Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
Дарина преди 8 месеца
Много низко поведение от ПП-ДБ.
239
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 8 месеца
Поредното доказателство, че са се продали и слугуват другиму... Не занм само ПП дали са го прихванали от ДБ или обратното.
238
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 8 месеца
Потресаващи са...Едновременно прости и нагли... Тия предатели са за въжето
237
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Слушах около 4 часа. Не чух скандални неща, а разговор на хора, загрижени за бъдещето на България.
236
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 8 месеца
Панев кога стана политик, кога почна да се изявява като голям капацитет. Да си продължава със зеления рекет там и това е.
235
0
 
6
 
! Отговори
Ъпсурдов преди 8 месеца
В Гърция само 6 дена след изборите без никакви преговори и мандати решиха да има избори на 25 юни.Няма мандати ,няма шикалкавене разтягане служебните правителства само по 30 дни максимум стоятн да движат формалностите.Тука от 3 години сме в служебен режим резултата е на лице...
234
1
 
7
 
! Отговори
Маляка преди 8 месеца
Да гласуват бюджета и да разпускат парламента,гърците само след една седмица след изборите обявиха нови избори без мандати без компромати.
233
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НЯМА НИЩО СКАНДАЛНО.САМО ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ, КАТО ПОДСТАВИХА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ОТ БРЮКСЕЛ И ПОСОЛСТВАТА...
232
8
 
1
 
! Отговори
Ко каза,Ко? преди 8 месеца
"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена тя е за сърцата и душите на българските граждани, заяви той.
231
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На следващите избори ще разберете има ли нещо скандално на записа.
230
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 месеца
Като няма нищо скандално в записите, Кенет защо отрича?
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Софиянци при едни нови избори отново ще гласуват за Промяната.Няма такива като тях.Цялата страна гласува против тях, само шопите ги подкрепят.Мазохисти!
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така ли? Искате да изкарате народа пред НС в София ли?
227
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шокиращо е че ПП-ДБ се опитват да изкарат тези неща за нормални. Ами като са нормални защо се крият? Да ги казват тези неща публично, но не им стиска. Сега ги хванаха в крачка и искат да се измъкнат.
226
3
 
3
 
! Отговори
do228 преди 8 месеца
До Анонимен-Пълни глупости ни вменявате, че бб го е страх. Няма за какво, в цяла европа има далавери на всички нива, и ти да си на негово място, не може да спреш под теб никой, винаги си има хора, които крадат. А да се строи с европроекти е много трудна работа. оспорване на фирмите по закона за общ. поръчки, договори и пр. се губи половината срок за изпълнение и накрая трябва а малко време да похарчиш всички пари. Само който си няма представа може да очаква идеален резултат.
225
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бойко Борисов няма как да излезе от политиката, ако няма влияние и не дърпа задкулисно конците, както прави това Доган. Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде физически ликвидиран, или да бъде осъден. За него нещата са въпрос на живот и см ърт. За него това е проблем. Друг е проблемът в това, че хората допускат той да бъде избиран. Ето защо на тези хора им е важно да управляват година, година и половина.
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Асене, върни малко
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези хора ги държат с яки компромати , и финансови измами, може би на международно ниво и ги чака доживотен
222
2
 
23
 
! Отговори
Иван Стратиев преди 8 месеца
Има само два варианта: 1. тези хора да са взели много пари за да свършат определена работа и сега живота им е на кантар и 2. толкова да им е сбъркана ценностната система, че да не разбират "какво толкова е станало". Мисля, че и двата варианта са актуални и трябва назидателно да завършат в Централния Софийски затвор или в психиатрията.
221
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези наистина не разбират от намек. Изчезнете, национални предатели!