ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!

Не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, посочи Мария Габриел
Обновена: 27 май 2023 19:15 | 27 май 2023 17:12, Красимир Ангелов
358
ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници“, заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Дълго мълчах, слушах много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, на разклащане устоите на държавността и на неспазване на фундаментални принципи на републиката. Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики", допълни Габриел.

По думите й е неприемливо едно да се говори едно нещо по време на преговори, а друго - навън. „Навън са лъжи!“, категорична бе тя.

Още по темата
"Изводът ми е, че те вече и вътре не могат да бъдат приемани сляпо за истина. С цялата ми симпатия към стойностните хора към ПП-ДБ смятам, че това е неприеммиво и към тях", посочи Габриел.

"Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", категорична бе тя.

Мария Габриел отчете, че е неприемливо да се говори за политизация на администрацията.

"Задавам си въпроси като: Това ли е виждането как се правят избори, ако е така, смятам, че българските граждани не заслужават такова виждане. Въпроси е и какво означава "ала-бала с президента" без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, аз не мога да участвам под каквато и да е форма“, допълни Габриел. Според нея все още има възможност за експертно правителство, но с ясни гаранции за спазване на принципите и законите.

Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна още яснота. "Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме преговорите”, подчерта тя.

"Ние компромиси направихме всякакви. Едно е компромис, обаче, друго е с твоя глас да позволиш във властта да бъде войнстващ болшевизъм. Разбирам призива към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление с цел демонтаж на републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството", каза от своя страна Томислав Дончев.

Самата Мария Габриел уточни, че замразяването на преговорите все пак означава, че те могат да бъдат "размразени", преди евентуално да бъдат окончателно приключили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: ГЕРБМария ГабриелПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 10 месеца
Калинке - Герболинке ... хайде сега сакчето, чехличките и обратно там, от където ти е паспортчето : -)
295
1
 
3
 
! Отговори
Боко , тиквун прозд преди 10 месеца
Сваляй украинското знаме. Не му е мястото там.
294
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жирафката се мина май..
293
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев ще се окаже най чист . Другото е кал.
292
5
 
16
 
! Отговори
екзорсист преди 10 месеца
Колко им плащат на пъпъидъбъ да доизбият българите ? Кои посолства казват кой ще управлява? Сатаната е в тях.
291
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Урсулата е наша. Ние с нея сме, като Мутрата с Путин, толкова сме близки. Харесваме се, аз и казвам "Оливия Нютън Джон", тя ми казва "Джон Траволта". Оливия, викам, ще стане ли нашата работа? Оливия вика: Аз съм вече станала готова да ми влизате в Шенген. Но за Еврозоната още не давам да ми влизате.
290
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Задавам си въпроса - какво е харесал французинът Габриел в тая куха кощрамба. И немам отговор. По някакъв начин са му я пробутали, Бойко го е напил и ги е сватосал... Той си кръстосва като магарета и магарици и те са щастливи от това.
289
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП/ДБ вземайте мандата и съставяйте чисто правителство "денков". Не ни трябва тази мътна особа да петни името българско!! ГЕРБ ще ви пристанат, защото нямат друг шанс. Иначе ще ги закачаме по стълбовете и п остадионите за да видят всички как изглеждат днешните фашисти!!НЕ НА РОТАЦИИТЕ!
288
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим -----///----- Тези, които Борисов гие бес двеста ли? Така ли ги цените?
287
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ АУТ!!! АУТ от всякъде!
286
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази е фашистка... щом ви я навират в очите по този брутален начин.. Това означава че има много фашистки в България които искат властта. Мара Гаргамел е олицетворение на женския фашизъм, възникващ в БЪлгария..
285
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане на власт и директно да ни вкарват в нова Балканска. Мно му е важно това на Путин.
284
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крайно време беше. За какво беше тоя жалък опит да ги инсталирате на власт
283
3
 
1
 
! Отговори
Калеко преди 10 месеца
Айййй стчига уеееее. Мччи кък тъй бряг?
282
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това че си видял украинското знаме..Дъра дъра пет чадъра да ти го забият отзат многознайковец .
281
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До Кики къде се навря и ти аман от наглеци. Ни в клин ни в ръкав. Аман от вас.
280
3
 
6
 
! Отговори
Ха-вярно... преди 10 месеца
Ама защо има украинско знаме отзад??!!Странна работа...
279
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бяхте окачили знамето на Пиндостан нямаше да сте толкова долни и мръсни и гадни украини .Ай сиктир бе !
278
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо трябва Българска партия да се киче с украинското знаме . Това е недопустимо Левски ще се обърне в гроба бе мискини .
277
3
 
4
 
! Отговори
До Кики преди 10 месеца
До Кики - не ти ли прави впечатление, че много хора казват "защо не излезе народът", обаче самите те не излизат? На пръв поглед изглежда "дайте да дадеТЕ", но за мен е по-важното, че очевидно хората са НАПЪЛНО ГОТОВИ ДА ИЗЛЯЗАТ! Трябва само искра-няколко човека да излязат и да се разбере от останалите! И ти гарантирам, че си прав-Франция ще им се стори детска игра, защото Българинът е като вол...търпи дълго, но подивее ли, няма спиране! Ако си в София - казваш и излизаме с тебе - ето, двама сме