Стоянов убеден: Законът за надценките ще свали цените

“Ел Би Булгарикум” и ЦКС подписаха споразумение
Обновена: 30 мар 2023 13:15 | 30 мар 2023 13:12, Александър Попов
12
Стоянов убеден: Законът за надценките ще свали цените
Снимка: БГНЕС

“Правителството пое инициатива за овладяване на цените на храните - това е и една от тях - чрез държавното дружество “Ел Би Булгарикум”, да покажем, че може да има качествени продукти, които да спазват всички правила на производството”. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който присъства на подписването на споразумение между “Ел Би Булгарикум” и Централният кооперативен съюз, предаде БГНЕС.

Чрез магазините на ЦКС в цялата страна продуктите на държавната компания ще бъдат достъпни за гражданите в по-отдалечените населени места.

“Използва се само българска суровина, дружеството отговаря за съхранението на всички български закваски, и така могат качествени продукти да достигат до българските граждани”, каза още Стоянов.

“До момента ефектът от работата им последния месец бе слабо видим, защото те имат само 10 магазина в София, един във Видин и търсеха възможност да стигнат до повече потребители. Дори вчера ме питаха дали Законът за надценките не е замесен в пазара и аз казах да, пазарът е намесен, ще гледаме тази намеса да е минимална. Това е една пазарна стъпка, чрез конкуренция да задвижим пазара и се надявам това да е една хвърлена ръкавица към всички останали търговци. Много пъти съм казвал, конкуренцията е това, което ще доведе до регулация на пазара”, каза още министърът.


12
Още по темата: Никола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Сова Бухал преди 1 месец
Аз в Бургас такива млека не съм виждал?!!! Явно търговските вериги ги заобикалят- няма далаверимпекс там!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
То римският император Диоклециан не е могъл с неговия "Декрет за цените" да се пребори с алчните търговци , въпреки , че е било предвидено смъртно наказание за нарушител - търговец на място , без съд , та сега при тая анархия ли държавата може да направи нещо. Пълен абсурд...
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се въведе закон за комунизма, немедленно по възможност.
5
1
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 месец
Не законите, а конкуренцията и липсата на излишни междинни звена по веригата ще намали цените. За да има конкуренция обаче, трябва да се спре с масовото изкупуване на всички по - малки участници в бизнеса от 1 или 2 големи играча и всичко да излиза, че било напълно законно.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добре Радев да издаде немедлено Указ за замразяване на всички цени!----Достатъчно е изпълнителната власт да създаде по едно държавно предприятие във всеки отрасъл, за да се корегира печалбарството на алчните изр ... честни частници.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Нинова: Цените падат трайно, премахването на ДДС за хляба дава резултат'
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добре Радев да издаде немедлено Указ за замразяване на всички цени!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дано,ама надали.