Борисов предупреди: Ако няма кабинет, няма да има бюджет, пенсии, заплати

Лидерът на ГЕРБ е оптимист за мандата
Обновена: 19 май 2023 09:17 | 19 май 2023 09:16, Камелия Цветанова
458
Борисов предупреди: Ако няма кабинет, няма да има бюджет, пенсии, заплати
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет. Приходите в хазната са за първото тримесечие досега. С това темпо, с което вървят, ще са по-малко поне с милиард и половина. Юни месец между 10 и 14 ние ще спрем да плащаме - държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите и дупка, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него в момента много проблеми стоят заложници за политически игрички.

Борисов смята, че не е сериозно да се удължи отново държавния бюджет.

"Колко проблеми има или ще направим една държава, която да крета без инвестиции без бъдеще. Докато ние си играем на война, държавата отива в канала, защото трябва да е само наша отговорност, тя е на всички“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че е оптимист за първия мандат за съставяне на правителство.

Според него има 4-5 политики, които трябва да приеме НС, в това число и законите на правосъдния министър Крум Зарков за реформа в съдебната система.

"Отговорните хора трябва да подкрепят правителство, за колко няма значение, да се реализират тези 4- 5 политики“, призова той.

„Мария Габриел е човекът, който има всички права, дадени от групата, да преговаря, да действа, да взима решения. И това, което Христо Иванов е казал в интервю днес, - конституционно правителство, също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема“, каза той.

Борисов отсече, че няма притеснения от записи на главния прокурор Иван Гешев.

"Говорил съм с него два пъти след атентата. От години не съм говорил с него, но когато разбрах, чисто човешки му се обадих да чуя как е, и вторият път да помоля да се разкрие всичко около атентата“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо крадливият и страхлив толуп не е в затвора?
341
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРОДЪЛЖАВАЙ БУДА С АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ПОЛИТИКА, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ГРАБИШ С КЛИКАТА СИ ГЕРБ!!! ИЗНУДВАЙ БЪЛГАРИТЕ С НЕУСТОИМИТЕ СИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ДА КАРАМЕ БЕЗ БЮДЖЕТ, ЗА ДА ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНАТА МЕРИ ГАРГАМЕЛ И ДА ПРОДЪЛЖИ GREAT EFFULGENT ROBBERY and BENEFICENCE (GERB) ОГРАБВАНЕТО!!...
340
0
 
1
 
! Отговори
Добре преди 10 месеца
Няма да има заплати за кой? За намръщените лелки дето по цял ден чоплят семки из държавните институции. Ако е така, по-добре без заплати, па барем се стреснат и почнат да вършат някаква работи, а и следващите пъти на избори хубаво си помислят дали пак да гласуват за мафиоти.
339
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
По-важно от всичко, изброено от Борисов в тази му заплаха, е да има истинска справедловост, да бъде изправен пред истински, безпристрастен съд и да стане ясно на народа ни дали е наистина такъв престъпник, за какъвто го обвиняват, или е най-обикновен национаелн предател!
338
2
 
5
 
! Отговори
БЕЗ ДЕТСКИ и ПОМОЩИ преди 10 месеца
ЗА РОДИТЕЛИ НЕ-НАВЪРШИЛИ 18 г. И НЕ-ЗАВЪРШИЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
337
1
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Аз писах тук преди месец,че този път ще се направи правителство ,щото е изпратен нов посланик от САЩ ,който е специалист п таквиз държави като нашата където няма разбирателство и проблеми,вижте неговите "посланичества" в кариерата му и ще ви стане ясно,а той не е мекушава и димпломатичен като Херо Мустафа,той няма да им цепи "басмата" на нашите "герои" от политиката.Много ще ми е интересно,как няма да се плащат пенсии и социални,много ще започнат и да работят,а не да мързелуват всички издържащи
336
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом отиваме на изнудване значи работата е дебела. На никой не му пука за съдбата на хората. Зорът е от друго естество. Някой спешно се нуждае от легитимно правителство, което да свърши някое поредно национално предателство.
335
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов предупреди, ако няма кабинет влизам в затвора.
334
1
 
