След скандалните записи: Може ли да се прави кабинет под диктовка?

Вицепремиерът Пеканов и бившият финансов министър Владислав Горанов с горещ коментар
27 май 2023 16:45, Красимир Ангелов
53

В началото на седмица най-после се стигна до разбирателство за редовно правителство. Няколко дни по-късно обаче, поредният скандал, породен от разпространените записи, отново постави под въпрос бъдещото управление.

"Продължаваме промяната" категорично отрече да работи под диктовка на чужди посолства. Кирил Петков попита дали забавянето на мандата от президента Румен Радев не е било синхронизирано с изявлението на Радостин Василев.

Още по темата
Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов също коментира темата и съобщи, че не вижда проблем в практиката за по-внимателно сваляне на имунитети на депутати.  

Така обсъжданията за политическия хаос се задълбочиха и стана въпрос за суверенитета на държавата.  

"С темата със суверенитета често се спекулира. В някои аспекти суверенитет значи ти да си на масата, там където трябва да се взимат решенията. В момента само приемаме решения, които някой друг взима, а когато сме част, когато сме там на масата и взимаме решенията за паричната политика, ние ще определяме решенията, които така или иначе влияят върху нас. За мен това е суверенитетът в 21 век - да влияеш на решенията, които някой друг взима за теб", каза вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов - несигурността и намесването на имена на лидери от Г-7 и на европейски депутати, биха повлияли негативно на държавата, но в същото време изграждането на доверие между България и чуждестранните служби е вече направено.

"Показва доста сериозна политическа неопитност и доста сериозен опит за манипулации и намеса в работата на службите, но от друга страна е нормално да има доверие и е нормално да се изгради такова доверие, защото там се обменя много чувствителна информация", коментира той.  

Гледайте целия разговор в предаването "Опорни хора" от 19:30 ч.  по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
22
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 10 месеца
Ужас. Суверенност в 21 век било да стоиш на масата в ъгъла, докато някой друг взема решенията ама поне си бил на масата. Мале докъде я докарахме с тия откачалки.