След скандалните записи: Може ли да се прави кабинет под диктовка?

Вицепремиерът Пеканов и бившият финансов министър Владислав Горанов с горещ коментар
27 май 2023 16:45, Красимир Ангелов
53

В началото на седмица най-после се стигна до разбирателство за редовно правителство. Няколко дни по-късно обаче, поредният скандал, породен от разпространените записи, отново постави под въпрос бъдещото управление.

"Продължаваме промяната" категорично отрече да работи под диктовка на чужди посолства. Кирил Петков попита дали забавянето на мандата от президента Румен Радев не е било синхронизирано с изявлението на Радостин Василев.

Още по темата
Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов също коментира темата и съобщи, че не вижда проблем в практиката за по-внимателно сваляне на имунитети на депутати.  

Така обсъжданията за политическия хаос се задълбочиха и стана въпрос за суверенитета на държавата.  

"С темата със суверенитета често се спекулира. В някои аспекти суверенитет значи ти да си на масата, там където трябва да се взимат решенията. В момента само приемаме решения, които някой друг взима, а когато сме част, когато сме там на масата и взимаме решенията за паричната политика, ние ще определяме решенията, които така или иначе влияят върху нас. За мен това е суверенитетът в 21 век - да влияеш на решенията, които някой друг взима за теб", каза вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов - несигурността и намесването на имена на лидери от Г-7 и на европейски депутати, биха повлияли негативно на държавата, но в същото време изграждането на доверие между България и чуждестранните служби е вече направено.

"Показва доста сериозна политическа неопитност и доста сериозен опит за манипулации и намеса в работата на службите, но от друга страна е нормално да има доверие и е нормално да се изгради такова доверие, защото там се обменя много чувствителна информация", коментира той.  

Гледайте целия разговор в предаването "Опорни хора" от 19:30 ч.  по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 10 месеца
Тея всички маскари искат да ни управляват и да ни направят вивота щастлив?
20
5
 
8
 
! Отговори
Въпроси преди 10 месеца
Нима може да има съмнение,че водещите държави в света имат интереси и имат предпочитания дори и към политиката в България. Нищо ново не е споменато в тези така цитирани нощни преговори. Дори и да не беше този запис ,винаги ги има тези разговори. Ало,нима Решетников не одобри Радев за кандидат президент?
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ СДС,ПП,ДПС И БГ В ТРАПА
18
2
 
3
 
! Отговори
Хари Мустафата преди 10 месеца
Ще направят и ще пеят де ще идат
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато си част и имаш един глас от 28, колко трябва да си глупав за да мислиш, че вземаш решенията? Дали си на тази маса с един глас или не си изобщо , няма почти никакво значение. Нашият глас никога няма да определя паричната политика на Еврозоната и обратното твърдение е повече от малоумно.
16
12
 
15
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ПП преди 10 месеца
Посолството на САЩ да бъде закрито !!! Фон Дер Лаинен да бъде разследвана за опит да повлияе избора на министър-председател !!! Западни приятели ......
15
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За всеки интелигентен човек е ясно, че това със записите беше чист компромат, за да се осуети съставянето на правителство с ПП/ДБ и да се прокара отново комунистическия модел на статуквото, обвързващ страната с Русия. Ужас. Целта беше да се дискредитира ПП и да ги извадят от политиката. Както и да се дискредитират европейските институции.
14
3
 
15
 
! Отговори
Тоя Пеканов преди 10 месеца
Две изречения не може да състави граматически и логически правилно. Май всички в Продължаваме Подмяната са същите мизолози.
13
7
 
13
 
! Отговори
сега малоумниците преди 10 месеца
които гласуваха за пп и дб разбрахте ли как ви прецакаха, не, че герб са по различни, всички получават инструкции от едно и също място.
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане на Атака! Волен Премиер!
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И къде видя защитени интересите на България в тия изказвания като даваш за пример САЩ? И да целия бизнес на българи е НА Борисов след като го открадна от истинските им собственици.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички се правят на монахини! Кога се е правело правителство по друг начин?
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно е ясно, ПП си отиват веднага на следващите избори като НДСВ
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зад Борисов е ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС. Всички останали искат да ПОДАРЯТ България или на САЩ или на Русия. КОРУПЦИЯ ИМА ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА в САЩ лобирането е абсолютно ЛЕГАЛНО в името на националните интереси на Америка.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За такива изказвания - затвор.
6
9
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
Нормално е да има доверие след като чухме записа??? Горанов, ти за разстрел! Тиквата също е за разстерл като каза че записът е монтаж и ще се коалира с Киро *** въпреки този запис!
5
2
 
24
 
! Отговори
= преди 10 месеца
Пепетата не са просто млади и неопитни. Те са достатъчно възрастни, но за 5 пари акъл нямат. Да плещиш каквото ти дойде на езика, публично и на всеослушние е признак на инфантилност и ид.иотия. чудя се как уж интелигентни софиянци се връзват на глупостите им и ги следват като стадо овце.
4
0
 
11
 
! Отговори
Семето на Сорош преди 10 месеца
Капе от Устата на Партизанският Внук!
3
3
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
Ако ГЕРБ продължи разговорите с ППДБ за правителство - това ще е началото на техния край. Адио Рио.......
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Петканов е момчето на Радев. Този е още по-зле от ПП.