Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е предателство, БСП ще е опозиция

Няма задълбочена и истинска промяна в съдебната система, посочи председателят на БСП
Обновена: 25 май 2023 09:40 | 25 май 2023 09:07, Елка Василева
84
Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е предателство, БСП ще е опозиция
Снимка: архив, БГНЕС

„ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП. Те се договориха с ГЕРБ. Това е безпринципна коалиция. Това е най-голямото политическо предателство през последните години в България“, посочи пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
„Тази коалиция е сглобена от омерта и желание за власт. Това е коалиция, която да освободи Бойко Борисов от търсене на отговорност и няколко души от ПП. Първите им заявки са, че няма да се дадат имунитети на депутати, ще сменят регулаторните органи“, допълни тя.

 „Нямаше какво да питаме членовете на партията за мандата на ГЕРБ. В преговорите не се разбра какво правителство се предлага. Разговорите не бяха сериозни, а целяха да се притиснат „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, обясни Нинова.

Според нея 49-ото Народно събрание е трябвало да излъчи надпартиен кабинет и подчерта, че БСП ще е опозиция на правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„През всичките години не му клекнахме. Къде са АТАКА, АБВ, НФСБ, „Патриоти“, РЗС? Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е приключил“, категорична е Нинова.

Съдебната реформа

„Много преди Иван Гешев да излезе с тази пресконференция, ние предложихме друга конструкция на правителство – изваждане на пет задачи, срок на изпълнение, надпартиен премиер и експерти“, уточни Нинова.

„Винаги сме били за оставката на Гешев, но това, което се предлага, не е решение на съдебна реформа. Това ще налее хаос и несигурност в съдебната система. ПП-ДБ предлага главният прокурор да бъде разследван от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков предлагат от съдия“, посочи председателят на БСП.

„Това е реформа – „сменяме Гешев, слагаме Пешев“. Няма задълбочена и истинска промяна, която да доведе до справедливост и истинско правосъдие“, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
КаскетЯ преди 10 месеца
А ве дайте и военните заводи на др0гарката Импексова, че умира от глад!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не разбирам защо ПП да са длъжни да преговарят с БСП, отделно - как щяха да направят коалиция без ИТН и ДПС? Каква гаранция има, че яха да ги подкрепят? И не е ясно дали пак ще стигнат гласовете. Много е противна тази червена свинкя, напомня ми на всички заядливи лелки в администрацията, които те връщат за някакви формуляри, държат се грубо и гледат все да те прекарат...
72
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова президенка !
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Женската тиква в политиката разбра че я чака съдбата на мъжката тиква и сега се вайка, но не смее да квиччи много много, че току виж и нея са я погнали полиция и прокуратура. Чува се вой, но жалостив, колкото да отбие номера и оттука нататаъка да си замълчи, треперейки дали ще и се разминат съд и присъда.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом Корни ***, значи нещата са добре
69
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Горката до последно се надяваше пак да я сложат на патроните. Тъкмо и беше тръгнала търговийката
68
0
 
7
 
! Отговори
Боко преди 10 месеца
Абe Кире, тypи я министър на веселието че да омекне малко.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Тази коалиция е сглобена от омерта и желание за власт"===Браво Нинова, разсмя ме. Точно ти, която иска власт на всяка цена ли ще говориш за желание за власт? Причината за всички тези изказвания е, че ти не си във властта. Кисело ли е гроздето?
66
1
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Корни умира от мъка. Няма министерски кресла, няма кинти. Марш на изток червени ***. Вземи и Костя.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарката Нинова си беше приготвила големия черпак за гребе дълбоко от държавната тенджера ама .... ама беше казала, че с корумпето Борисов в коалиция няма да влиза, и удържа на думата си. Видните демократи и евроатлантици от ПП и ДБ, подбутвани най-вече от старите дружки на Борисов от ДСБ, се прегърнаха с него, и излъгаха избирателите си. Ама таквоз, ама онаквоз, фактите и за слепите са ясни.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарката Нинова си беше приготвила големия черпак за гребе дълбоко от държавната тенджера ама нещо я изритаха от масата и се почуствала предадена.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предателство за кого? За руските интереси ли? Как *** само руските партии БСП и Възраждане,че бяма да са фактор и няма да могат да прокарват руските интереси.
62
3
 
6
 
! Отговори
До Царя е гол преди 10 месеца
Продължаваме Подмяната са посочени от Козяк, даже не от УСА, а просто от някакви мъpляви чиновници! Естествено "подкрепени" и от ЕС. Те ще изпълнят чуждата воля, за да се постигнат чуждите интереси и ще си ходят! Не че, Нинова не направи същото! И БСП беше в коалиция с Доносническа България и Подменящите, а сегашните зеленчуци казват, че коалиция няма, щели да се "рутират" ту тя отдолу, ту той отгоре!
61
3
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 10 месеца
Разбира се, Нинова! Всяко нещо което не тласка България към омазване с червена боя, всяко нещо което пречи на възхода на копейките и пречи на братушкането ни с Путин е предателство. Е, ще го преживееш! Или пък - не! На следващите избори може и да си в канавката. Но времето ще покаже!
60
1
 
8
 
! Отговори
Добре бе преди 10 месеца
До Анонимен"Тез депутати вечно депутати. А махнете се бре! Не ща да ви виждам, не да ме управлявате!" - ами като дойдат избори отивай и гласувай! Накарай и хората около теб да гласуват. Не само отстрани да люпиш семки и да плюеш.
59
2
 
7
 
! Отговори
Кокорчо се татуирал преди 10 месеца
татуировката била СЪРП и ЧУК! Хахаха
58
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо да е предателство?? Вие не бяхте ли в коалиция с тях?? Много се правите на забравили. Подкрепете ги и този път..
57
4
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 10 месеца
Предателство спрямо кого бе тъna червена крава? Спрямо този изстрадал народ ли, който да се мъчи още в безвремие? А вие като бяхте в коалиция с шарлатаните какво беше,а?
56
7
 
7
 
! Отговори
Царя е гол преди 10 месеца
Целта на събирането на ПП и ГЕРБ е, бивши червени и настоящи русофили, да гледат мача отблизо при присъединяването ни към Европа! Също така е много важно русофилите да нямат и глас! Въпреки, че нашия най-голям страх е, че ПП са посочени от Президента и бяха в управление и колалиция с БСП,тоест с отявлени русофили. Дано не съботират приемането ни в Европа, дано!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тез депутати вечно депутати. А махнете се бре! Не ща да ви виждам, не да ме управлявате!