Маринов: Системата дава вече накъсо - след 10 юни няма да има действащ бюджет

Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка, обясни той
18 май 2023 09:05, Елка Василева
71
Маринов: Системата дава вече накъсо  - след 10 юни няма да има действащ бюджет
Кадър: bTV

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“. Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

Още по темата
„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка“, каза Маринов.

„Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”. По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
42 В Шенген, ние не сме! Заради Радев ИТН и ПП, няма скоро да сме. Какъв Иван Костов и Шенген ти бръмчи в главата?
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
36 Не ги грижи, те си имат достатъчно пари, дето са крали преди. Наивтиците, които изреваха от възторг за Радев, ИТН, ПП, сами са си виновни. Всички ние, защото ги търпим все още. Никога повече ПП!
36
11
 
0
 
! Отговори
31 преди 11 месеца
Психо. Иван Костов ни вкара в ЕС и Шенген. Парите се усвояват от 10+ години и не са получени срещу "труд и жертви", а са харизани на тоя *** народ, в замяна на изключителното географско положение на БГ и факта, че е руски сателит, който трябва да се отдалечи от влиянието на Мордор. Дано поне ти плащат за тия глупости, които пишеш.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
33 Марсианци няма да долетят, да ни спасяват.
34
1
 
4
 
! Отговори
дидо преди 11 месеца
Депутатите откъде ще лапкат като няма бюджет ?
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
32 Направи справка и ще видиш, че хора от БСП и фирми близки до тях, са най-големите ползватели на пари по европейските програми за този период. БСП бе и в коалиция с ГЕРБ, патриотите, също.
32
0
 
2
 
! Отговори
марсиянец преди 11 месеца
Ще гласуваме само за нови партии. Чакаме по-умни да се появят. Корумпобокогерб ДОЛУ!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
29 "Който не работи, няма да яде", хубава поговорка. Колкото работихте, толкова и получавахте. Освен това, трябваше да изпълним зискванията за влизане в еврозоната. Сега, нито пари, нито еврозона. При това и шарлатаните от ПП, на врата ни.
30
1
 
8
 
! Отговори
факти преди 11 месеца
Всякакви европейски програми (къщи за гости, саниране и т.н.) се усвояват основно от близки до тях и са доказани злоупотреби. Настояха пак за хартиена бюлетина, за да може да си купят изборите - чрез доказани от тях практики като фалшиви бюлетини и протоколи, пазаруване по махалите и нареждане на създадените от тях крупни бизнесмени да си задължат служителите. Унищожиха българското земеделие и животновъдство. Досъсипаха образованието и здравеопазването. Да не говорим по малките градове какво е
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
29 През тези 12 години нямаше хаос, като този, в който ни вкара ПП. България при ГЕРБ почти беше влязла в Шенген. Влезе в Европейския банков съюз. И тъкмо, да започне да ползва парите, от своя труд и жертвите, които направи, юмручният преврат вкара шарлатаните във властта, и всичко спря. От ЕС с основание ни отрязаха. Лакомията на Радев и ПП/както и стремежът на обвинената червена мафия, за реабилитация/, за парите от ЕС, спря развитието на България. Факт.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
23 Не искат? ПП , Киро ментата, прочете ултиматум на ГЕРБ, с три възможни според него, варианти за ГЕРБ...забрави, ли? Без подкрепата на ГЕРБ ПП нямат никакъв шанс, да съставят кабинет. ПП не са в реалния свят. Не ги интересува държавата, а личните им кариери и парите. Освен това, са зависими от спонсорите си, все лица и фирми, които се крият от закона.
27
7
 
6
 
! Отговори
факти преди 11 месеца
ГЕРБ за 12 години ни направи трайно най-бедните в Европа. С най-ниски заплати. Най-ниски пенсии. Най-ниска покупателна способност. На последни места по свобода на словото. Корупцията процъфтяваше и нищо не се случваше без нея, защото по всички постове във всички администрации са техни хора (и още са). С партньора им ДПС си раздадоха държавата като феодална бащиния. Уж строяха пътища и магистрали, но само усвояваха от там - строяха адски бавно, нереално скъпо и абсурдно некачествено...
26
0
 
7
 
! Отговори
Отговорност преди 11 месеца
като чуя "носене на отговорност" и ми се повдига. Разбере на никой не му пука за отгорност. Взимат заеми и после дори не знаят къде са похарчени. Кой ще им търси отговорност? Никой и затова сме на този хал.
25
0
 
4
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 11 месеца
Ама то с пари всеки може, да видим какво можем без парички!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Асен Василев на съд, за безстопанственост, злоупотреба с държавни средства в особено големи размери. С подписана сделка на тъмно и предоставяне информация за цялата ни енергетика на офшорка с руско участие. Той е присъствал на тази позорна сделка, заедно с министъра на енергетиката.
23
1
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 11 месеца
С такъв прецедент и с такива съветници няма как да не дава на късо МАЙСТОРЕ!!!
22
5
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 месеца
А кое - онова което 12 г ни буташе към дъното, онова което всеки Декември усвояваше по 8 млрд (на тия са 9, ама веднъж). Онова, което много преди ПП ни продаде на чужди компании и интереси. Онова, което узурпира всички държавни институции със свои калинки, роднини и зависими от хранилката. Онова, чиито подчинени (олигарси, крупни бизнесмени и младежки организации) направиха спекулата, а не ПП. Което издигна корупцията до нива на Латинка Америка. Никога вече ГЕРБ. Не съм и от ПП, а реалист
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
19 Точно с цифри се доказа лъжата на Асен Василев, който проби бюджета. ПП задлъжни държавата с 13 млд и я отдалечи от Шенген.
20
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 11 месеца
Не си разбрал. Те не искат. Те им казват: Ако искате. Има огромна разлика.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еха, доживяхме, а? )))