8
 
! Отговори
Он'Уй преди 10 месеца
Он'*** пак заплашва...Мутрата си е мутра...
333
5
 
6
 
! Отговори
Във Възраждане преди 10 месеца
е надеждата на все повече българи. Нови избори! Всички други са слуги на амириканските господари.
332
2
 
13
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 10 месеца
Кой ви натиска за кабинет ? От Козяк, нали ? Киро и Кокорчо що ходиха в Америка миналата седмица тихомълком ? Май да им дърпат ушите. Без правителство България не може да праща пушечно месо в Украйна. Е затова им е нужно правителство.
331
3
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 10 месеца
ТОЯМЪРСЕН ПРЕСТЪПНК ПРОДЪЛЖАВА С НЕУСПЕШНИТЕ СИ ОПИТИ ДА МАНИПОЛИРА БЪЛГАРИТЕ.ТИ,ЦАЦАРОВ,ГЕШЕВ И САРАФОВ ЩЕ СИ ПРАВИТЕ КАРЕ НА БЕЛОТ В ЗАТВОРА,А ЗАЩО НЕ И НА ОНЯ СВЯТ?
330
5
 
4
 
! Отговори
СДС+ДБ форевър преди 10 месеца
ДБ имат уникален шанс да оцелеят ,но се вързаха на обещанията на ПП да прилапат София и сладките схеми в общината (едно подписче за строеж почва от 150к и то в крайните квартали-справка Иванчева )
329
1
 
10
 
! Отговори
Форекс преди 10 месеца
Млада труженичка в древната професия може да си купи вила в Барселона за 3 години с нормален труд по постелите на богаташи. Пловдивските млади бели пеперудки купуват по един 3 стаен на всеки 1-2 години... Става и с парапетни игри ,но там парите идват през кантори и е сложно за неуки моми требва си и акъл.
328
11
 
7
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
При Бойко беше по-добре немва кво да ни ги съчинявате тука разни клишета и лозунги...Освен някаква вила на неква млада кантонерка в Барселона и снимка в спалнята от друга кантонерка други обвинения няма . ПП да обяснят каде отидоха 9 милярда за една седмица и 20% ком.Гешев ползвал някакви държавни бази и записал някакви телефонни разговори и го изкараха гангстер.Министъра на спорта на ПП открито по телефона заплаши депутатка на ИТН ,че ще и прати биячи да подпише ни го представят за жертва ...
327
4
 
5
 
! Отговори
Търсим 4 ача преди 10 месеца
Слави да си пребере ония борци за правда и демокрация дето ПП ги купи от ИТН,те за пара няма да мислят много и ще се върнат партията ,която ги направи депутати докато бяха обикновенни шанаджии у село..
326
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С действията си или по-точно бездействията си некадър..ните ни политици и алчни работодатели гонят все повече и повече хора в чужбина.А там ни чакат с отворени обятия защото навсякъде има липса на работна ръка.А да каже някой от "експертите"защо въпреки по ниските цени на ток,газ,горива всичко по магазините става все по-скъпо.А същите продукти в една Германия са много по-евтини.Аз ще ви отговоря г-да "експерти"-защото няма държава!
325
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много некадърници издигна на властови позиции, които още стоят и пречат на можещите. Това не се прощава
324
2
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 10 месеца
А какво мисли да направи Борисов като се върне на власт? Призна си, че ще увеличи данъците, таксите и цените на ток и вода, за да се излезе от кризата и щял да тегли заем. Това е планът му за спасение. Динята му е куха.
323
2
 
15
 
! Отговори
истински мъж преди 10 месеца
Изпилените герберастки мозъци,за които краденето на народна пара,е връх на всичко,като откачили реват за банкянския крадлив шебек.