Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои

Те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа
29 май 2023 13:09, Нели Христова
162
Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои
Снимка: БГНЕС

Първо, всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под прякото оперативно ръководство на МС, в лицето на министър-председателя, а не на президента, заяви президентът Румен Радев в Ново село.

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, добави той.

"Сега ПП искат да обезглавят това ръководство базирайки се на някакви посолства – това са пълни глупости. Много епитети се изказаха за тези записи, но те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа. Това води до изтъняващо доверие, а без това доверие няма как да постигаме национални амбиции и аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не коалиционните споразумения, а да преосмислят дълбоко политическия морал, принципите и начина на правене на политика, призова още държавният глава.

"Алабализмите не са мой прийом, но очевидно те са такива на други хора", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, поне президентът ни не е скъсан кравар
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя *** е изкарал школа в краварския задокеански обор и е същия евроатлантически шарлатанин като тия от ПП-промяната на пола.Точно Радев ни пробута Киро и хАсенчо гея.Точно за него Киро казва ,че направил с харвардските недоразумения ала бала на изборите .Това е истината,но знаейки настроенията на 90%от българите коуто са против запада и симпатизират на Русия го дава малко(опозиция)на евроатлантическата линия.С една дума ПОЛИТИЧЕСКИ *** ШМЕКЕР.
40
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
В дълбока за луда сте за Радев. Той не е руски, а американски агент :) Ама нали има овчици да вярват, че Радев дърпа спирачката на САЩ...Каква спирачка дърпа, я вижте. Правителствата му управлявани от ам. Посолство. Радев не е спрял досега и една пратка за украйна, не се е възпритивил на американско присъствие в България... Лае против САЩ само, когато е без значение и само общи прилазки. Действията му са точно обратноте- подкрепа на еврокраварската ***.
39
3
 
7
 
! Отговори
Мария преди 10 месеца
Негодник,лъжец! Ти се най-големия ала банизъм на Путин,Решетников,Митрофанова,олигарсите Унищожаваш България,бавно но сигурно.Публинчни плямпачи вие как сте?
38
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
И Бойкикев и Танас са с атрофирало чувство за вина и морал! Те ще продължават да си циклят върху задачките поставени от олигарсите, да си назначат тяхно Правителство , и да притискат Борисов с Магнитски! Последното нещо за което им пука на Тия, е държавата! А за Радев е доказано вече трета година, че умишлено влачи държавата към дъното! И рови ли рови...
37
1
 
6
 
! Отговори
Ха преди 10 месеца
И защо да "бягат " генерала и Иванов , поради каква причина ??? Асен Василев каза че това е позиция на ПП и от изреченото на тая среща не се отмята . Ето това е позицията на ПП, и така трябва да бъде , били съгласували с чужди посолства , ами с кого да съгласуват с Митрофанова ли , или с Решетников , избраните хора ще имат работа със страни от ЕС ...и никого не се канят да изпират , позицията е ясна и последователна , който е крал да си носи последствията .
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента най-важното е да се отървем от Киро и Асен.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя лъжлив несретник иска пак сух да излезне от водата. ***.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Льотчик не се оправдавай, само русофилски алабализми ръсиш, колкото, да кажеш нещо, ставаш само за авиатор на селскостопански самальот, руско производство.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев, като (не )си участвал в Ала-бала ,защо точно ти промотира и пробута на българиските избиратели тези евроатлантически ЛГБТ шарлатани.?
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно нищо не казва. И съм забелязал, че винаги когато ножът опре до кокала, както сега, Радев бие отбой, пасува си. Когато е безопасно, тогава се репчи. Той също се контролира от същото посолство/а. В противен случай, реакцията щеше да му е съвсем различна, защото става дума за престъпление срещу държавата и националната ни сигурност. Нищо не е останало от тази "държава"
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес Кирил Петков трябваше да се яви на разпит и не го направи.Кирил е вече извън България.
30
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
24, какви софиянци те гонят? Преди 140 години, София кално село с 12к шопи. Пловдив и Русе по 30к, граматни люде.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е виновен за днешната ситуация. Когато вдигна юмрук срещу ГЕРБ, за да услужи на Нинова, не си ли даваше сметка, че Борисов, към този момент, няма алтернатива? Да, ГЕРБ трябва да бъдат вън от властта, те преядоха, но трябва да се мисли кой ще дойде след тях. Плевнениев първи набута във властта/служебно правителство/ Кирчо и Кокорчо. Те двамата бърбореха какво ли не и Плевнелиев реши, че те са бъдещето. Дрън, дрън. Видя се що за стока са. Сега Радев трябва да ни отърве от тях!
28
0
 
8
 
! Отговори
Инспектор преди 10 месеца
До Лъже ! 15 Чак на шестата година от управлението си Борисов си позволи да смени част от шефовете на държавната администрация. Никой от работните пчелички не беше сменен. Колеги, започнали работа при Живков се пенсионираха при Бойко. Гласуват за БСП и никой не ги пипна.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно сега съучастниците на ПП, Бойкиев и Гномма ще бягат ли с тях или ще се правят на света вода ненапита.
26
3
 
8
 
! Отговори
Спецов преди 10 месеца
Асенчо е при мен в Дубай.....
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
19 Асен и Киро получиха указания от "посолството", да се правят на ударени и да казват, че"стоят зад всяка своя дума". Така ще е, като главна прокуратура е блокирана и не работи.
24
8
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Румен Радев, Иван Гешев...а преди това и Бойко Борисов- героите на деня. Атаките срещу тях доведоха само до едно-нарастваща подкрепа. Нека демонократоте се поучат от примера, дето дават с Путин- уж искаше денацификация, получи още от същото. Украйна имаше 20к. обучени бойци, сега има 400к. НАТО не трябваше да граничи с Русия, сега и Финландия граничи...Продължавайте така, догодина коалиция Борисов, Радев, Гешев с нова формация.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев да не се прави на разсеян, в момента всичко е под негов контрол и той определено иска да остане така. Но все пак да не забравя, че сме парламентарна демокрация, слава богу.