Димитър Стоянов: Надявам се войната да даде тласък на модернизацията на армията ни

Военният парад е демонстрация на връзката на армията с народа
6 май 2023 16:55, Йоана Цонева
16
Димитър Стоянов: Надявам се войната да даде тласък на модернизацията на армията ни
Снимка: БГНЕС

Самочувствието, с което посрещаме празника, е приповдигнато в резултат и на това, което сме направили и през последната година. Българската армия беше там, където трябваше да бъде в помощ на хората. Тя беше на наводненията в Карловско в помощ на населението. Тя участва в защита на държавната граница. Тя беше в мисиите по медицинска евакуация и в донорските ситуации. Българската армия продължава да участва в операции на Европейския съюз и НАТО. Ние сме много добре приети от нашите съюзници и от партньорите от съответните страни, защото българските военнослужещи са се доказали като можещи и знаещи. Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов в поздрава си по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Сред основните акценти в работата на Министерството на отбраната министър Стоянов открои ускоряването на модернизационните проекти и подобряването на условията на труд и социалния пакет за личния състав.

"30 години българската армия беше подценявана. Надявам се сега, във връзка и с това, което се случва само на няколкостотин километра от нас, наистина да се даде тласък в модернизацията, да има политическо решение да се модернизира българската армия с високотехнологично въоръжение“, изтъкна той.

Началникът на отбраната уточни, че военният парад е демонстрация на връзката на армията с народа.

Още по темата
"Искаме да покажем на хората, че сме тук и изпълняваме своите  задължения. Но и военнослужещите да усетят подкрепата от българското общество за своя много отговорен и понякога неблагодарен труд“, посочи адмирал Ефтимов. Той подчерта, че всички мъже и жени под пагон трябва да посрещнат празника с гордо вдигната чела.

"Тази увереност и самочувствие идват от труда, който е положен и многобройните задачи, които сме изпълнили", посочи ген. Ефтимов.

Той акцентира върху задачите по мисия "Отбрана", чието изпълнение е започнало преди войната в Украйна и продължава и към момента  с неотслабващо темпо по суша, въздух и вода.

"Има с какво да се гордеем за  това, което правим в мисии и операции зад граница, с основен фокус върху стабилността в Западните Балкани и с действията си в помощ на населението при наводнения, пожари, охраната на границата, донорски операции", категоричен бе началникът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този на Марс ли живее,или ни мисли за ***?! Фантасмагориите му се вихрят само в неговата кратуна! Помагали в Карловско,все едно,че не видяхме как хората бяха зарязани в калта?! Охранявали границата,а всеки ден стотици,че може и хиляди навлеци шетат из държавата ни като ***! Участвали в донорски операции,да литнаха два три пъти за да спасят *** на някой неслучаен! И къде видя връзката между народа и армията,която служи на чужди интереси,а не на БЪЛГАРИЯ! Народът казва: Вън от НАТО!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 11 месеца
Пътят не е в това да харчим за ненужни оръжия , а да излезем от НАТО и да обявим неутралитет в ООН!Не си играйте с огъня господа управляващи , ще изгорите заедно с народа български!
6
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Аз искрено вярвам ,че един ден всички евроатлантици и натовци ще бъдат изправени пред нов Народен съд и съдени за нац.предателство !
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък искам мир на някъде и тотално рециклиране на всички пушкала по света.
4
1
 
6
 
! Отговори
Емили преди 11 месеца
Искаме електрически тротинетки
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
шегобиец
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
военнолюбци!!
1
3
 
13
 
! Отговори
Public enemies преди 11 месеца
Държавата цъфнала прецъфтял армията не била достатъчно модерна.