Маринов: Системата дава вече накъсо - след 10 юни няма да има действащ бюджет

Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка, обясни той
18 май 2023 09:05, Елка Василева
71
Маринов: Системата дава вече накъсо  - след 10 юни няма да има действащ бюджет
Кадър: bTV

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“. Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

Още по темата
„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка“, каза Маринов.

„Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”. По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 11 месеца
Съгласно Закона за публичните финанси, когато няма приет бюджет, действа старият, т.е. от 2022 г., като месечно се харчат по 1/12 от миналогодищния бюджет, до приемането на нов!
57
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 11 месеца
Ми явно късата клечка ще е за Муни, ама завалията нали искаше да си връща държавата, жив и здрав да е
56
0
 
1
 
! Отговори
az преди 11 месеца
и като няма пари в бюджета, нещо което всички знаем, защо са тия напъни да се увеличават заплати на държавни служители( и на учители) , да се увеличават пенсии и МРЗ, да се правят някакви ненужни разходи и т.н. Ами айде почнете с реформата за държавните служители - щеше да махате 30% - или поне от работещите пенсионери почнете и то без някой да идва на тяхно место. Пък накрая може и да остане някой лев да си платим лихвите по кредитите, та поне да не взимате нови заеми.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, честита промяна, нали това искахте?!
54
1
 
6
 
! Отговори
Радефф преди 11 месеца
Важното е да има пари за избори. по над 200 млн. за всеки едни. Каквито ги надроби Радефф, друг едва ли някога ги е правил. Тоя такова такованката на и без това скапаната ни държава
53
0
 
6
 
! Отговори
апо преди 11 месеца
Другарю Маринов , нали Вие сте главния конструктор на тази "система" , а другаря , който ползва "стратегическите ви съвети" е нейния основен експлоататор и последните 2 години черпи облаги с пълни шепи....как така е окъсила ?!?!?!Всъщност като погледнем биографията Ви :) май-май всички ваши системи окъсяват , гърмят бушони , табла се палят , жиците се стопяват и горят къщи.След вас идват пожарникари.....
52
0
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Питай Асенчо за бюджета знае най добре
51
2
 
2
 
! Отговори
голЕм праз преди 11 месеца
и какво ще стане като няма бюджет,нищо и половина,българина ще продължи да тъне в разкош,никой с пръст не може да го пипне
50
1
 
1
 
! Отговори
КАК БЕЗ Бюджет преди 11 месеца
КАК ще крадат милиарди през подставените на власт доказани престъпни формирования..АКО НЕМА БюджетСъучастниците на крадците на милиарди от министерства и ведомства вече десетки години прокарват изгоден за наглите престъпници бюджет. Ползват отработени схеми за источване на милиарди годишно..ГДБОП да провери какво правят с ограбените от народа милиарди крадците вкл тези ограбващи милиарди с цени на ток и горива. Ами акто ги дават на Путин.. или на терористи.. ИЛИ на Борисов..
49
0
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 11 месеца
С такива охранени КГБ електротехници какъвто си ти,направо е чудно че не е гръмнала и изгоряла досега!!
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дава "накъсо" заради твоя робовладелец мУнча Ушатия, който започна унищожаването на България по запвед на Памперса и Гундяев!! Пък ти си пей лИбовни песнички.....
47
4
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 11 месеца
Така е защото ни управлават проевропейски политици!САЩ потъват , с тях и ЕС , та ние няма да сме нещо по- различно!Такива като Борисов , Кирчо и Кокорко са за най-строг доживотен затвор ,поради държавна измяна , кражби и действия срещу българския народ!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аааа! Помооощ! Аааа!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само плашат хората, от 2 години сме без бюджет.
44
1
 
9
 
! Отговори
junk-ата преди 11 месеца
Добър ден, господин проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер! Как сте, добре ли сте? Знаете ли какво е copy-paste культур?
43
2
 
10
 
! Отговори
опаля преди 11 месеца
Е то какво пък толкова. Ще почнат да гърмят фундаментални неща. Белким се нервира малко тоя народ и има обесени на площада най-сетне.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
46 Докато чакаме ТЕ да огладнеят, ние ще измрем през това време.
41
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
23 Не сравнявайки ГЕРБ и ПП, такова сравнение е невъзможно. ГЕРБ направиха много за България, ПП а съсипаха.
40
5
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 11 месеца
Това го заложи БСП в прехвалената посткомунистическа Конституция от 1991г. Трябва да се изчистят длъжността "Главен прокурор" и измишльотината "Служебно правителство".
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Маринов за времето ,когато беше депутат колко пъти излезе на трибуната? Защото аз не помня нито веднъж.