Денков: ГЕРБ искат още министри в кабинета

Ние имаме определени правила, посочи посоченият за кандидат-премиер
Обновена: 25 май 2023 09:41 | 25 май 2023 09:34, Красимир Ангелов
108
Денков: ГЕРБ искат още министри в кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още министри в проектокабинета с втория мандат, но ние имаме определени правила". Това заяви акад. Николай Денков от ПП- ДБ, цитиран от БГНЕС.

"Разбрали сме се, че този кабинет ще бъде излъчен от нас, след това ако има промени, те трябва да бъдат утвърдени от двете страни", коментира още той.

Още по темата
На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото.

По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Същевременнно председателят на ДСБ Атанас Атанасов посочи, че тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ. "Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим", каза той в парламента, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Авие върветеси на майнатаси долни лешоди българо убиец бог да ви наке вса нека всички ваши желаниа заедно с вас да бъдат проклети
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
88 Кирил Петков бе назначен с двойно гражданство за министър и след това, премиер. Това назначение бе в нарушение на конституцията.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И с основание ще искат министри в кабинета. ГЕРБ са първа политическа сила. ПП си присвоиха програмата на ГЕРБ, искат Габриел да изведе страната от кризата, да я позиционира добре в Брюксел, а ПП да си припише всички успехи. Твърде нахално и изобщо не е джентълменски. С 29 депутати шарлатаните ПП искат цялата власт и ГЕРБ/Габриел да работят да тях.
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господа при 6 мил.население - извадете най после тези с двойно гражданство които трайно не живеят в България - с кои пари ще се издържа това НС - не стига заплати, добавки в комиисии нали за това сме Ви избрали, държавна и общинска администрация800000 човека, легално плащане на ромите за да гласуват за нас, сравнете тези разходи по времето на тато и сега, не че тогава е било по мед и масло и нямало калинки, пенсионерите се пенсионират по старост откъде и доплащания по болест затова си пен
85
2
 
5
 
! Отговори
Ефрейтор преди 10 месеца
Не разбрах само, след 9-те месеца на ротация, кой ще ражда. Денков ли или Габриел. Сигурно ще е академикът, защото Мария е върнала вякакъвси мандат на зеления чорап. О пък, него отново го болят гтлавата и ръцете от връчване и получаване. На мандата, че дори и от шапкари като колегите му.
84
4
 
2
 
! Отговори
Управител на фирми преди 10 месеца
Отдавна разправям, че всяка партия трябва да си има отделно правителство. Те само искат тези партии, а не могат да разберат, че в България няма кои да им изработват заплатите и субсидиите. С такива кандидати за премиери, изобщо не ни трябват кабинети. Аз си имам и кабинет, че дори и офис. А и фирми си имам.
83
4
 
9
 
! Отговори
Безобразие преди 10 месеца
ПП дойдоха на власт с гласовете на недоволните от управлението на ГЕРБ.В името на голямата лапачка и натиск от едно посолство предадоха избирателите си.При нови избори няма да имат и 4%.
82
2
 
11
 
! Отговори
Вън! преди 10 месеца
Вън от държавата! Корумпирани наглеци! За власт са способни на всичко.
81
3
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 10 месеца
До ЬЬЬ Е как без никакви условия? Условието е само едно, ама определящо! Да не закачат Боце! Американците де, то от нашите кой да го закача...
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целият цирк е да се замажат очите на хората, да отшуми скандала в прокуратурата и пак да започне лапането на определен кръг хора от ПП и ГЕРБ. Сега като знаят че може да няма лапачка се прегърнаха и загърбиха всички различия ! Ако Възраждане дойдат на власт това означава отпадане на валутния борд и вместо да имате 1 евро = 2 лв, на другия ден ще стане 1 евро = 3,5 лв, тогава ще видите инфлация :)
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалък подлизурко!
78
4
 
19
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Излиза,че, освен Габриел,други свестни хора в партия ГЕРБ няма.Сиреч пп-дб искат да кажат,че на тях им са нужни само гласовете на ГЕРБ,но не и други техни представители в правителството,независимо кои ще са те.Такова нещо не е познато до днес-първата партия да подкрепя победената втора без никакви условия. Това ще е най-големият минус за тях при едни следващи избори
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Професора не е случаен и е работил за американска фирма за палмово масло в млякото.
76
6
 
10
 
! Отговори
Само да уточня: преди 10 месеца
До Анонимен==Никой няма да се съобразява нито с Бойко,нито с Киро-Кокоро!!! Всички тези са гнусен,предателски слугинаж на господарите им от Козяк!!! Честито на избирателите им! Да се стягат за ролята на пушечно месо за укра! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
75
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Ако тръгнат на криво нещата може веднага да се поиска оставка на правителството, следват някои процедури и нови избори.
74
5
 
8
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 10 месеца
Хехе ппдебъ са патерица на мен ГЕРБ ПОБЕДА!
73
17
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 10 месеца
Бойко защо клекна на черепа? Вече ще гласувам за възраждане
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"но ние имаме определени правила"...НАГЛОСТ! НАГЛОСТ! И какви са правилата ви?-Да грабите безнаказано,това е отговора! Жалък Денков!!!!
71
2
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 10 месеца
Педерли ев
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами а разделете се още преди първата брачна нощ и да се свършва...