Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
20
 
! Отговори
Димитрий преди 6 месеца
Ако това са нормални неща в политическите разговори да започнем да си колим по един депутат на ден. Кой нормален ще приеме за нормално това което се чу.Въпросът е колко морал ще имат в народното събрание?
159
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП да забранена цялата партия , и ръководството в затвора за измяна и предателство
158
0
 
9
 
! Отговори
Да еправляват преди 6 месеца
От затвора и от съда няма нищо скандарно! Нормална европейска практика;)
157
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Водят се разговори за постове , не за политика
156
4
 
19
 
! Отговори
Тея са луди преди 6 месеца
Трябват нови избори без машини! И ПП в затвора!
155
3
 
21
 
! Отговори
Дарина преди 6 месеца
тези трябва да се махнат от правителството веднага.....
154
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаше една велика песен на Руслан Маинов "Дърт козел млада върба лющеше". Не мога да се удържа и да не честитя промяната на поддръжниците на ПП-ДБ.
153
2
 
13
 
! Отговори
Ваньо преди 6 месеца
Те са си дискредитирани по принцип, така че...
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Панев не беше ли от зелените, които уж не били съгласни да се коалират с ГЕРБ? Поне другият зелен Тома Белев така твърди из публикациите в социалните мрежи.
151
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега се диша по-спокойно, че оназ кривогледата фенка на Бойко врякаше като истеричка, чудно къде изчезна след като вече не премиер банкянския мутраген :)))
150
12
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Единствено най-големите про'с'таци не вдяват, че ПП/ДБ СА евроатлантизма и ЕС.
149
1
 
6
 
! Отговори
ханове и царе преди 6 месеца
Украинците не са имали ханове и царе, а руските царе нали са ги управлявали и те са били руски граждани по време на управлението им, следователно са имали царски управници, те непрекъснато твърдят, че са извънземна република, която не е била управлявана от руските царе, но те не могат да твърдят, че модерната технологична революция се е случила в Русия по време на руските царе и дори според тях преди САЩ и други подобни
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
107 ПП,ДБ имат нужда от изпиране. Маските паднаха.
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как да няма вождове? Бойкиев нали каза, че на него не му трябват мислещи хора, а само екип командиси, които да изпълняват сляпо. Маркетинговата част с мафия, комунисти, рашисти и изпирания той ще я нагласи.
146
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
До Анонимен 147 Еха, ще заменим "мадуровските" машини с цветановите чували посред нощ, по незнайни ъгълчета. Честни избори, а?
145
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/113 "Тези не са за затвора, а за лудницата. Отричат реалността, живеят в друг свят." - Ц. В другия свят живеят европеидните про'с'таци, дет гласуват за ЕС и НАТО. Затова тези са начело и управляват про'с'таците. Факт.
144
0
 
15
 
! Отговори
К-н Морган преди 6 месеца
С тази алчност за власт и пари съсипахте България.Вече няма за какво да се хванем за да не се удавиме.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Рундьо, ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП, ***, ИТН...... са една партия. Всичко е филиал на БКП. Само *** ходят да гласуват
142
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Наистина не мога да разбера какъв *** трябва да си, за да се изтъпаниш пред цял народ и да обясняваш как черното е бяло. Явно жестоко са натиснати от чуждото посолство да прокарат определени промени в България. Те промените вече се поизясниха, де.
141
1
 
4
 
! Отговори
ханове и царе преди 6 месеца
Тъй като украинците нямали никакво управление до преди, те отричат да имат управление, даже онази с плитките не ги е била управлявала, те твърдят, че са най-здрави, понеже от СЗО не ги кълнели?