт! Публична тайнс е че по време на бездарното ви управление наливахте пари във всички сфери , без фа има висока производителност на труда и добре действаща икономика , а чрез теглене за краткото време на управлението ви на нови заеми! Така не се работи!
31
1
 
1
 
! Отговори
7373 преди 1 година
И едно допълнение-една стотинка няма да платя за извъндредни данъци за минал период. Приемайте каквито си искате закони. Ако аз не си върша работата пазара ще ме изхвърли.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да плямпате. Всичко е само за отвличане на вниманието то ИСТИНСКИТЕ проблеми.
29
0
 
11
 
! Отговори
Магурата преди 1 година
Е са като стане еврото 5 лева ще викаме мяу ....
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали с Кирчо и Кокорчо раздавахте бали с пари и всяка седмица теглихте милиарди как да е неверно, напълно логичен завършек.
27
3
 
8
 
! Отговори
ХаааХа преди 1 година
Частници капиталисти ви крадат труда, частници капиталисти ви вдигат цените, частници заграбиха всичко и трупат ли трупат капитали, инсче според тъпуците комунистите са виновни пак. Хааа ха е такава тъпанарщина никъде няма
26
1
 
6
 
! Отговори
бай ганьо преди 1 година
когато има криза, няма нужда да работите защото практически получавате девалвирали хартийки, най-добре е да учите
25
5
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
До До 5не сме я фалирали - фалираха я нарочно разни хора като Луканов и СИЕ ...АМА ОТ ТИ от де да го знаеш тва нещо .важното е да се говорят глупости наизуст !
24
0
 
8
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Истината е най-вероятно не е тази. Явно има проблем с бюджета. Явно няма приходи или приходите не покриват раздутите разходи. И тук виновна е и Нинова. Две години надуваха заплати в държавния сектор, пенсии, данъчни облекчения и кокво ли още не. Само да се харесат на избирателите. Сега стана мяу-всички трезвомислещи и занимаващи се с бизнес бяхме наясно. Министърката сега-и тя е виновна. Къде беше като пръв бюджетар на Републиката? Защо тогава публично не предупреди или да си тръгне?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия винаги е скъпо тъ по едно такова безмислено
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ааа, започнахме да чувстваме промяна по миризмата на мизерията
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е верен бе двеста милиона за избори да не сме сащ тука кви са тия избори бе
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерката на 10 депутата в парламента защо се чувства длъжна да се изкаже по всяка тема ? Не разбра ли че няма кой да допусне втори Жан Виденов от комунистическата и сбиршина да се докопа до властта
19
0
 
5
 
! Отговори
патил преди 1 година
аз нали ви казвах, че щом се допусне комунист да управлява държавата и всичко фалира
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този филм съм го гледал през 1997 - у нас всичко е наред, но лошите чужденци викат че сме зле