Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно доста хора дето пишат тука не са слушали записа. Само ще кажа, че няма нищо кой знае колко скандално, има даже и доста хубави неща казани там, които никой никъде не отрази. Така работи пропагандата, като кажат по телевизията скандално и всички повтарят скандално, без да са чули за какво става дума.
219
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правилното заглавие е бойко борисов и мутрите около него поставиха ултиматум за коалиционно правителство
218
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Нима е престъпление да се *** за влизане в еврозоната" От кога думата "лъжe", идваща от "лъжa" е цензурирана? От както хванаха ПeдиПрeдaтeлитe на калъп ли?
217
2
 
35
 
! Отговори
Милен преди 6 месеца
В нормалния бял свят за нещата, които се чуха в записите щяха да летят глави, оставки... Тук на нашето нищо странно не им се било видяло... Ами и защо да е иначе. Докато народа спи и си трае могат и средни пръсти да почнат да ни подават по ТВ.
216
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На следващите избори, 3 % а Визраждане 50 % писна ни от тая сг_ан.
215
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С две висши образования и три езика съм. Моля някой да ми обясни - мисля, че ще разбера - какво повече трябва да съдържат тези записи, за да се дискредитира мандатът на ПП/ДБ?
214
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи, вие се консултирате с чуждите посолства какво да правите а ние баламите си мислим че сме суверенна държава. И имате наглостта да казвате че нищо не се е слиучило, и че президента му се уъслажда властта, като точно вие заедно с Герб и оня гологлавия, сте виновни за тези 5 те служебни кабинета. Нагли сте, много сте нагли и е време да ви изритаме всички от НС. Народе събуждай се - Левски е казал "Интригата спира хода на народната работа. Да ги изметем НАРОДЕЕЕЕЕ.
213
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разбира се, къде видяхте престъпление? Нима е престъпление да се манипулират избори и резултати от тях? Нима е престъпление да се *** за влизане в еврозоната, с цел лично облагодетелстване? Нима е престъпление службите за национална сигурност да се управляват от външни "посолства"? Въобще, къде видяхте престъпление? Нима нарушението на Конституцията е престъпление?
212
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е скандално, престъпно е.
211
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама г-н Панев, това, което казвате сега.. ъъ съгласувахте ли го с Посолството?
210
1
 
18
 
! Отговори
от село преди 6 месеца
Тези са като текезарката хваната в кукуруза на калъп с партийния секретар ,но на другарският съд попитали Пена ти конец прокара ли та петниш другара ? И на тези работата е същата ,един държи парапет без да иматакъв ,другите ,псуват ,мечтаят ,свалят канят се да ,,колят и бесят,, ,но се оказа ,че половината българи са глухи ,или кьорави и гьонсураците са прави.
209
2
 
28
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Ей Панев Наглец.Тези пинизи на гърба на другите институции да си перете уср*ните *** не минават вече.Ако ще да се изредите и през всички телевизии по 10 човека от коалицииката ви плюс интервю от Космическата станция с вас е свършено,Предатели!Редите ги едни и същи по цял ден,оня във Виена кара тротинетка да го позабравим малко,ама и тоя номер няма да мине.Още помним поп Кръстю а минаха около 144-5 години,доста дълга памет имаме да знаеш!
208
14
 
6
 
! Отговори
решетников преди 6 месеца
когато избрах крадев не бе скандално изобщо....
207
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе пътя и да ви няма бе наглеци
206
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гласувах 2 пъти за ПП и 1 път за ИТН, но се оказаха негодни ци. Влизането на България в еврозоната и Шинген не зависи и никога няма да зависи от бандити, бок луци и из мамници като ПП- Дб. Нагли сте, не спечелихте изборите. Имате 65 депутати с измама за промяна, осрахте се до ушите и имате нахалството да говорите куп лъжи, оправдания и небивалици!Що се отнася за ЕС и НАТО влязохме там съотвветно с усилията най вече на Президента Първанов Премиерите Станишев и Сакскобургоски.
205
2
 
18
 
! Отговори
не може да бъде! преди 6 месеца
Както се пее в една песен -добър ден,тъга!У мен лично тези изявления предизвикнат само тъга както и отвращение и отчаяние!?Не се ли вижда че става дума за ужасна наглост и за безочлива подмяна на понятията!?И още по-страшно доста хора приемат тези нещо в името на "евроатлантическите ценности"!?Само искам да им кажа да прогледнат, защото от главната ценност -върховенството на закона -не остана нищо ,а другите са в състояние на разпад!А безогледността на западните лидери стигна критично ниво...
204
2
 
23
 
! Отговори
Предатели преди 6 месеца
Не е скандално, а престъпно:Наказателен кодекс, Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
203
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези са избирани в конкурс по наглост и предателство. Мандатът е опорочен от всякъде. Въпросът е защо Киро и Асен още не са задържани? Христо Иванов и неговата партийка трябва да бъде разследвана като сформирана и финансирана от "Америка за България".Бойко Борисов трябва да бъде съден за грабеж в особено големи размери и ощетяване на държавата.
202
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички шефове на служби са предложени и гласувани от първия МС на Янев, в който министри бяха Петков, Денков и Василев!!!Последните трима също избрани от Президент Радев. И те ли са били негови марионетки?
201
2
 
26
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Дали американски представители на партии се консултират с нашето посолство в Америка когато искат да изберат шеф на ФБР, АНС или някое вътрешно разузнаване? Дали кандидат президента също е одобрен от нас? Само да попитам, ако това не е притеснително не знам какво трябва да е.