Маринов: Системата дава вече накъсо - след 10 юни няма да има действащ бюджет

Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка, обясни той
18 май 2023 09:05, Елка Василева
71
Маринов: Системата дава вече накъсо  - след 10 юни няма да има действащ бюджет
Кадър: bTV

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“. Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

Още по темата
„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка“, каза Маринов.

„Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”. По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП открадна програмата на ГЕРБ. ПП си присвои част от програмата на БСП. ПП бяха инсталирани във властта, за да унищожат ГЕРБ. Познойте от кой. ПП са шарлатани.
17
6
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 11 месеца
Това е лъливия разказ на такива лъжци и манипулатори кат Делян Добрев. Това правителство, което направи най-успешния бюджет в най-тежката година за Европа от ВСВ (под 3% дефицит)Това правителство, което вдигна за първи път значително пенсиите и заплатите от 12-13 години.. Това правителство, което именно в тая обстановка регистрира най-високия икономически растеж за Европа. Неддопустимо е да повтаряш лъжи и манипулации. Има цифри и числа за приятелите на истината. А за неприятелите има измислици
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И вината е на руският президент Радев
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
13 ХА,ха, на какво основание ПП искат ГЕРБ да ги подкрепи във втория мандат, като те не подкрепят първия на ГЕРБ? ГЕРБ толерира ПП, заради патерицата ДБ, за която шарлатаните се залепи а, като видяха, че започват да губят електорат.
14
2
 
4
 
! Отговори
Баче Кико преди 11 месеца
Хартиената коалиция ГЕРБ + БСП + ДПС + рожбите им от ИТН и Възраждане могат спокойно да си направят правителство, ама не щат. Що ли?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой изнесе квалифицирана информация към чужда страна, от президентството? В случая, Русия.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе не ви се иска, ама ГЕРБ наистина са виновни за ситуацията. Как е възможно да събориш правителството на ПП и ДБ, а след това да искаш да правиш правителство с тях? На какво основание? Не ги подминавайте тези неща, защото ставате врагове на истината. То не е като да подкрепяш Левски или ЦСКА. Трябва да мислиш.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
6 Кое "работещо правителство"? Това, което ни вкара в корупционна сделка с руски посредници и оскъпи горивата? Това, което напомпа инфлацията и разпиля 9 млд? Което стартира спекулата? Това, което водеше двойнствена външна политика? Това, което продаде интересите на България на чужди и корпоративни такива? Това което назначи роднини, любовници на високи постове в държавата? Което се скара с коалиционните си партньори за пари и постове? Никога ПП!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Закривайте оркестър Кукубенд парламент и се управлявайте като Швейцария, с децентрализирана власт по общини и пряка демокрация. Царство Чалгария приключи, махайте Бостанските Благородия, където сте ги избрали да ви управляват.
9
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 11 месеца
***. Работата на опозиция е точно такава. Правителството не работеше изобщо и се изяде само. Можеш да видиш, какво стана с министерствата ръководени от БСП. Тотален леж. Хората не могат да си получат втора година дървата от горското, защото онази прекрати договорът с частниците, а държавата няма структура и техника. Спрете да пелтечите глупости. ГЕРБ са абсолютна клептокрация, но поне могат да управляват. Онези може и да имат добри намерения, но са трагични. В ей такава патова ситуация сме
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да му мислят хората,които вземат държавни заплати
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали това ви е целта, изпълнявате си заповедите от Кремъл да изкарате колко са лоши политиците и ЕС?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нормално е най проосстия народ в европа да си разруши и фалира държавата! Малко остана, пълния провал, доносническа българия и бкп са съвсем близо до усппеха! Поздрави от чужбина тъъппаацци!
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виновни са ГЕРБ, ДПС, ИТН. Те саботираха и събориха работещо правителство. Как може още да не ви е ясно? За тези, които подкрепят ГЕРБ: Знам, че някога човек може да бъде увлече и заблуден, но отдавна трябваше да разберете, че сте заложили на умрял кон. Очаква ни не само аферата Гешев, не само Магнитски, а най-голямата престъпна група узорпирала властта.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къв бюджет,то държава няма, затваряме всичко за месец, спираме да плащаме данъци и всичко ще се оправи!
3
1
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 11 месеца
Дупетатите без заплата! Ха ха ХА!
2
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 11 месеца
избранниците на народа които трябва да си свършат работата обаче не я вършат от 2-3 години и дори бюджет няма да се напънат за да ни вкарат в още по голяма криза но досега нито 1 не съм чул видял и тн. да вземе да не си вземе заплатката.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В президентството да се запишат, кой е виновен за хаоса в България. Кой организира юмручния протест? Кой го финансира от Дубай? Кой инсталира ПП във властта?