Хампарцумян: Докладът на МФ e с предизборно влияние

В него има неща, които трябва да се вземат предвид
Обновена: 17 мар 2023 21:38 | 17 мар 2023 21:37, Александър Попов
34

Финансовият доклад на министерството на финансите предизвикареакция от експерти и политици. Какво е ралното състояние на държавата?

"Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната ситуация в една държава, трябва да вземеш предвид всички рискове. Трябва да оцениш каква е вероятността те да се реализират. На база на това, ако ще правиш конфиденциален доклад за колегите си министри, трябва да им дадеш реалистична картина. Езикът на този доклад не е типичният език на Министерството на финансите", коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Това според него са данни от Министерството на финансите, а оформянето и писането е отнякъде другаде.

"Има намерения, не много умело изпълнени, за предизборно влияние. В този доклад има неща, които трябва да се вземат предвид. Например дефицитът, диференцираните ставки за ДДС, които само намаляват съпротивителните сили на бизнеса, енергийните помощи", посочи Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на БФБЛ коментира и начините за справяне с инфлацията. "Най-стабилното нещо е да произвеждаме повече стоки и услуги, които да продаваме в държавата и да изнасяме. Това по един или друг начин се случва. Представете си малко по-високи лихви, затягане за кредитни условия - това също ще се случи, намаляване на потреблението. Доходите също гонят инфлацията, те закъсняват", заяви Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Левон Хампарцумян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е един от най-големите българомразци. Екстрадирайте го в Азербайджан, там ще го оправят.
19
1
 
5
 
! Отговори
нагли с Костов преди 1 година
Пак ли тоя пурко?Вчера Костов, а сега тоя.Икономисти налазили в политиката,ама не искали МФ да политизирало.Ами Костов що политизира 92г и от финасов стана и партиен лидер впоследствие.А тоя никаквец дето не знае нищо повече от курсовете на валутите ми се изказва за ЕС и НАТО.Айде няма нужда, дядовци.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоя арменец свързан още от 90те с Прокопиев какъв е че да говори за политика? Политик ли е? Ето кой се опитва да влияе.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре тез мутряци кръв от деца ли пият та не м р ат кви свестни хора измряха тия илядат
16
1
 
9
 
! Отговори
Спестител преди 1 година
Хитрият арменец Хампарцумян щом се е втурнал да успокоява, значи реално сме почнали да фалираме! Чуеш ли , че няма опасност за парите ти, означава само едно - предстои да ти ги вземат ! Точно този арменец получавал по 100 000 лв. бонус всяка година Само бонус ! Другите му приходи никой не ги знае!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Било лъжа, било фалшива новина - тогава защо държавата на намаля данъците и не вдига помощите за бизнеса за да паднат цените а прави точно обратното, вдига акциза, 33% данък печалба, парното реално ще скочи с 50% за всеки потребител спрямо миналата година, та защо така бе Левончо нали било ПР и ШАХ и МАТ!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направихте ни от развита държава просяци недоразвити
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ТИ ДОКОГА ЩЕ СЕ ЛИГАВИШ ПРЕД НАРОДА А КРАДЕЦ???????
12
1
 
7
 
! Отговори
2023 преди 1 година
Ама то избори ли ще има бре.И какво ще се избира?Явно пак ше има лапане...А и тоя път без мен,стига сте напълнявали народни избранници...
11
1
 
13
 
! Отговори
у лево преди 1 година
Тоя химически инженер забогатял от банкови спекулации до кога ще ни го слагате за експерт? Народът ни макар да е набеден за глупав, знае истината винаги. Защото православието ни пази от идиощи.ните на сатан.истите.
10
1
 
12
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Господина от набеден експерт се превърна в платен анализатор и медийна звезда. Ами някакси трябва да се подържа този стандарт на живот нали? Щом ПП плаща, ще говори каквото му кажат
9
0
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Ислямското банкиране явно изгоре като юдейските банки:))))
8
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Възхитен съм...респект отново,манипулаторите от изаждане и дпс-гроб,обслужващи убиеца на жени и деца в Украйна,ни убеждават,че ако се откажем от Бог и 10-те...ако се наведем на убиеца и му служим като тях за,копейки,неплатежно никъде по света,ще си купим замъци на...варненското като костя например,или като доган ТЕЦ-ове,плажове замъци,платени със Свободата и животите на ..Човеци..вярващи им..или по точно купени..с ограбените от тях...нечовешко по добре ядрен..САЩ не позволявйте Ада!Апокалипсис!!
7
14
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Смел и справедлив анализ от корифей!!!Респект,разбира се *** и раша ще ви плюят...толкова могат!!!просто работят за путин...насаждат страхове и манипулират хората!енергийният им ни плашеше със дела заведени от раша..че ни спряха газа...а решетников кога ще ги съди,че ни заплашиха със...Сармат?!?!?"братята"на костя "пУтриОто" ни заплашиха с ядрен удар!?!?всеки може да го провери!искате да убият децата ви за да може костя да си взема...копейките???лудост...!!!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какво тичане му удари по времето на СДС за да се нацуца някъде и успя. На такива хора мнението е жалко.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за 2007 г. когато СЩ фалира така говореха че няма бг да пострада. А после 10 г. криза и бг задлъжня.
4
6
 
13
 
! Отговори
Иска да каже преди 1 година
Че Pi Ar Sevi Boiko, ГЕРБаджиите, ДПС, Почетния председател и въобще цялата koмyнouдна мутро-ДС олигархия известна още като "Проклятието на България" се опитва отново с Кремълски дезинформационни похвати да всява паника, да насажда страх, че видиш ли онези, които реално искат да освободят държавата от "прегръдката" на този питон - ПП и ДБ са фалирали държавата и само, ако Баце бъдв презбран ще се върнем към "стабилност" чрез кражби, опростачване, мизерия и посредственост.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ко каза ? Банкерите не ни отпускат пари и затова харчим резерва който държи борда . Да не говори че курса на самото евро не се знае до кога ще могат да го държат над долара с резервите на ЕЦБ . Да купуваме долари ? По добре биткойни и злато а само кеша в долари . Други работи които ще поскъпнат са : металите , петрола и труда . И то ко излиза че само еврото и лева се очаква да паднат .
2
7
 
11
 
! Отговори
озлобен преди 1 година
На арменеца ще му посъдя четина от мустака на Емил Хъсев, след като му го оскубя
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то е близко до акъла господарите треска ги тресе а ние искате да, сме добре ли всеки ден стачки в Европейския съюз в САЩ фалират банки а тука сме били процъфтява ли хаха