Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си

"Има много фактори, които не искат кабинет", подчерта депутатът
27 май 2023 14:14, Елка Василева
78
Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Според мен им се помага и от страна, най-вече, на колегите от ПП. Защото скандалът, който се разрази врече, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП. Става въпрос за Националния съвет на ПП, на който се говорят скандални неща.  Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпроса кой не иска да има кабинет.

Още по темата
„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „Ако изтече запис от тях, ще видите, че разговорът е далеч по-различен от това, което чухме. Твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение. Няма да искаме никакви министерски кресла. Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства”, каза Биков.

"ПП трябва да преосмислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им мечта е да са министри и то в момент, в който трябва да се стабилизират публичните финанси - грешите. Никой няма ищах за това. ПП трябва да преосмисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три правителства да предложим. Но се съобразяваме със ситуацията", заяви депутатът от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
г-н бЕков удобно не споменава защо не сме в...шенген например?ами защото съюзническите ни служби споделят информация,а нямат доверие на рабетещите за РФ бг служби!НАТО никога няма да сподели информация с БГ службите пробити и завладяни от Кгб!та записи...и какво видяхте в записите който опитвате рашите да превърнете в "сензация"по борисов?защо предишният Парламент саботирахте милиарди от ЕС за България?...Избори...и Магнитски!!!и кой е доказал автентичноста им???...мАсква?
64
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименукрайнските"тарикати"за разлика от изрожденците служещи на...кгб,позорящи България!та "тарикатите жертват животите си,спечелиха уважението на ЍСвободният Свят ...водят война...ама истинска не кибер като вас изрожденци,за Свободата на Украйна!Украйна ще е Свободна въпреки ограниченията!
63
2
 
1
 
! Отговори
Нема да се плашиш преди 10 месеца
Волов,пердон,кравов,за всички от хунтата на Боко стаТИКВОТО има куршуми в излишък.
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А добре ли е украинските тарикати да живеят тук безплатно на наш гръб
61
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Руските таракани се познават лесно ! Започнат ли да ни плашат как някой ни вкарва във война, значи си е обикновен путинист! Подмити, насапунисани, и чакат Фюрерът от Кремъл да дойде , и да ги "удовлетвори"! Сбъркана работа!
60
3
 
7
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 10 месеца
Докога ПъПъ-то и герП ще разиграват цирк?!
59
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Явно от западните служби и посолства държат с нещо много сериозно Борисов и ГЕРБ. Никога не съм виждал някой да се гаври така с Борисов и той да навежда смирено глава. Макар да са най-голямата политическа сила. Изходът от ситуацията е един - всеобщ народен бунт! Да не оставяме родината ни да бъде превърната в поредното пушечно месо на краварите. Защото точно това е целта на ПП/ДБ.
58
2
 
13
 
! Отговори
АЛАБАЛА С ПРЕЗИДЕНТА преди 10 месеца
ТИЯ В "ПОСОЛСТВОТО" ЧУХА ЛИ ЗАПИСИТЕ? ДА ИЗЛЕЗНАТ И ДА СЕ ИЗВИНЯТ ПОНЕ! ХЕРО МУСТАФА ДА Я ПОВИШАТ И НАГРАДЯТ! А БАЙДЪН НАЛИ Е С ДЕМЕНЦИЯ МОЖЕ ДА ГО ИГРАЕ ГЕНЕРАЛА В ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ? ТО И МИТРОФАНОВА НЕ Е МНОГО ДОБРЕ, АМА ОЩЕ УДЪРЖА ПАМЕТНИКА, НИНОВА И КОСТЯ.
57
7
 
10
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ ДЕЕБИЛА преди 10 месеца
ДАЙ БОЖЕ ОЩЕ ТАКИВА В ПРАВИТЕЛСТВОТО КАТО КИРО И АСЕН! И БОГ ГО ЧУ!!!
56
12
 
8
 
! Отговори
СЕГА СЪЖАЛЯВАМ преди 10 месеца
ГЛАСУВАХ ЗА ПРЕЗИДЕНТА, ГЛАСУВАХ ЗА ЧАЛГАРИТЕ, ГЛАСУВАХ ПРОМЯНАТА ЕЕЕ, ТО НЕ ОСТАНА ВЕЧЕ ПО-ГОЛЯМ Б.ЛУК ЗА КОЙТО ДА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ? ААА, КОПЕЙКИН МИ Е НАДЕЖДАТА, ДА Е ПО-ГОЛЯМ!
55
6
 
13
 
! Отговори
КОЗЯК СА КАЗАЛИ преди 10 месеца
От две години-или ще управляват наште марионетки от ПП или никой!!! Дали ще спечелят или загубят няма значение, Козяк ще направи те да са на власт!!
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мафиотчето герберско Биков, колко пари е инкасирал и корумпирал.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ПП,ДБ знаят, че имат 7%, или 10%, "интелигентни българи", както чухме в записите, значи не са втора политическа сила." - Вместо да ви лъжат с подобни опорки разни ***, чуйте целия запис... :) ... Да, говори се за 10%, но от ВСИЧКИ т.е. при 40% гласували, 10% са точно 25% краен резултат или 60 депутата. Ако някой има проблеми със слуха, със слушането с разбиране, с математиката или е просто ***, вече си е негов проблем... :)
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е изкючително долнопробен човек! Не му давайте въобще думата. Той даже не е говорител на ГЕРБ.
51
4
 
6
 
! Отговори
ПРОСТО КИРО преди 10 месеца
ЩЕ ВИ ДАМ КОДОВЕТЕ И ЩЕ ВИ СЕ ВДИГНЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ГЛАСУВАНЕТО С 4 %????? АЛА БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА.....
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Редовно правителство може да има само, ако ПП,ДБ предлжат Мария Габриел за премиер, която да посочи експерти за кабинета. В противен случай, трябва да се отиде на избори. След разкритията за манипулиран вот, ПП,ДБ са нелегитимни и не са в позиция да предлагат кабинет. Иначе, избори. ПП,ДБ знаят, че имат 7%, или 10%, "интелигентни българи", както чухме в записите, значи не са втора политическа сила. Тъй като "неинтелигенттите", според Киро просто, т.е. всички останали, няма да гласуват за тях
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гербавия рев е че ППДБ са очевидно на всички партията избрана от запад и получиха всичко. Получиха си реформата, получиха мандата без да са първа партия, сега ще получат всички министерства. Гербавите ако провалят правителството - ще намагнитят бочко. Сега само блъфират. Добре ли ви е гербави, гласувахте за лойко получавате Кирчо и Асенчо, хахахах.
48
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 49: всички имат такива високи проценти защото сами си гласуват правилата и %-тите им се смятат спрямо тези които са гласували,а не реалните им спрямо всички които имат право на глас!
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всичките имат такива високи проценти на изборите заради АЛА БАЛА
46
3
 
7
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 10 месеца
ПП-ДБ С ИЗЦЯЛО ТЯХНО ПРАВИТЕЛСТВО, А ТЕ ИМАЛИ САМО 10% ОТ ГЛАСОВЕТЕ, ПО ПРИЗНАНИЕ НА КИРЕТО? ТАКА СА КАЗАЛИ ОТ ПОСОЛСТВОТО ЛИ?