Крум Зарков: Хартиената бюлетина ни доведе до тук

Нови разкрития за протоколите
Обновена: 10 апр 2023 18:54 | 10 апр 2023 18:36, Росен Стойчев
53

Новият парламент, след поредните пети предсрочни избори, отваря врати в сряда. Продължават и коментарите доколко вотът е бил честен, имало ли е покупка на гласове и изкривени ли са резултатите от смесеното гласуване с машини и с бюлетини, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според правосъдния министър Крум Зарков основание за касиране на изборите няма. Той заяви, че до многото грешки в протоколите се е стигнало заради смесения начин на гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

Още по темата

"Партиите признаха изборите. Признаха изборните резултати, или поне не към чул, че не са ги признали. В същото време някои от тях показаха това, което всички видяхме - надраскани протоколи и вече знаем, че има и голям брой невалидни бюлетини. Държа да подчертая, че това не е вследствие на лоша организация на изборите, а вследствие на хартиената бюлетина, нещо, за което бяхме предупредени", каза още правосъдният министър.

В една от секциите в чужбина в протокола на секцията е отбелязано, че с машина не е гласувал никой, а малко по-късно в контролната справка на самата машина е показала, че на нея са отчетени над 500 гласа.

В други секции в страната гласове дадени конкретно за определена политическа сила или пък в гласуване с преференция, по-късно тези гласове са пренесени директно в графа "Не подкрепям никого", вместо да бъдат сметнати към резултата на конкретната партия и личност.

"За мен това са най-лошо проведените избори по отношение на достоверността на гласуване на избирателите откакто се помня. Споделяме разбирането, че дори когато изборите са частично нарушени, демокрацията е накърнена", изтъкна Борислав Цанов, член на "Демокрация и законност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Сгрешените протоколи са ,защото се пише и брише,за да излязат сметките.Има секции с 10-12 избиратели.Теби в първи клас смятат до 100.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедните хора все повече намаляват. Останали са 225 хиляди души. Скоро ще изчезнат.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, хайде, в комисията ми се нацупиха, че искам да гласувам с бюлетина, защото не им се занимава, мързи ги, с мадурките е по-лесно и безотговорно и си отиват навреме за вечеря. Ама като си се хванал на хорото, ще го играеш и няма да мрънкаш, както е във всички нормални държави!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, бе, Круме, хартийката ти крива! А тия неграмотници в комисиите нямат никаква вина? И още повече тия, дето ги назначават, че и им плащат. Интересно как се оправят другите държанви, дето се гласува с хартия?
26
6
 
1
 
! Отговори
Келбечев преди 1 година
Истината е в Чувалите, хартиените пачки и кюлчетата злато. Не ми хвали машините. От машините днес сме на този хал. От всякакви трактори, комбайни страдаме, които научиха българския селянин на мързел още 1944 година. Мързи го да се наведе да си ожъне нивата. В българското село до 1944 година имаше живот - Белчо и Сивушка живееха и умираха на нивата за капитализма. Селянинът знаеше що е труд. Слънцето го опичаше като кюфте на скара, а от сегашните примадони с климатици нищо не става.
25
0
 
1
 
! Отговори
Тоа па преди 1 година
До 21 абе, Абе я оди бричи комарйе бе шeбek.
24
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 1 година
На крива ракета и Космоса и пречи !
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е от бюлетината, младежо, а от позорно безхаберните, безотговорни, мрънкащи, събрани от кол и въже секционни комисии! Много интересно в чужбина как се справят с хартиената бюлетина, а?! Ами сигурно по-добре подбират и обучават изборната си администрация! И ако ти не си даваш сметка и невярно тълкуваш фактите, просто не си за поста, на който те парашутираха!
22
1
 
2
 
! Отговори
до Сатир преди 1 година
Ама ти защо реши, че с машината не е гласувано. Гласувано е, просто не са искали да го отчетат. Проверих.
21
7
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
абе въвеждайте гласуване с боб, за ГРОП може и с кюлчета или с 500Е банкноти
20
0
 
2
 
! Отговори
кое е вярното преди 1 година
И разбраха ли кое е вярното:В една от секциите в чужбина в протокола на секцията е отбелязано, че с машина не е гласувал никой, а малко по-късно в контролната справка на самата машина е показала, че на нея са отчетени над 500 гласа.Гласували ли са с машина? Или са гласували с хартия. Този Зарков знае ли? Да продължи кое с аотчели, за да не си гъбя времето да проверявам.
19
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Крумчо, невалидните бюлетини са съвсем в нормата. В цяла Европа са 4-5 процента. А ти приключи с политиката, моето момче.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14. И ще го направят. Напук на сърдитите дечица от ПП.
17
8
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Забравете за манипулациите с кодовете шарлатани каквото и да Лъжете България е в Европа НЕ на машините на манипулациите НЕЕЕЕЕЕЕ
16
4
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Глу.пости Зарков. Сгрешени протоколи винаги е имало, защото много членове на СИК са некадърни. А невалидните бюлетини са повече, понеже на машината няма да напишеш псувня или да нарисуваш разни "неща".
15
3
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
В една от секциите в чужбина в протокола на секцията е отбелязано, че с машина не е гласувал никой, а малко по-късно в контролната справка на самата машина е показала, че на нея са отчетени над 500 гласа. *** мамин Крумчо, това сигурно божия промисъл го е сътворила!!!!! Да се преклоним пред божията и кирчова промисъл!!!!!!!
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е.Затова сега хартиената коалиция да си правят правителство.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крумчо,хайде сега изброй колко са държавите по света където има само машинно гласуване?
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Идея си нямаш за какво говориш
11
5
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Крумчо като си живял и учил във Франция там има ли машинно гласуване? Няма както и в Германия машинното гласуване е отречено от Върховния съд заради фалшифициране на резултатите? Само страните Боливия , Бурунди , Венецуела и някои друго го използват! Мен ме е срам че ме приравняват с тези страни!