Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори

Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация, оцени Емил Соколов
16 май 2023 09:02, Елка Василева
145
Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори
Снимка: архив, БГНЕС

"В момента първият мандат изглежда проигран. Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация". Това мнение изрази пред БНР политологът Емил Соколов.

Подкрепа от ПП-ДБ няма да има, прогнозира той.

Още по темата
По думите му случаят с Гешев (скъсаната от главния прокурор пред медиите негова оставка - бел. ред.) "по-скоро е аргумент против подкрепа за първия мандат".

"След вчерашните събития идеята за институционалност, държавност отново бе употребена като носна кърпа", каза политологът.

Реакцията на БСП беше много показателна. Никоя политическа сила в момента не иска да се забърква в този скандал между Борисов и Гешев, смята Соколов. Той добави, че със сигурност Гешев е искал да удари по Борисов, но когато спрямо ДПС главният прокурор е подходил "деликатно" и не е имало "агресивна реторика".

"За ДПС беше доста по-обран", каза политологът.

Според Соколов все пак ще бъде предложен някакъв кабинет с първия мандат, тъй като има подкрепа от ДПС и ИТН, но това няма да мине, защото "първият мандат е сравнително обречен".

Борисов е преговарял с ПП-ДБ, за да придаде "човешко лице на поредната си завера с ДПС, което е факт", подчерта анализаторът.

БСП не би подкрепила състава на кабинет с премиер Николай Денков с втория мандат – там военен министър е Тодор Тагарев, припомни още Соколов.

"Вървим към избори предвид събитията от последните дни", обобщи Емил Соколов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
10
 
! Отговори
Тревка преди 1 година
След изборите, ще сте най много трети и Възраждане ще стане поне втори. Понеже сте умници ще оставите националистите да се издигнат може би до първо място. Тогава ще ви диктуват как да излизате от НАТО и ЕС!
57
2
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ са в шок преди 1 година
Даже топовете им замлъкнаха.Още нямат инструкции от Биков.
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става точно така както иска мафията и москва.Поредни избори ,застой и конфронтация.В такава държава. те се чувстват най добре. Комунистите управляваха с ДБ но не искат с герб.Което си е виц. ДБ и ПП уж са за стабилност , пък не искат с герб .Като знаят че това означава избори??. Бойко стабилизира бг Но голямата му грешка беше че не елиминира руското влияние и олигархията свързана с това. Тъчеше на 2 стана и за това стигнахме до тук.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да се направи правителство, като трябва да се вдигат данъци да се теглят десетки милиарди да се покрият кражбите на тройната коалициа шарлатани - мошеници ППДББСП!
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда свястна, но ще е и е трудно да състави правителство, еле правителство което да се задържи.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Женя При това е доста грозен трансджендър
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вървим към поредица от избори. Щото са само едни и същи безродни изроgи всеки път.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутат мнението на материала в обратна посока. Гешев е пионка, но никога не е бил подвластен на Борисов! Това стана ясно вчера! Използват го сега за да не се създаде правителство с нагласите на ГЕРБ_СДС и ПП_ДБ, парламентарна подкрепа на ДПС и евентуално ИТН! Както се видя БСП ритна подкрепата на евроатлантическите намерения! Вчера Гешев оплю всичките, без БСП! Толкова е прозрачно!
50
5
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До И Десислава Атанасов 45 Каква жирафка бе ? Твоята крава да не е по хубава.Мария е много по хубава от Лена. На Кирето му светнаха очите. За малко да продаде партията на Мария. Не че вече е невъзможно , де.
49
3
 
6
 
! Отговори
Женя преди 1 година
Това на снимката е трансджендър, мъж на женски хормони от доста време преди да стане известен и да заеме подготвяната за него длъжност. Това е MTF - man to female - жена с топки. Очевидно е. Не го ли виждате, хора? Ако се погледне внимателно ръката на "тоя", се разбира най-добре. Има така нареченият "hand digit ratio", който се явява вторичен полов белег. Когато безименният пръст е по-дълъг от показалеца, това е мъжка ръка. Ясно се вижда на видео с тоя дрансджендър.
48
3
 
9
 
! Отговори
До политическа мафия преди 1 година
Добре ,че са ПП да разбират това политическо блато.ГЕРБ направо вони.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лидерът на първата Лидерът на ГЕРБ навремето заедно с Цацаров, тогава гл.прокурор, си избра за гл.прокурор възпитаника на факултет ДС, в който учи 2 години, сетне преименован в "Национална полиция" - И.Гешев. Тогава Гешев беше н-к на СпП и практически ръководеше и СНС и АСНС на Г.Ушев, макар че тези сп.съдилища се водеха като отделно звено. Б.Б. да не се крие сега, че той измисли това спецзвено и Гешев почитателно го наричаше "шефе". ББ го пожертва и милиционерът-гл.прокурор ще му го върне.
46
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Така е . Е причината е пак желанието на ретроградни сили да свалят Гешев. Или Гешев или държавата. Хубава логика. Август месец сме на море. Не ни е да избори. Заявките за хотел са направени.
45
4
 
4
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ ИМ преди 1 година
как е проигран, жената знаете ли че е съпруга на велик политик от Дойчланд. НЕЩАТА СА РЕШЕНИ ОТДАВНА, ЗАТОВА И Е СИГУРНА И СДАВА ПОСТА В ЕВРОКОМИСИЯТА. Ще дойде тука да ни оправя, да се бори с корупцията, зарязва еврокомисарска заплата от десетки хиляди евро за премиерска от 5 хиляди лева... БОРБА С КОРУПЦИЯТА ЩЕ ИМА ЕЙЙЙ НЕ Е ШЕГА ТАЯ РАБОТА.
44
2
 
11
 
! Отговори
Чудо ли е преди 1 година
Станало,не знам,но днес по телевизиите нямаше нито една калинка на ГЕРБ.
43
8
 
6
 
! Отговори
Политическа мафия преди 1 година
От както вкараха Мадуровските машинки и Харвардските ПП станаха партия и бяха изритани от власта поради неккадърност , България няма редовно правителство.... и няма да има скоро . Прекратете тая политическа схема . Държавата да отпуска милиони за избори... партиите да се провалят в съставянето на правителство, после нови избори... още милиони отпуснати от бюджета ... нов провал... нови избори ... още милиони ... провал... избори... милиони... провали... избори... милиони ... провал...........
42
4
 
7
 
! Отговори
И Десислава Атанасов преди 1 година
Е в кюпа.Тя е жената-политик (седяща до Жирафката),с която Гешев е говорил.
41
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 1 година
какво правосъдие бре за колко дела се сещам къде годинасяа да не кажем ке минат петилетки докат накрая никой нищо не помни
40
1
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Сбогом, ГЕРБ! В затвора - ХОСТЕСИ, простакеси, МУТРЕСИ и прочее политически от.ре.п.ки на ББ!
39
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 30: Отдавна няма пилот в самолета на българското правосъдие! Някои хора отдавна ларамират това и предупреждаваха че този самолет рано или късно ще катострофира , е случи се.Трябваше да се изпокарат шефовете на гл. пилот с него за да лъсне цялата истина.В момента самолета е на свободно падане .Парашути няма за всички и се хванаха за гушите да се спасяват смопоединично!