Василев: България закъсня с десетилетие за еврото

Това може да стане до една година, смята бившият министър
22 мар 2023 10:02, Росен Стойчев
65
Василев: България закъсня с десетилетие за еврото
Снимка: БГНЕС

България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради "моткане". Това мнение изрази бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев пред bTV. Той изтъкна, че България може да бъде приета в Клуба на богатите още на 1 януари 2024.

Още по темата
За 20 г. Василев не е чул да има някаква кампания за приемането на еврото.

Имало е съвсем кратки периоди, в които правителствата на Борисов говорили за ползите от приемането на еврото, посочи Николай Василев.

Той няма упреци към служебния финансов министър Росица Велкова. Ако нямаме редовни правителства, ситуацията ще става допълнително затруднена. Ако отново ще влезем в избори, които отново ще родят нищо – ползва от това няма, поясни Василев. Той не вижда проблем със стария бюджет, но животът показва, че служебното правителство не може да има дългосрочни стратегии и нямат визия за нито един сектор на държавата.

По думите му за никакво замразяване на доходите не може да се говори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на това закъснение България ще има лев и ще е независима за някои политики на ЕС.
45
5
 
7
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
В мига в който Слави предложи този за министър председател ,се отказах от ИТН.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя продажник да вземе да се скрие. Никакво евро не ни трябва.
43
2
 
8
 
! Отговори
Альоша преди 1 година
Хората знаят ли, че този е поредния с баща от службите? Поредният експерт червено-калинчев. Цялото политическо воинство е едно и също.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдумите нямат задължителна сила -- нац. предатели в парламента им отмениха задължителния характер, само препоръчителен. Тези от възраждане с какво се занимават -- с безполезни неща.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За три седмици в сащ фалираха три банки. Има още 186 банки в риск от фалит. Искат да използват европейски банки за да се спасят. А това ще прехвърли кризата в европа както през 2008 година.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евро след 2043г. Така ще реши българският народ на Референдума.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей пpоcт народ слаба държава, от министерството на финансите ви казват че ако отървем инфлацията борда пада, а падне ли борда ще последва хиперинфлация. Помните ли я последната, една заплата стигаше само за храна. Значи Германия, Франция, Холандия могат да се разделят с ... как беше - национална идентичност но *** не пуска шарените си хартийки, дето никой не е чувал за тях извън к00чината. Жалки сте, пропаднали кърпели и цръволи
38
2
 
9
 
! Отговори
Не се накраде преди 1 година
не се наяде юпито му с него!!
37
5
 
8
 
! Отговори
Скрий се бе пигмей преди 1 година
марш от България! Право към любимата ти еврозона!
36
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Contractor, спестяванията са електронни. Въпросът не е дали ще се казва евро или лев, а дали ще ни натикат в еврозоната, което есъвсем различно от с яна името на валутата ни. Някои са с рогата напред, че лева умирал...всъщност големият проблем е, че в еврозоната умираме, а с нас умира и еврото. Добре, сега ми кажете, как се превежда цент и какво е стотинка. А на това ми отговорете, после ще говорим за Евро.
35
2
 
12
 
! Отговори
BG преди 1 година
Като искаш евро махаисе от БГ. Избери си страна с евро и марш.
34
3
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Да, България закъсня не десетилетие, а 33 години да разкара такива като теб!
33
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Слушай ся синоним на утаечни води, ако случайно четеш коментарите тук: България много правилно няма да приеме еврото. Твоето мнение си го запази и си го набутай някъде надълбоко и скришно място. Никога не си имал шанс ти и "възроденото" НДСВ за влизане отново в парламента, но може би имахте шанс за субсидия. Предричам ти и ти пожелавам да не влезете в парламента, да не вземете и субсидия.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Царското "юпи" отново манипулира
31
7
 
8
 
! Отговори
contractor преди 1 година
хора не се лъжете, еврото е истината. И без това половината спестявате в евро нали? включително тия от палатките, дето подписи събират. Те спестява в евро и франкове, но на вас ви разправят колко лошо било.
30
6
 
10
 
! Отговори
Лиса преди 1 година
Националната валута е етикетът на една държава това че сме член на ЕС не значи, че сме едно цяло, възникват хиляди противоречия икономически статус на народа,образователен, здравен,социален.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай щеше да влиза в ЕС според тоя корифей.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ни занимават с тия пропаднали продажници. Не се наядоха.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Перко Наумов защо ние да бързаме за еврото след като сме вързани за него и защо всички други страни освен нашата първо основно нещо е да влязат в Шенген зоната и много по късно в Еврозоната а вие перковците все наопаки правите, излез да дискутиращ с нас бе Перко и ще се оплетеш като пиле у калчище