Парламентът се разпусна след минута работа, Борисов иска кабинет с ПП-ДБ

Предстоят преговори на двете основни политически сили
13 апр 2023 10:33, Александър Попов
255
Парламентът се разпусна след минута работа, Борисов иска кабинет с ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Изборът на председател на 49-ото Народно събрание се отложи за сряда в 10 часа, след като днешното заседание продължи под минута.

Вежди Рашидов обяви, че при тази патова ситуация, няма какво друго да направи, след като стана ясно, че няма други кандидатури освен тези на ГЕРБ-СДС и на „Възраждане“.

Бойко Борисов пък заяви, че е приоритет да се направи кабинет с ПП-ДБ.

“Днес ще направим правна и финансово-бюджетна комисия само между ГЕРБ-СДС и ПП, за да се види какъв бюджет ще е устойчив за държавата и по какви закони да потърсим мнозинство. Нашият основен приоритет и най-стабилно правителство е между ПП и ГЕРБ-СДС. Забавянето на избор на председател е полезно, да могат комисиите да поработят, да намерят общи неща между нас. Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-невредно за страната. Ако не се случи има друг план, него ще кажа след като не се изпълни този”, каза още Борисов, след което обясни, че има много повече конструктивност от страна на лидерите на ПП.

“Те държат на своето и с много по-различен тон говорят”, подчерта още той.

Борисов се срещна и с лидера на БСП Корнелия Нинова, след която среща каза, че имат общи точки по социална, правна тема, но различия по темата Украйна.

Кирил Петков също призна, че с ГЕРБ имат немалко допирни точки.

Очаква се днес ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да преговарят за избора на шеф на НС, какво и по основни приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Тиквата излиза от залата и се насъбраха журналисти около него и Беновска и тя там, но плътно до него и по едно време Тиквата не издържа и й каза: " Чакай бе Беновска, ще ни изкарат, че сме гаджета утре с тебе бе! Недей, стига се държа за мене!" Муахахахаа....Култово!
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тия....................колко са гнуснииииииииии.....!!!
146
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс,,доката има такива мислещи като теб нищо няма да постигнем! Затъваме още повече,Алекс!
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеални, капацитетът им стига за една минута работа на ден. Толкова се радвам на промяната!
144
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази бивша комунистическа мутра,не разбра ли,че Никой не желае да му узакони властта! Какво се занимава с ПП и ДБ? Ще рипа ,рипа и ще върне мандата!!!
143
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс: Алекс,не той продължава да иска! Народът така е отредил и така трябва да бъде! Никой не е длъжен да търпи капризите и ината на ПОДМЯНАТА!
142
6
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ББ е като малко дете.Казваш му,че няма да получи играчката "коалиция ГЕРБ-ПП/ДБ" ,но той продължава да иска.
141
0
 
11
 
! Отговори
айдее преди 1 година
Всички медии ни занимават днес с кастрацията на една котка.прибрали я без разрешение на собственичката която е съсипана,разстроена.Нарушен и е душевния мир на жената.Но пък я върнали оперирана.Та,случката е потресаваща на фона на това ,че нямаме председател на НС.
140
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бате, тия защо нямат регулаторен орган, как така ще се разпускат след една минута?! Аз ако го направя това шефа ще ми го пише неработен и ще почне да мисли да ме маха. Я отвънка МВР-то да ги обгради и докато не свършат нещо да не си тръгват.
139
5
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Простолюдието като гласувате, нищо не ви се разбира, какво искате да кажете. Трябваше в парламента да влязат само ГЕРБ, Възраждане, БСП и ДПС (точно в този ред!!!) и всичко щеше да е наред. Обче вие вкарахте диваците от ПП и ИТН и пак прецакахте нещата. Затова сега хората не могат да работят.
138
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Намеренията на мафията нямат значение, дори и да имат допирни точки с този или онзи. Сега имат допирни точки, но накрая проблемът е в детайлите. Доган няма да позволи на Борисов да жертва Гешев, защото така самият "хидроинженер" може евентуално да бъде обвинен за нещо (онзи ден минах покрай Цанков камък - бая работа ще да е свършил...).
137
1
 
21
 
! Отговори
Опг-Перник преди 1 година
Браво,работихте цяла една минута.Ей това се вика надница,да изкараш 400 лв за една минута.Хората нямат пари да посрещнат Великден,а тия мерзaвци си правят подигравки.Всички вънка.
136
1
 
17
 
! Отговори
Това е добре преди 1 година
Колкото по малко работят, толкова по малко каши ще забъркат.
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който по-надолу обвинява в лесна манипулация от страна подари американското влияние. АХа, ясно, така си е , а другия вариант е пак да си агънце и зайче и да си мълчиш. Дума не трябва да казваш. Така живеят в руската федерация, и тук ли да стане така. Вие нормални ли сте? Да, много е страшно, и в двата случая или ще сме срещу тях и загиваме или сме с тях и ни окупират и пак загиваме.
134
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
за 15 секунди се разпуснаха отиват да се тъпчат с агн месо и чак в сряда на работазатова избори до дупка докато случим това за нищо не става позор позор позор
133
0
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз ако работя 1 минута на ден, ще ми плати ли някой заплата? Ама за тях всичко може. Търтеи.
132
0
 
7
 
! Отговори
до 161 преди 1 година
ми кво правиш тук, заминавай за америка
131
1
 
2
 
! Отговори
до 152 преди 1 година
"не дошло чуждите и не му взели земите" - земята не е нечия, тя е на този който в момента е владее, вие какво решихте, че всички територии са во веки веков разпределини, щото големият брат така е решил, ми не са! искарахте едни 77 мир и решихте, че е даденост! светът се движи от войни и така ще продължи, посто сега е близо до нас!!
130
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам да ме манипулират американците отколкото тези, които вървят срещу човешкия морал и ценности и управлението на държавата им в 21 век е диктатура. Гледам какво правят , а не какво ми говорят.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може всеки ден да се работи, като нормалните хора. За какво са ставали депутати? Да не е за да се преработват. Агнетата вече се въртят по районите. Работа и след една седмица, не е заек да избяга.