Габриел поиска от ПП-ДБ да преосмислят модела, принципите и състава на кабинета

Държавата не можело да влезе в ледена епоха
Обновена: 30 май 2023 12:47 | 30 май 2023 12:46, Камелия Цветанова
160
Габриел поиска от ПП-ДБ да преосмислят модела, принципите и състава на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мария Габриел, която е номинирана от ГЕРБ за ротационен премиер и която замрази преговорите за подкрепа на кабинета  на ПП-ДБ, призова второта по големите коалиция в НС да преосмисли формата, състава, личностите в евентуалното правителство, принципите си.

Още по темата
"Призовават ги да преосмислят всичко, което изброих, за да не стигнем до ледена епоха, която ще замрази тотално държавата тотално. Разочарованието в обществото е огромно,  недоверието в партньорите ни е огромно, страхът в администрацията е потресаващ и от тази криза се излиза само с усилия за доверие от всички участници в политическия живот и цел, която е да стабилизиране на държавата и да се погрижим за хората.

Всеки трябва да направи компромис и да намерим решение, което де предложи стабилност. Мандатоносителят е наход да търси и намери подкрепа",каза тя.

Томислав Дончев призова ПП-ДБ да сменят подхода.

Според него вече има нов  феномен - война между институции.

"Приемете го като приятелски съвет, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате вземе пример от нас, ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с15% от депутатите да получите цялата власт от ПП, не е  честно, не е европейско и демократично. Като отговорност за съставяне на правителство предложете друг формат, говорете с нас, говорете с другите партии. България трябва да има работещо правителство“, призова той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Чест имаш ли? преди 10 месеца
Габриел, чест имаш ли? Чу ли записа? Чу ли, че те наричат "мислехме, че е калинка, но не е баш така, защото МЪЖЪТ Й е третия в ЕНП"? Чу ли "Държиме Габриел за заложник като васалите как са си пращали децата при господаря и ако не слушат, убиват децата"? Чу ли "светът й отдавна не е в България, но много й е мечта да е премиер и като й отказахме, щеше да ревне" и ред други УНИЖЕНИЯ по твой адрес? Вместо да имаш достойнство да им теглиш една и да си отидеш, ти им е натискаш! Като Караянчева си!СРАМ
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мафията и мъглата е голяма. Кой с кого се е съюзил, срещу кого, това също е някаква тайна. Кой е добрият лош и лошият добър - тайна. Виждаме "ситуационни коалиции" между партиите и институциите. Хем са заедно по едно, хем са противници по друго. Радев, Боко, Гешев, Слави, Костадинов са хем приятели, хем врагове. Зависи от ситуацията и конкретния ден. Всеки от тях е измамник и манипулатор. Играе за себе си и събира ситуационни съюзници за деня. Другият прави същото.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега ГЕРБ ще изнудват ПП-ДБ ,тзй като последните се наакаха като сукалчета и мирише силно . Дали ще съставят правителство,което си е коалиционно , а не ротационно ще зависи политическото бъдеще на издънилата се коалиция
132
0
 
3
 
! Отговори
Тхб преди 10 месеца
Страхът в администрациите е потресаващ. Че какво по хубаво от това
131
0
 
5
 
! Отговори
Мисля си... преди 10 месеца
Дали заради тия двамата и тиквата не трябва да се гласува в НС Наредбата - закон за Народния съд .......тази от средата на четиридесет години на миналия век......
130
3
 
6
 
! Отговори
Между преди 10 месеца
вас вече няма и общи цели. Шенген и еврозоната заминахал Киро прецака всичко. Сега няма кой да гласува за нас. Казват си го в ЕК и ЕС. Остава Украйнал Ако това вие са общите интереси - много хора скоро ще влязат в НС. Хората не искат по никакъв начин ПП да управляват страната, вие зорлем ги вкарвате!
129
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако ГЕРБ се съюзът с ПП, това ще од.значав край и на двете партии ! Никой нормален човек няма да им повярва, че този Ф"алианс" ще бъда за доброто на България, а не за заткулистни и партийни далавери!
128
2
 
8
 
! Отговори
с преди 10 месеца
само го направете, таква хурка ще ядете, хората така са ви се набрали
127
1
 
5
 
! Отговори
вие луди ли сте преди 10 месеца
Тези хора никога няма да си сменят нрава, вие искате да си сменят политиката. С тези хора няма как да вървите заедно с една цел. Те са като орел, рак и щука
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко Борисов няма как да излезе от политиката, ако няма влияние и не дърпа задкулисно конците, както прави това Доган. Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде физически ликвидиран, или да бъде осъден. За него нещата са въпрос на живот и см ърт. За него това е проблем. Друг е проблемът в това, че хората допускат той да бъде избиран. Ето защо на тези хора им е важно да управляват година, година и половина.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мара винаги е с придружител от ръководството на ГЕРБ. Днес бе Томислав Дончев. Ясно е ,че тази жена не може без социален асистент. Но ще я предлагат за министър-председател?!!!
124
0
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 10 месеца
Малиии..., ако Гърбавите и Меринджеите шъ "спасяват" държавата... направу нъ пиши загинали!
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес гербавите пуснаха брюкселската скумрия за 15 минути извън фризера за да каже ... онова, което може да каже една риба!
122
1
 
8
 
! Отговори
Ост преди 10 месеца
Забрави за разговори. Ако това е което могат да предложат гербавите, както това дето мислят да правят ПП-ДБ, тогава е по-добре да правим избори до дупка, докато не попаднем на свесени хора да правят правителство.
121
1
 
18
 
! Отговори
МИЛА РОДИНО! преди 10 месеца
Айде, и Габриел рязко се сети да стане МНОГО ЗАГРИЖЕНА за държавата. Аз пък мисля, че билета до Брюксел не е много скъп и ако мога да помогна, готов съм да направя дарение.
120
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 месеца
Иска нацяло да си...изуят гащите,но Кирчо няма да се...съгласи,ще събуе само...единия крачол.
119
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахахахаа боко какъв маааазен го нахендри на ппдбт+ не е истина! С техния мандат той ще реди правителство... гааавра! Тоталан гааавра с жендарчетата! Ето на това се вика изчегъртвааане по учебник!
118
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правилното заглавие е бойко борисов и мутрите около него поставиха ултиматум за коалиционно правителство
117
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зад Габриел все едно върви дон Вито Корлеоне...
116
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шикалкавенето на тази брюкселска фльорца е на път да предизвика не ледена, ами огнена експлозия!!! Безсрамните далаверажии от Герб и измамниците Киро-Кокоро да се разкарат максимално бързо от очите на НАРОДА ни,за да не се налага да ги измъкват от Парламента под полицейски щит "костенурка"! Хората са омерзени,отвратени и потресени от ценизма,демагогията и наглостта на "харвардските" *** от ПП и пригласещите им гробари!!!