Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО

Опциите пред Путин се изчерпват, смята той
26 мар 2023 22:17, Йоана Цонева
387
Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО
Снимка: БГНЕС

"Президентът на Русия Владимир Путин взима Беларус за заложник и потенциална мишена за действие. Лукашенко не успява да се противопостави на желанията на Путин". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев за решението на руския лидер да разположи ядрено оръжие на беларуска територия.

По думите му има индикации, че се изчерпват опциите пред Путин. Руската армия не успява да постигне никакви значими успехи, стана ясно от коментара му.

Той обясни, че Путин и други висши представители на Кремъл реферират, че могат да използват ядрено оръжие в едни или други обстоятелства. Сигналите от САЩ са, че няма поводи за притеснение. Путин за пореден път нарушава поредния международен договор, в случая Договора за разпространение на ядрено оръжие при положение, че ядрена държавата не може да предава ядрени оръжия на трета страна, коментира проф. Тагарев.

Още по темата
Той посочи, че България няма редовно правителство, но има решение на Народното събрание, което е прието със сериозно мнозинство за оказване на военна и военно-техническа помощ. Президентът обаче не се съобразява с решението на парламента и неговите изявления противоречат на решенията на законодателния орган, подчерта проф. Тагарев.

Той посочи, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развитието на българската армия и военновъздушните сили. Пред България не се вижда перспектива как може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, според когото проблемите на сигурността не се решават със закупуването на определени оръжейни платформи.

За него най-тежкото е отказ да се помогне на Украйна. България демонстрира поведение, което я отдалечава от съюзниците ѝ в НАТО, уточни проф. Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се отдалечаваме е ОК. Ако излезем от НАТО ще е СУПЕР
217
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 267 "Как мислите, че някой ще ни остави да бъдем неутрални?" - про'с'таците като теб не мислят! Тиквата ти каза, че такива като теб тпябва да бъдете мачкани! ПП. На 2ри има избори и от тях зависи дали ще сме неутрални или не.
216
3
 
16
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
След срещата на Путин и СИ в Русия и договорките, които направиха, все повече става ясно, че България трябва да стои настрана от тозис конфликт в Украйна, тъй като няма кой да ни спаси ако ни запукат руснаците. НАТО и САЩ тотално издишат. Блинкен го разпънаха на кръст в Сената заради провала със сближаването на Русия и Китай. в САЩ всеки знае, че сближаването на Русия с Китай означава смърт за САЩ. Е това вече е факт! Ние пак сме от губещата страна, но имаме време да се измъкнем сухи все още.
215
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това е добре! Който вижда проблем - да ходи да доказва натовсщата си принадлежност с оръжие в Украйна. Тоя измислен "професор" дари ли 1000 лв. за Украйна?
214
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе докога такива говньовци като тоя петньосан грозник ще овоняват ефира.Този и другият кретеноид Шаламанов вземат по 3 бона на участие при мисирките,а народа се чуди какво да си купи в магазина.
213
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фаши. стки пропагандатор
212
22
 
4
 
! Отговори
254 преди 1 година
Само рашисти тука бе, що така бря?
211
4
 
8
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До Анонимен260 Как мислите, че някой ще ни остави да бъдем неутрални? Какво имаме ние, за да се защитим от евентуална агресия, войска, въоръжение? Или си мислите, че като сме неутрални, никой няма да ни закача? Ние не сме Швейцария!147
210
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма структура в света, която да не е създадена в интерес на САЩ! В момента ЧВК НАТО защитава точно техните имперски амбиции за световно господство, нямащо нищо общо с диктатурата, естествено за сметка на европейците. И ми омръзна някой да ни замеря с *** и да се правим, че ни хранят с банички!
209
4
 
22
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Платена публикация..
208
5
 
8
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До He искаме война Напускаме съюза, но никой не казва, какво ще правим нататък? Оставаме заобиколени от натовски държави/ с изключение на Сърбия/, които имат някакви апетити към български земи. Как ще се защитаваме? Стига с тези плюсове и минуси, със за и против! Дайте идея за перспективите!
207
2
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Този е на принципа * дайте да дадемДа заминава на фронта за да даде личен пример не само да ляля
206
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е една добра новина. А още по-добра ще е да излезем от този терористичен съюз и да сме напълно неутрални!!!
205
6
 
22
 
! Отговори
He искаме война преди 1 година
Нормално е да се отдалечаваме от този малoyмен и агресивен съюз, който ни готви война с Русия от територията на България. Защото когато започне тази война, тя няма да се води от територията на САЩ, Англия, Германия и Франция, а от нашата територия, в нашата държава ще падат бомби и ракети, нормално е българският народ да не иска война. НАТО ВЪН, краварите в Кравария, не искаме война!!!
204
3
 
21
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Този *** защо коментира а не е още заминал на фронта в Украйна като доброволец Байдън такива *** търси. Този сериозно си мисли че Русия нямало да спечели войната . Путин ако иска и в България ще докара ядрено оръжие народът български е с него и го подкрепя срещу фашагите .
203
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатаната като го видя и му бия минуса без да се замислям.
202
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долароядец и безродник. Кога и как е станал професор, че и специалист по нац. сигурност? Национален предател! Да отива в родината си САЩ и там да дава съвети на Байдън. Тука от такива няма нужда!
201
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде пише че е професор ?!?
200
3
 
24
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
По коя наука е професор тоз Магарев :)))
199
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще ядете вносни яйца или пластмасови кофички по двайсе стотинки бройката си е ваш здравословен проблем вече и скакалците са позволени. Регистрирани са под името хитин в специален регламент всичко е точно.