Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас

Патерица ли са ИТН?
15 апр 2023 11:24, Александър Попов
96
Тошко Йорданов: Петков и Василев не са морален компас
Снимка: БГНЕС

Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49 Народно събрание е противоконституционно, глупаво и неработещо. Нещо повече то е предложено от политици, които твърдят, че се борят за законност, заяви Тошко Йорданов пред БНТ.

Той коментира и твърденията, че ИТН са патерица заради гласуването си в подкрепа на Росен Желязков за председател на НС.

"Думите за патерицата само предизвикват смях у нас. Ние на кого ли не сме били патерица. Дори по едно време може да се смята, че сме били патерица на ПП".

Йорданов заяви, че ИТН са си взели своите поуки от участието си в предходните Народно събрания и оттук-нататък „ще взимат практични решения, за да може да работи парламентът“. Той определи именно като практично решение подкрепата за Росен Желязков.

„Парламентарната етика говори, че председател се издига от най-голямата партия, ако няма предварително сформирано мнозинство, каквото нямаме в 49 НС“, каза депутатът от ИТН.

Бавенето на избора на председател за него е блокиране на работата на НС и то именно тези депутати, които не спират да твърдят, че трябва да се приемат важни закони за Шенген, Плана за възстановяване и др. „Свидетели сме от тяхна страна на политическо лицемерие“, добави Тошко Йорданов.

Той е категоричен, че ако ИТН не са свалили правителството на Петков-Василев, днес щяхме да говорим за модел ПП, който е много по-арогантен от този на предходните управляващи.

Тошко Йорданов е категоричен, че Петков и Василев нямат широк хоризонт и не могат да поставят на преден план проблемите на страната пред своите личностни. „Партийният лидер трябва да бъде моралния компас на своята партия. Не мисля, че Петков и Василев са такива“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Тошко ЙордановИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Това НС ще е форумът преди 1 година
на който ИТН ще показва пълната фарисейщина на бившите си "съкооператори",както и на други самозабравили се политически партизани.Не съм фен на ИТН и не гласувах за тях,но се радвам,че вляоха в НС,защото,за да докажат че са стойностни политици,ще воюват с всички изродени политически явления и дейци и ще разкриват язвите им.Войната им ще е пълна с циркове,но политиците сами направиха от НС един голям цирк.Ние сме зрители,но плащаме "билетите" с цената на огромни лишения и вреди за нас и децата ни
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави,"арестувай" за неопределени години този малък човек,който търкаля големи приказки.На последните избори, случайно някои хора живеещи в други държави,нямащи представа за простотиите ви тук,пуснаха бюлетините си,затова единадесет калпака,влязоха в пленарна зала на 49-тото НС.Слави,липсва политическа култура в твоят Тошко и скъпият ти Балабан.Тези двамата,трябва да не застават пред журналисти,защото те са едни интриганти,често се държат като дърти клюкари,циркаджии.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троянските кон на ГЕРБ- ДПС, който съсипа три Парламента, ли е моралният стожер на Бг? Или ГЕРБ с "усвояванията" в продължение на 12 год., който доведе Бг на дъното на всички класации по доходи в ЕС?
55
5
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Трифонов ли е най-моралният-че той деца няма акъл дава,песни измисля- да ти имам моралиста такъв.
54
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ПП са позор за България, а поддръжниците им го мултиплицират.
53
9
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
До Геров Светника явно си без дом без семейство без работа и си все неуспешен та виниш незнам кого си за неуспехите си ДА по времето на Борисов България беше уважавана държава в Европа Спокойна без инфлация и всеки можещ се развиваше Сега след като шарлатаните юмруците отровите се самонастаниха България е пълен крах светникооооо
52
7
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
До Геров ДА бяхме Щяха да ни приемат в Еврозоната да има правила но не би Кокорчо се развихри Киро и останалите назначени саботьори срутиха всичко читаво Сашо Дончев с 500хиляди е спонсорирал Подмяната газови комисионери пак се завърнаха и тези същите пак безнаказано лъжат манипулират ИМА ли изобщо кой да и търси отговорност ПАРИ от Европа няма и няма и да има саботажи по всички системи назначения на братовчеди любовници сватове на големи пари
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До геро- Геро,няколко пъти по-добре бяхме! "Промяната" ни съсипа,защо не го признаваш? Толкова лъжи,лицемерие,задкулисие,ограбване,незачитане на закони и Конституция никога не е имало в България!!! За две години ни направиха най-големите бедняци в Европа,станахме за смях !
50
4
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Кой го казва само! Ако не бяхте обърнали палачикаката да се полакумите за онези 4 млд дето не ви ги дадоха а пътните фирми на Доган,сега нямаше да сме на този хал.
49
3
 
6
 
! Отговори
геро преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ Преди това държавата беше цъфнала та вързала-безпросветнико!!!!
48
3
 
1
 
! Отговори
Весо преди 1 година
До Ей, пълно с ПП-ДБ! За кво овориш че не те разбирам ???
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преместихме "Шоуто без Слави" в парламента. Като не ни гледате за 78 стинки, ще ни гледате у парламента. Ще ви забавляваме със смешки и каламбури от трибуната. Няма не искам, няма недей. Партийната субсидия върнаха ли? Слави декларира ли офшорките?
46
14
 
10
 
! Отговори
Ей, пълно с ПП-ДБ! преди 1 година
Явно истината ви засегна дълбоко!? Нали знаете, че истината винаги излиза наяве! Да, ПП-ДБ ще си получат заслуженото! Нищо няма да бъде забравено, нищо няма да се пропусне! Ще си платят законно в съответствие със законите на РБългария!
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгари!Това казва всичко.
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това нс е лебедовата песен на чалгаря и на тошко от африка
43
8
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Имаме си скъпоплатен клоун в парламента.ИТН не са патерица.ИТН са кукла на конци.Конците се дърпат от сарая в "Бояна".
42
5
 
16
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 1 година
Малко човече с големи комплекси,че и злобно.Но все пак да каже на дългия компас какво пише на гърба.
41
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние депутатите от ИТН взехме най-практичното решение: Вече няма да сме само някаква патерица, а ще бъдем инвалидната количка на ГЕРБ.
40
13
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Тези дето тичаха крякаха гласуваха за ИТН а след това за шарлатаните а след това за копейките шарани безработни необразовани това са гласоподавателите на подмяната Машините кодовете купуването на депутати от Киро погазване на конституцията Вече 3 год държавата ни е в застой блато Кражби И скоро няма да се измъкне от хватката на шарлатаните назначените отровите юмруците Българи спасявайте се поединично
39
10
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Топ...пудела на Брисов е Трифонов и неговите парламентарни...сценаристи. На времето беше Сидеров,ама спрямо тях...ряпа да яде.