Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
141 "Циркът" ще продължава до тогава, докато всички ние не го спрем. На изборите, без мадуровски машини, маските ще паднат и всичко ще си дойде на мястото. "Циркът" ще спре. Българите заслужават това.
139
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия са по нагли и от родителите си от вишата БКП номенклатура и ДС агенти. В преДай България са главно такива. 1997 Добрев, комунист от БСП върна мандата заради загубата на обществено доверие, а тези хубавци са толкова нагли, че даже и не помислят за връщането му.
138
0
 
0
 
! Отговори
ханове и царе преди 11 месеца
Аз не разбирам СЗО страхува ли ни с този коронарен вирус? Понеже Will-he-be не изглежда много уплашен
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
111 ПП,ДБ брутално злоупотребяват с евроатлантизма. Изпълняват поръчки на едрия червен и престъпен капитал, който пере руски пари, в Дубай, Белград, Нексо.. който даде повече. За ПП,ДБ парите не миришат.
136
1
 
0
 
! Отговори
ханове и царе преди 11 месеца
Аз не разбирам, как този вирус обижда "всички царе", но не обижда претендентът за короната Will-he-be? Само той не се обиждал, тъй като нямал нито белодробни, нито сърдечни проблеми, но в Англия го рисували с огромен и дори несъразмерно огромен бял дроб в сравнение с всички англичани, които биват рисувани като "катастрофирали извънземни" (по подобие на ШУмахер?)
135
0
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 11 месеца
Хм, с тия хора явно сме слушали различен запис. Къде може да чуя тая версия дето те са слушали?
134
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цирка продължава до безкрай.
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Продължаваме Промяната/ преДай България" прави правителство с ГЕРБ е висша форма на оксиморон, къде е промяната?
132
0
 
16
 
! Отговори
Бачо Киро преди 11 месеца
Най скандално е да кажеш че няма нищо скандално в записа.
131
1
 
2
 
! Отговори
its me преди 11 месеца
Stanishev hates not only Opera, но и класическата музика, тъй като Станишев псува от сутрин до вечер софийската опера, макар те да нямат обяснение защо, но причината е, че той се опитва "да хакне браузърът Opera, който ползват музикантите по света" и германските мениджъри, това разбира се е много обидно, да се опитва да хаква германските мениджъри и да ги псува шумно в същото време
130
1
 
13
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
И на ДПС ще клекнат за да захапят кокала
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи - Като направи Кирчо мин. прИЦИдател, нямаше проблем. Като ви подкрепи на избори, нямаше пролем. Сега се окаляхте сами и Радев бил диктатор.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
117 Истинските седесари са в ГЕРБ-СДС. В ДБ са само червените отпадъци и техните деца, от някогашното СДС, което Иван Костов разби.
127
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 11 месеца
Как точно спазвате обещанията пред избирателите като се коалирате с мафията? Не са само записите, просто вие имате неистово желание за власт и знаете че на следващи избори герб ще имат подобен резултат, докато вие ще сте на половина. Свърши тая, Панев...сега сте в позиция да се молите на герб, което е унизително и няма да доведе до никакви политики в държавата, защото мафията не иска положителни промени. Никаква ЕЗ и Шенген няма да постигнете и го знаете много добре.
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рану ***, чи да та лай!
125
0
 
2
 
! Отговори
ханове и царе преди 11 месеца
Това твърдение, че българските и европейските или дори освободителните царе са faint of heart, тоест със сърдечни (коронарно-артериални) проблеми, звучи твърде като разпутинистки опити за "уронване на имиджа" на управляващите царе .... по време на 2рата Световна война
124
1
 
8
 
! Отговори
юнак Балкански преди 11 месеца
Ще има ли БорисоВ 4(четири).Толупа ще се завърне на бял Кон за да ви клати отново.Канадеца и Кокора заедно с генерала-предател Атанасов и оня с гърбавият нос Х.Иванов ще помагат на Винету да оправат Бе-ге-то.
123
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
120 Стига заплахи! ПП,ДБ продължават да командват, заплашват истеризират...Кой луд би направил правителство с ПП,ДБ след разкритията в записа, а и не само. Стига компромиси! Манипулирали машинния вот и купили махалите. Те нямат обществена подкрепа и легитимност. Изборите са честният вариант спрямо населението, избирателите.
122
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нашият "вожд и учител" Гумньо дьо Славяново от Руската Федерална служба за безопасност отново ни призовава да бъдем "бдителни" срещу собствените му ЯЛОВИ рожби! Споко, след СлаФчУвците, Стьефко-Яневчетата, ПеПе-Руди-те и могъщата подкрепа на Прокопчовската ГРЪМКА ПРОПАГАНДА - ние, простоватите нашенци, сме ОБРЕЧЕНИ на немотия. Споко, важното е в "лицето" на болшевизма - РР и неговите недоносени руски "изобретения" да бъдем отритнати и ОБРЕЧЕНИ на коМУНЬОидната му МИЗЕРИЯ!
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Центъджиите тихо, алчността ви е пословична