Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно

Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно
Обновена: 23 мар 2023 20:05 | 23 мар 2023 19:07, Анисия Иванова
299
Борисов: Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, не е сериозно
Снимка: БГНЕС

"Защо позволихте да ви взимат по левче от литър гориво? Кое ви поскъпна в България - въглищата, миньорските заплати ли, - кое вдигна цената на тока? Преди да си тръгнем, заредихме 5-и и 6-и реактор с ядрено гориво. Затова питам своите опоненти: кое вдигна цената на тока?", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград.

"Днес сутринта в централата на ГЕРБ бяха производителите на мебели. Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват. Питам, защо "Промяната" вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа", попита Борисов.

Бюджетният дефицит отиде - висока инфлация, висок дефицит - няма Еврозона!

Моргите ни са пълни с трупове на бежанци, вече не знаят какво да ги правят. А преди две години миграцията беше нулева. Днес всеки ден стават катастрофи и само така разбираме за тази миграция, каза още Борисов.

Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни - не продаваме мечти, каквото обещаем - на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ - преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас - нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват, възмути се Борисов.

"Октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета - това се казва "дългова спирала" - няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари", каза още той

"Щели да правят правителство на малцинството - никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство - защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството - това няма да стане никога!", добави Борисов.

През април месец откриха в Македония българския център, ето - вчера го закриха. Когато държавата е слаба, и северномакедонците не ни приемат насериозно. Пет пъти избори, пет пъти се правим на велики, това не е сериозно, каза още лидерът на ГЕРБ.

"По-трудно не е било от сега - бихме всички рекорди - по инфлация, по задлъжнялост, от отличници станахме най-слабите. И това трябва да има мобилизация на целия народ - знаем как да ви изведем от тази криза, защото съм го правил три пъти. Накрая, и ковид-кризата ни сполетя, и там се справихме най-добре", коментира той.

Той коментира и направеното от кабинета на ПП. "Договорили 5 моста, а не можаха един понтон да направят на Дунава; говорят за четири магистрали на година, пет моста, - били сме на тунелите и мостовете на "Струма", това е рисков труд на хиляди хора, имаше и загинали - на 20 дена правихме проверки, за да станат, за да свържем топлото море на Солун с Дунав мост 2 на Видин - това е огромна полза за региона. Все обвинения, настройване на хората да се мразят - насаждат омраза, което е най-големият грях на президента Радев. Той късно се усети, нарече ги шарлатани, но късно - те се обърнаха и срещу него", каза Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е сериозно този да излиза с лицето си при положение, че излязоха толкова далавери и записи с главно негово участие.
167
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Инфлацията която ни натресоха шарлатаните е по-лоша и от развода - хем ти взимат половината пари , хем жена ти остава.
166
5
 
11
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАН преди 1 година
БУЦИ,ЗАРАДИ ТЕБЕ ОТИВАМЕ ОТНОВО НА ИЗБОРИ,ЗАРАДИ ТВОЯ ИНАТ,НА ВСЯКА ЦЕНА ДА БЪДЕШ ПЪРВИ.СТРУВАШ ПРЕКАЛЕНО МНОГО НА ДЪРЖАВАТА.ЗАСТАНАЛ СИ КАТО МАГАРЕ НА МОСТ И САМО РЕВЕШ.ТВОЕТО ВРЕМЕ ИЗТЕЧЕ,РАЗБЕРИ ГО НАЙ-НАКРАЯ !!!!!
165
6
 
12
 
! Отговори
Шиби-Диби преди 1 година
Тоя шебек, тази седмица му е ред да е с брада, следващата, ще смени десена.
164
12
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК УВАЖАВАН В ЕВРОПА ЗА БЪЛГАРИЯ С НОМЕР 2
163
17
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ ДЕМОКРАТ ПОЛИТИК УВАЖАВАН В ЕВРОПА ДЪРЖАВНИК
162
10
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ЧЕРЕПИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПОБЕДИТЕ НЕ МОЖЕТЕЕЕЕ
161
9
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА БОРИСОВ ЗА ГЕРБ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ГЛАСУВАМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ С НОМЕР 2
160
7
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ЛИДЕР УВАЖАВАН В ЕВРОПА ДОПИСНИЦИ ПРОСТИ ПЛАТЕНИ И КАКВО КАТО ДРАСКАТЕ ТУК ПРОСТОТИИТЕ СИ
159
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти защо остави държавата в това окаяно състояние на всички последни места. И факир да беше след теб трудно ще се оправи. Най ме дразнят хора които са виновни за много неща, а се правят, че сякаш те не са били в този филм. Света се обърка много с ковида и войната, а той си пее тази изтъркана песен, кои цени какви станали ама ако беше той щеше да е още по зле.
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрагеньо , спри да се гледаш в огледалото !
157
4
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Докога Българите ще бъдат заложници на тази мутрa?
156
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този дебел мазен корумпиран старец ми се повдига
155
4
 
9
 
! Отговори
Маркучодържач преди 1 година
Еднокнижника иска пак да попълва шкафчето. Че доста почна да пустее.
154
10
 
6
 
! Отговори
Бай Ламби преди 1 година
Герб ще са първи..Борисов пак ще е премиер !!..П.П. = ТРУПОВЕ (ПОЛИТИЧЕСКИ) .
153
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойчето е цвете пред лъжливите и крадливи комунисти - рунде, корнелия, киро и бойкикев които за отрицателно време срутиха държавата!
152
5
 
4
 
! Отговори
Случайно попаднал преди 1 година
Боко ги изработи,още по време на протестите,голям приност имаТрифонов,индиректно,принуди българите да мразят властта, това устройва Русия,не съставяне на правителства доведе страната до перманентна пол.криза,про руският президент,спечели втори мандат,което го направи силен,сега ще трябва ПП и ДБ да играят по Борисова ***,всичко започна 2914 с Радан Кънев, Хр.Иванов,те тогава предадоха анти Гербаджиите,сега ще ликвидират ПП
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти върни инфлацията пак до 1%!
150
7
 
5
 
! Отговори
Бойко съм преди 1 година
До преждекоментиращия: 800 000 хиляди мозъчни клетки ти се самозатриват за 1 минута капацитет такъв! Работливите ОТИДОХА да работят в чужбина, изкараха пари и си построиха къщи и си купиха апартаменти. Беше им предоставена възможност да отидат в чужбина, никой не ги е карал на сила ... ти си седи тука и си хейти полу-ол-иг-офрен!
149
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мутра изгони и затри 800 хиляди българи за 12 години! И турци не са клали така!