Нинова: Служебният кабинет ни готви секира, БСП иска скок на доходите

Приоритет на социалистите – овладяване на инфлацията
Обновена: 16 мар 2023 09:23 | 16 мар 2023 08:56, Камелия Цветанова
134
Нинова: Служебният кабинет ни готви секира, БСП иска скок на доходите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ние няма как да се съгласим със секирата, която ни е подготвило служебното правителство. Те говорят за замразяване, дори и намаляване на доходи, рязане на разходи, отнемане на данъчни облекчения и повишаване на данъци. Това няма как да стане", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с граждани в Пловдив, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата

"За нас най-важно е да овладеем инфлацията, ръста на цените и да увеличим доходите", посочи Нинова и припомни част от постиженията на БСП, сред които безплатните детски градини и ясли, увеличените майчинство и детски надбавки, необлагаем минимум за младите семейства от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца, безплатни  учебници от 1-ви до 12-ти клас,  300 лв. еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от средната, увеличение на пенсиите, помощта за хората с уврежданията и асистентите им и добавката за ветераните.

"През тежката зима замразихме цената на тока и така оцеляха милиони семейства. Сложихме таван на цената на тока за фирмите. Изведохме икономиката на първо място по индустриален растеж в Европа - за пръв път в историята на България. Нека хората ни съдят по действията - по това, което обещахме и свършихме", каза още лидерът на БСП.

Пред пловдивчани Нинова се обяви за продължаване на политиката по увеличение на доходите с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход. Минималната работна заплата да продължи да расте и да бъде 50% от средната, майчинството през втората година да е равна на минималната заплата, а хората с репродуктивни проблеми да получават безплатни манипулации от държавата.

"Първата ни работа в парламента е да внесем таван на цените. Това е единствената работеща мярка в момента. Прилагат я и в европейски държави и с леви, и с десни правителства - подчерта лидерът на БСП.

"Подкрепете ни в битката срещу навлизането на джендър идеологията в училищата. Тя вече прониква в учебниците на нашите деца. Нека кажем ясно, че ние сме за запазване на българското семейство, запазването на родителите като майка и баща, а не "родител 1" и "родител 2", а децата ни като момченца и момиченца, а не като нещо трето. Имаме подкрепа. Вече и други държави в Европа надигат глас срещу джендър идеологията. Вчера и папа Франциск обяви джендър идеологията като опасна.Не се поддавайте на внушенията, че това не е важно. Това е най-важното! Пазете децата!", призова Корнелия Нинова.

"Служебното правителство, на закрито заседание и на тъмно от хората, обсъжда решение да изпрати още оръжия за Украйна - със списък, който е засекретен. Искаме президентът Радев да каже дали с румънския президент са обсъждали усилването на източния фланг на НАТО и засилване на подкрепата за Украйна за войната. Тук е и еврокомисар, който обикаля нашите военни заводи и преговаря за доставка на боеприпаси за Украйна. Прекалено много събития за един ден, които предизвикват нашия висок глас: Искаме мир! Не правете нищо, което да въвлече България във война! Искаме неутралитет, мир и спокойствие за българския народ!", категоричен бе лидерът на БСП.
Ще обжалваме решението за неговия демонтаж пред областния управител. Искаме запазването на паметника там, където е. Искаме да не се рушат паметниците на България, защото те са част от историята на нашия народ", каза още Нинова и обяви, че счупената плоча на паметника ще бъде възстановена със средства на БСП.

По думите на Нинова няма разлика между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", които заедно са за изпращане на военна подкрепа за Украйна, за въвеждане на джендър идеология в училищата, заедно са гласували за закупуването на новата ескадрила F-16 и заедно искат да рушат паметниците и да режат разходи, за да влезем сега и веднага в Еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
и 7% са им много на тия...
56
1
 
15
 
! Отговори
И първия път преди 1 година
като лъга как щяла да вдига доходи не и вярвах, защото беше ясно, че щом не следват ръста на БВП ще напомпат инфлация дето ще ги изяде за половин година и сега пак същата пее, ама сигурно има хора неграмотни дето и се връзват.
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни, ти си виновна за случващото се заедно с Кирил и Асен. За да останеш във властта вземахте кредите и раздавахте на калпак за да се харесате. Сега ние ще плащаме. Ти си закара сина в САЩ, а ние да му мислим. Скоро БСП няма да влезе и в парламента
54
2
 
15
 
! Отговори
другарите преди 1 година
са фалирали държавата няколко пъти, имат опит в тва, може да им се вярва пак да го направят
53
2
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Лельо, по -полека скачайте , че като паднеш повече боли!
52
1
 
10
 
! Отговори
Съгласен преди 1 година
съм, че *** НИКОГА вече не трябва да са на власт. Ама не съм пък и съгласен да дойде някой от майна си Райна, да си назначи любовницата на висок пост, която пък паразитирайки на наш гръб ще ме лъже, че видите ли била договорила 4 пъти по-евтина газ!
51
2
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
А пари за по високи доходи от къде бе Нинова!? Няма такава милиционерка като тази!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете малко манджата.Ще ви се пръснат бузите.То бива,бива....
49
2
 
8
 
! Отговори
Я преди 1 година
па тоя! Държавата отива от ден на ден към дъното, ядрената война *** на вратата, на него книжарниците Хеликон са му проблем...
48
5
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
БКП/БСП трябваше да се забрани в края септември 1944г.
47
5
 
19
 
! Отговори
Ханко Брат преди 1 година
БСП трябваше да се забрани след 1997г. Колкото пъти тези дойдат на власт държавата банкрутира ,там където се раздават пари на калпак се краде най-лесно ,запомнете го!
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожа Лъжа Импексова пак изръси предизборен бисер.
45
3
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
НИНОВА = ЖАН ВИДЕНОВ. ВЕЧЕ ГО ЯДОХМЕ ТОЯ " СКОК"! НЕКАДЪРНИЦА!!!
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв скок на доходите от държавата. Това да не е комунизъм?! Който работи - печели, който е некадърен и го мързи - да мре. Това е капитализмът за който про'с'таците скачаха.
43
12
 
16
 
! Отговори
666 преди 1 година
Вие вече доказахте, че не можете да управлявате, какво искате още. Заради вас и ПП сме на тоя хал. Само Бойко знае как да управлява.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличаването на социалните помощи е за срам, а не за хвалба. Колкото по-малко социални помощи, толкова по-добре е държавата. Второ, за тези прословути 50% за минималната заплата от средната заплата. 50% да, но не от средната от преди две години, а средната от същата година, за която е и минималната. С тоаа, което сега приеха, минималната ще е 35-37% от средната, при 40-44% през предишните години.
41
4
 
10
 
! Отговори
Тече, всичко тече... преди 1 година
БСП разчитат, че много вода изтече от предния път, когато със същите приказки искаха скок на изборите, ама после каква стана тя. Помнещите да разказват на незнаещите или забравилите.
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова , ние които помним 1997 няма да гласуваме за вас . Сърбахме ви попарата един път , като ви повярвахме на същите приказки
39
2
 
20
 
! Отговори
Кирил петков-просто преди 1 година
Киро! Сега най-важното е да видимЕ и да направимЕ куpoлацията и да се кypолураме по-добре! За сега довиждане от мен отивам на татко си ,после при лИенка!
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая е егати измамницата ,ужким не продавала оръжие на Украйна а то какво се оказа,че дори и сме харизвали...никаква социалистическа партия не е това вече Ами са се събрали саде едни "капиталисти"