Демерджиев: МВР не е завладяно, разбрах на финала за операцията на ДАНС

Не съм участник в този филм или сериал, заяви още той
Обновена: 17 мар 2023 09:10 | 17 мар 2023 08:58, Нели Христова
51
Демерджиев: МВР не е завладяно, разбрах на финала за операцията на ДАНС
Снимка: БГНЕС

„Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ. Това не е наша разработка. Не мога да преценя дали това е абсолютно коректно”. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред NOVA.

Той коментира изнесените данни вчера от прокуратурата.

Още по темата
„Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея”, каза Демерджиев.

Той коментира изнесените данни вчера от прокуратурата, според които главният прокурор е обект на атаки от олигарси, че има заплашвани прокурори и съдии.

„Това, което има като информация при нас, не е достатъчно, за да кажа дали има такъв тип организация. Ако се говори, че има завладяна държава, МВР не е част от нея. МВР не е завладяно. Няма влияние върху МВР, което да ни пречи да изпълняваме функциите си. Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, за да дескридитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да изобличат тези хора и да внесат обвинителния акт в съда”, каза Демерджиев.

„Ако главният прокурор е обект на заплаха, той има всички средства да се справи с нея. Той не може да бъде жертва”, каза вътрешният министър.

Относно Красимир Каменов с прякора Къро, Демерджиев каза: „Този човек е част от криминалния контингент, който наблюдаваме внимателно. Преди 2-3 месеца поставих задачи на всеки един областен директор да отдели такъв криминален контингент, който най-съществено влияе на криминогенната обстановка в страната. Този човек попада сред такъв контингент”, каза Демерджиев.

Запитан дали въпросният човек има връзка с „частната граница” и „Капитан Андреево”, Демерджиев каза: „Има данни тези дружества да са свързани, но не само с това лице, а и с други лица от криминалния контингент”, потвърди вътрешният министър.

„В крайна сметка трябва да съберем доказателства, ако смятаме, че тези хора вършат престъпления. Когато говорим за дейността там, не говорим за същинска престъпна дейност. Говорим за случай, в който държавата назад във времето е предоставила определени дейности на едно частно дружество, зад което стоят такива хора”, продължи Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
23
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея, каза Демерджиев." А не е ли една от задачите на МВР това да не се случва??? Или всеки е сам за себе си???
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А каква изненада... Цв. Василев и Божков стояли зад ПП, нищо ново под слънцето....
17
0
 
9
 
! Отговори
Колко преди 1 година
прибираш за уволнение???
16
0
 
13
 
! Отговори
az преди 1 година
До Анонимен МВР не е завладяно. Само 10% от софийските полицай са наказани за случая с .. вече не му помня името на дрогирания, дето прегази хора на Черни връх. Чудя се - за другите случаи на уличени в покровителство дали ще има наказани? Случая от Околовръстното с убития французин?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо ,вервайте ми.Вчера попаднах на една снимка,Рашков и ген Атанасов си поркат заедно .За колеги в системата ,знаем как е.Гарван ,гарвану око не вади.
14
17
 
8
 
! Отговори
д преди 1 година
гешеееф ***, 1 осъден политик нямаш за сумати години работа бе ***, скри на борисов схемите и сега правиш сцени, но те чака панделата жалка гледкооо
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджиев 90% От хората ти взимат пенсия и заплата. Не мислиш ли че това е огромен теч на средства от бюджета които . Освен всички облаги от двете държавни кранчета, тези хора по цял ден те правят нищо. Пускат безсмислени имейли и се чудят как по бързо да им мине работното време. Позор
12
0
 
24
 
! Отговори
Бобоков преди 1 година
Господин "бях точен с парите" нямо какво друго да каже освен да умаловажава преврата в съдебната система
11
3
 
3
 
! Отговори
Спите ли преди 1 година
Пратете Жандармерия в град Бобов дол веднага, тук убиват Българи !
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е точно!
9
0
 
8
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Днес, триете стойностни коментари, но не триете спама на психото по долу вече месеци. Това ли ви е обективното модериране.
8
2
 
2
 
! Отговори
МВР мафия ли е преди 1 година
Някой насъсква тълпи роми да унизяват Българи в град Бобов дол, замерват ги с камъни, полицаите си мълчат въпреки сигналите !
7
1
 
4
 
! Отговори
Работят за мутри преди 1 година
Пратете Жандармерия в Бобов дол веднага! Местната полиция е крайно корумпирана!Мирослав Германов
6
1
 
5
 
! Отговори
МВР МУТРИ ЛИ СА преди 1 година
Защо МВР прикриват тероризъм в град Бобов дол извършван методично от Юлиян Георгиев - Чикатило и Пернишката му банда!?Мирослав Германов
5
2
 
3
 
! Отговори
МВР НОРМАЛНИ ЛИ СА преди 1 година
Министър Дерменджиев нормално ли е да има полицаи с Психични отклонения в Бобов дол, да казват, че изтезанията са нормално нещо, убийства навсякъде има, да гледат голи хора с технически средства, да насъскват РОМИ срещу Българи!Полицаите са Старши Инспектор Емил Димитров, Инспектор Маджаров и Инспектор Георги Мирчев от Перник! МВР въобще нормални ли са!?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига се правихте на улави бе ! Много глупаво изглеждате.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека използваме правилната дума - държавата е Украйнизирана. Трябва да махнете клоуните и чалгарите, по образец на клоуна Зеленски и да си върнете държавата на българите.
2
2
 
1
 
! Отговори
Пратете Жандармерия преди 1 година
Дерменджиев пратете Жандармерия в Бобов дол, някой е облъчил целият район с радиация за следят хора!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точен съм с парите е вътре с двата крака.