Крум Зарков: Хартиената бюлетина ни доведе до тук

Нови разкрития за протоколите
Обновена: 10 апр 2023 18:54 | 10 апр 2023 18:36, Росен Стойчев
53

Новият парламент, след поредните пети предсрочни избори, отваря врати в сряда. Продължават и коментарите доколко вотът е бил честен, имало ли е покупка на гласове и изкривени ли са резултатите от смесеното гласуване с машини и с бюлетини, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според правосъдния министър Крум Зарков основание за касиране на изборите няма. Той заяви, че до многото грешки в протоколите се е стигнало заради смесения начин на гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

Още по темата

"Партиите признаха изборите. Признаха изборните резултати, или поне не към чул, че не са ги признали. В същото време някои от тях показаха това, което всички видяхме - надраскани протоколи и вече знаем, че има и голям брой невалидни бюлетини. Държа да подчертая, че това не е вследствие на лоша организация на изборите, а вследствие на хартиената бюлетина, нещо, за което бяхме предупредени", каза още правосъдният министър.

В една от секциите в чужбина в протокола на секцията е отбелязано, че с машина не е гласувал никой, а малко по-късно в контролната справка на самата машина е показала, че на нея са отчетени над 500 гласа.

В други секции в страната гласове дадени конкретно за определена политическа сила или пък в гласуване с преференция, по-късно тези гласове са пренесени директно в графа "Не подкрепям никого", вместо да бъдат сметнати към резултата на конкретната партия и личност.

"За мен това са най-лошо проведените избори по отношение на достоверността на гласуване на избирателите откакто се помня. Споделяме разбирането, че дори когато изборите са частично нарушени, демокрацията е накърнена", изтъкна Борислав Цанов, член на "Демокрация и законност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А. как има вярно и бързо попълнени протоколи? Май е въпрос на матреал. Някой както по принцип си върши работата, така е свършил и тази, През пръсти. Гледах и репортаж със студенти политолози участвали в комисиите на тези избори. Никакъв проблем!!!! Но тях избягват да ги показват. Важен е онзи. "Хартиената коалиция е виновна". Баце, а що на други никой не им е виновен? А?
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48Е, как правят ГЕРБ фалшификации, като когато се гласува с хартиена бюлетина социологическите проучвания и изборните резултати съвпадат. Показателно бе, когато въведоха машинното гласуване и социолозите даваха предцнина на ГЕРБ. Кирчо се усмихваше многозначителни и казваше:"ние ползваме други социологически проучвания". Друг ще е резултатът. И той изненадващо се оказа такъв. Бре, тоя Кирчо, Иначе, досега чувам, че само за трибуквена партия са купувани гласове. Та.....Един мармот...
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цял свят намират други начини за гласуване и хартиената бюлетина постепенно отпада
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста фалшификации правят ГЕРБ с хартиената бюлетина, освен че купуват гласове.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има артия бия,нема артия ,като волк вия !Що е то ?
45
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Министър, манипулатор, стамно петно върху Радев и България. От тоя ме е срам!
44
3
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
С хартиена бюлетина гласуват в цяла Европа, и в почти цял свят. В Германия машините са забранени. Във Венецуела само с тях се гласува, знаем за кого. В изборите трябва да участват само живущите в България, останалите не плащат данъци и не желая някой от Чикаго или Анадола да ми определят кой ще ме управлява. Тези от чужбина ни докараха кухия от Мадрид, после дългия ***, а сега пробутват и ***. Вън от изборите тези които идват само на почивка в БГ, или да се лекуват.
43
7
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До Българин:Да ама в Европа не раздават кебабчета и пари по избори нали? И аз искам само хартия ама нека първо да се отървем от крадците и корумпетата от герп и дпс дето за 12 г ни докараха до тук.Те и в Европа в парламентите не гласуват с пръстов отпечатък амав нашият е така,нали? Защо ли ?
42
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами Крумчо, в цяла Европа са хартиени, Бе? Само при нас ли са проблемите с недействителните! И що се измъкваш, че и ЦИК, и Районните комисии са назначени от твоя ментор, Радев! Сега ГЕРБ не били виновни, само хартиите ви пречили!
41
8
 
5
 
! Отговори
Мадууро преди 1 година
Машинките ми намаляват разходите на партиите купуващи гласове . Вместо да се плащат милиони на ромски барони да уговарят в маалата за кого трябва да се гласува и да се купуват кефтета и изветряла бира за Електората ... сега плащаш 10-20 бона на 2-3 IT-та да ти манипулират резултатите в твоя полза ... и готоооово . Чиста работа . ХАРТИЕНОТО ГЛАСУВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ . Икономически неизгодно е .
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е в неграмотните членове на комисиите. Трябва или да има член, който да е обучен или в комисиите да се въведе образователен ценз. А голяма част от недействителните бюлетини вероятно са "благословиите" на електората към родната на политиците...
39
0
 
10
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Тези сгрешени протоколи само показва, колко е слаба образователната ни система, щом не могат да се съберат и преброят няколко числа. А копуването на гласове го имаше и при избори само с машините, само че тогава им бе удобно на някои да не се разследват тогава.
38
0
 
2
 
! Отговори
Тука коментират преди 1 година
Само хора,компетентни ,колкото и тези в СИК.Основно правило на математиката е"Ако едно нещо е грешно,значи всичко е грешно".При стотици грешки какво следва?
37
0
 
7
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
АНОНИМНОТО ГЛАСУВАНЕ , което позволява партиите да си менкат гласове за да си нагласят удобно резултатите на междупартийни договорки ... ГЛАСУВАНЕТО НА ЧУЖДЕНЦИ И НЕПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ МИГРАНТИ, НЕГРАМОТНИ, КРИМИНАЛНИ , И ФИНАНСОВО ЗАВИЗИМИ от организации, фирми и НПО-та които за 50 лева са готови да гласуват за "без значение кого" ..... ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ ДО ТАЗИ КАША В КОЯТО СМЕ СЕГА ..... ФАКТ .
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бе Круме в цял свят гласуват с хартия?А кажи де.Защо ще ме задължаваш да гласувам с машина.*** такъв!Всяка машина може да се манипулира затова в цивилизования свят хората гласуват с хартиена бюлетина.А и Киро парапета нали каза ,че знае кодовете за машините.
35
0
 
5
 
! Отговори
Щом сте преди 1 година
Доволни,че тези от *** ха ли те ви избират Правителството,няма да се оплаквате ,че те не плащат данъци и осигуровки,и живеят на помощи.Ще си мълчите и за престъпността там.
34
7
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Дайте да гласуваме само по пощата. ПП-ДБ да съберат 8 милиона гласа и да ни приключват.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С хартиени бюлетини гласува целият ЕС. Но там има отлична организация, за разлика от нас.
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиените бюлетини могат да се контролират, те се броят. Докато машините, не. Там стават манипулациите. ПП,ДБ знаят как става това, имат опит с "кодовете", които Киро щедро раздаваше в парламента... "Дневникът е подправен". Пък и машините се съхраняваха в частен склад на човек близък до ПП,ДБ. Друг е въпросът, че хората от секциите не бяха обучени и подготвени. ЦИК и служебното правителство търпят критика за това.
31
2
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
В кои други държави има купен вот?Само една посочи.